Cocció 1 hora = mig paquet de cigarrets

Cocció 1 hora = mig paquet de cigarrets

El risc de càncer de pulmó en dones de mitjana edat i ancians es triplica a causa dels fums de cuina?

"Cuinar durant 1 hora = fumar mig paquet de cigarrets?" Recentment, un tema a Internet titulat "Les dones de mitjana edat i edat avançada estan exposades durant molt de temps a fums d'oli d'alta temperatura i es converteixen en un grup d'alt risc de càncer de pulmó" ha cridat l'atenció i la discussió acalorada del públic en general. La publicació va afirmar: "Una enquesta de l'Institut d'Investigació del Càncer de la Universitat de Xangai Tongji va trobar que les dones de mitjana edat i les grans tenen un risc de càncer de pulmó 2-3 vegades més gran a causa de l'exposició a llarg termini als fums de cuina a alta temperatura les portes i les finestres de la cuina estan tancades o mal ventilades." Molts internautes van tornar a publicar la publicació i alguns van dir: "No cuinaré mai en aquesta vida, i em puc casar amb tu si vull".

No és possible determinar unilateralment que la causa de la malaltia només és causada per un sol factor.

En aquest sentit, Yin Weiqiang, director del Departament de Cirurgia Toràcica del Primer Hospital Afiliat de la Universitat Mèdica de Guangzhou, va dir que, des del punt de vista clínic, la proporció de dones que pateixen càncer de pulmó ha augmentat al voltant d'un 10% en comparació amb abans, entre les quals les dones de mitjana edat i ancians representen una gran proporció. Però no ho podem entendre massa mecànicament, ja que tot està causat pel fum del petroli. Va dir que tant si es tracta de càncer de pulmó com d'altres tumors malignes, poden ser el resultat dels efectes a llarg termini de múltiples factors com el tabaquisme, la disminució de la funció immune i les emocions psicològiques. Fins i tot per a alguns factors patògens les causes dels quals són relativament clares i les conseqüències cancerígenes dels quals estan relativament reconegudes, no podem concloure unilateralment que la causa de la malaltia només és causada per un sol factor.

Per què el càncer de pulmó ocupa el primer lloc en mortalitat?

Fa només uns dies, el Centre de Control i Prevenció de Malalties de Guangzhou va publicar l'última vigilància del càncer de pulmó que ocupa el primer lloc tant en incidència com en mortalitat de tumors malignes a Guangzhou El càncer sovint mostra símptomes clínics només quan la malaltia es desenvolupa a les etapes mitjanes i últimes, com ara tos amb sang, dolor al pit, tos irritant severa i dificultat per respirar. "Es recomana que els pacients prestin molta atenció i se sotmetin a una tomografia computada tan aviat com sigui possible si experimenten un o dos dels símptomes anteriors, o si les malalties respiratòries es repeteixen amb freqüència després de curar-se, o si les articulacions de les mans i els peus s'inflen de sobte només un 15% del càncer de pulmó es pot diagnosticar precoçment abans que les cèl·lules canceroses es propaguin als ganglis limfàtics propers 0%.

Les persones majors de 45 anys haurien de fer-se una TAC espiral de dosis baixes cada dos anys

Yin Weiqiang va dir que la forma del pulmó en si és molt uniforme en els exàmens d'imatge i, un cop apareix una ombra, la possibilitat de càncer de pulmó és relativament alta. De fet, molts diagnòstics primerencs de càncer de pulmó són accidentals i es descobreixen durant els exàmens d'altres malalties, com les malalties del cor i la pneumònia, que requereixen exàmens per imatge, broncoscòpia i exàmens de citologia del càncer. Per tant, Yin Weiqiang va suggerir que les persones amb un alt risc de càncer de pulmó, com ara fumadors vells de més de 45 (40) anys, cuiners i cuiners que estan exposats a vapors d'oli a alta temperatura durant molt de temps, s'haurien de sotmetre a una TC espiral de dosis baixes cada dos anys.

El millor és evitar el contacte amb el fum de l'oli

Pel que fa a la declaració a Internet, "Cuinar durant 1 hora = fumar mig paquet de cigarrets?", el director Yin Weiqiang va dir que des del punt de vista de la composició química, el fum de l'oli i el tabaquisme són molt diferents, de manera que l'afirmació anterior no és comparable. No obstant això, els fums que es produeixen en cuinar no són bons per a la salut humana, especialment són molt nocius per a les vies respiratòries superiors i el sistema nerviós. A més, els components químics continguts en el fum de l'oli també contenen factors cancerígens, per la qual cosa és millor exposar-s'hi en petites quantitats.

Els experiments demostren que el fum del petroli és nociu

Alguns experts han dut a terme experiments i han trobat que si l'oli s'escalfa a 150 °C, es produirà acroleïna, el component principal del fum de l'oli. L'acroleïna té un fort sabor picant i és bastant irritant per a les mucoses del nas, els ulls i la gola, i pot causar rinitis, faringitis, traqueïtis i altres malalties. Els experiments han trobat que quan l'oli de colza i l'oli de soja s'escalfen a 270 ~ 280 ℃, el condensat de boira d'oli produït pot causar danys als cromosomes cel·lulars i pot causar càncer. A algunes persones també els agrada deixar que l'oli es cremi quan es cuina. En aquest moment, la temperatura de l'oli pot arribar als 350 °C. En termes generals, si l'oli està fumant, vol dir que la temperatura de l'oli ha arribat al seu límit i les substàncies nocives del fum de l'oli estan al seu nivell més alt en aquest moment.

<<:  10 símptomes petits però que amenacen la vida

>>:  Pots tenir artritis si segueixes trencant els dits?

Recomanar articles

Com netejar l'olor de la nevera?

Els refrigeradors són productes essencials a les ...

Què tal l'Eider? Revisió d'Eider i informació del lloc web

Què és l'Eider? Eider és una famosa marca fran...

La "cintura lliscant" indica una intervertebral lumbar

A la vida diària, moltes persones s'esquincen...

Què verifica l'ecografia Doppler color?

Hi ha molts elements en l'examen físic, espec...

Símptomes i tractament de la colitis ulcerosa intestinal

Segons les estadístiques, el nombre de persones q...

Què he de fer si tinc exoftalm per hipertiroïdisme?

L'exoftalm és un símptoma comú de l'hiper...

Hi ha quatre mètodes de tractament per a la lesió del lligament del genoll

A la vida diària, les persones sovint es troben a...

Què tal Sturmruger? Ressenyes de Sturm Ruger i informació del lloc web

Què és Sturmlug? Sturm, Ruger & Company, Incor...

Beure llet millora el rendiment sexual?

No sé si tots sabem si beure llet pot millorar la...

Com eliminar les taques de floridura de la roba?

Tot i que la roba no té vida, al seu "cossos...

Es pot remullar Gastrodia elata amb aigua i beure? Hi ha alguna precaució?

Gastrodia elata és ara una medicina tradicional x...