Si hi ha coàguls a la llet després de bullir, encara la puc beure?

Si hi ha coàguls a la llet després de bullir, encara la puc beure?

La senyora Zhang, una lectora de Hubei, va preguntar: M'agrada beure llet calenta Fa uns dies, vaig trobar que els "coàguls" blancs van aparèixer a la llet després d'haver-la bullit, semblava una mica de pudding de tofu, però no semblava olorar res especial. Els amics del meu voltant van dir que s'havien trobat amb situacions semblants, m'agradaria preguntar, encara és possible beure aquesta llet?

El Dr. Hu Changli, del Laboratori Clau de Productes Lactis Funcionals de la Universitat Agrícola de la Xina, va respondre: Cal tenir en compte que la llet pura normal no tindrà coàguls blancs ni precipitacions durant el procés d'ebullició a curt termini, però hi haurà una capa de "pell de llet" que apareixerà a la superfície de la llet i no hi haurà massa greix.

Hi ha dues raons per les quals apareixen els "matós" blancs després d'escalfar la llet. En primer lloc, determinades proteases presents a la llet canvien l'estructura de la proteïna de la llet, destruint així l'estabilitat de la llet i provocant la desnaturalització i la coagulació durant el procés d'escalfament. Això es deu principalment a un emmagatzematge inadequat de la llet, com ara emmagatzemar la llet en un ambient d'alta temperatura durant molt de temps. Tot i que aquest tipus de llet no ha superat la seva vida útil, no es recomana beure-la. En segon lloc, la proliferació de microorganismes residuals a la llet fa que l'acidesa de la llet canviï, destruint encara més l'estabilitat de la llet, donant lloc a "matós" després de bullir. Aquest tipus de llet s'ha fet malbé, que és més freqüent en la llet caducada. En resum, no es recomana beure llet que tingui "mató" després d'escalfar. A més, la llet malmesa pot estar "inflada", tenir olor o tenir flocs abans d'escalfar-se, per la qual cosa els consumidors haurien de prestar especial atenció.

<<:  Menjar massa api farà que la teva pell sigui més susceptible al bronzejat!

>>:  Heu de beure més aigua després de fer aquestes 10 coses

Recomanar articles

Què tal Timex? Revisió de Timex_TIMEX i informació del lloc web

Què és Timex? TIMEX és una marca de rellotges amer...

Què tal Desigual? Revisió i informació del lloc web Desigual

Què és Desigual? Desigual és una coneguda marca de...

Com guisar el tofu?

El tofu és un ingredient comú a la vida. Es pot c...

Les hemorroides són hereditàries?

Les investigacions mèdiques han trobat que no hi ...

Quins són els usos del clorur d'amoni?

Amb el ràpid avenç de la tecnologia a la vida mod...

Què causa les hemorràgies nasals al matí?

Moltes persones estan preocupades per les hemorrà...

Què passa amb el dolor sobtat a la part posterior del cap?

Sovint experimentem símptomes de malestar físic d...

Desenvolupa 5 bons hàbits per evitar que el teu cos s'enfadi

1. Beveu una sopa més nutritiva Senyores, quan la...

Quins són els perjudicis per als nens de bullir l'all a l'aigua?

L'all bullit a l'aigua té un cert efecte ...

Beneficis de la ceba morada remullada en vi negre

La ceba morada també és una espècie de ceba, però...