Com tots sabem, les gallines que posen ous de closca tova són un fenomen comú en la producció de pollastres, però, el més temut és que les gallines posen ous de closca tova generalment no es poden vendre ni menjar. Aquest article presenta breument els motius pels quals les gallines posen ous de closca tova i les mesures preventives. Hi ha moltes raons per les quals les gallines ponedores posen ous de closca tova, entre les quals destaquen l'insuficient o desequilibrat de calci i fòsfor a la dieta, l'ambient interior, l'aigua potable, la manca de nutrients a la dieta, les gallines massa velles o la posta d'ous de manera continuada durant molt de temps, etc. Comprendre les causes dels ous amb closca tova i implementar mesures preventives efectives és la clau per promoure la producció d'ous. Anàlisi de causes Manca de calci i fòsfor a la dieta o desequilibri en la proporció de calci i fòsfor a la dieta: les gallines ponedores necessiten molt de calci per formar closques d'ou, si hi ha falta de calci, les gallines ponedores posaran ous de closca fina o de closca tova. El calci proporcionat en el pinso per si sol no és suficient per a les gallines ponedores per produir ous, perquè la taxa d'utilització de calci en el pinso és del 60%. Al mateix temps, les gallines ponedores també necessiten més fòsfor El rovell dels ous conté fòsfor, i les gallines ponedores necessiten el 0,5% del fòsfor disponible. La temperatura interior és massa alta o massa baixa : la temperatura òptima per a les gallines ponedores és de 13-25 ℃ quan la temperatura supera els 30 ℃, les gallines menjaran menys i tindran dificultats per dissipar la calor durant molt de temps, cosa que provocarà canvis metabòlics, debilitarà la formació de la closca de la tiroide i afectarà la funció de l'absorció del calci. l'úter. El temps sobreescalfat augmenta la respiració de les gallines i dificulta l'absorció i la utilització del calci, per la qual cosa s'ha d'augmentar la ventilació de la casa durant l'estiu calorós. Al contrari, quan la temperatura és massa baixa, es produeix l'estrès pel fred i la closca de l'ou s'aprima. Aigua potable : l'aigua no només és un nutrient important, sinó que també actua com a dissolvent dels nutrients, ajudant a la digestió, l'absorció i el transport de nutrients i productes metabòlics, i té un paper important en l'excreció de residus i la regulació de la temperatura corporal. Els ous contenen un 70% d'aigua Si les gallines ponedores no beuen aigua durant 24 hores, no només afectarà la producció d'ous, sinó que també augmentarà la possibilitat de posar ous de closca tova. Les gallines ponedores canvien d'alimentació tard i l'energia de la dieta és insuficient : les gallines ponedores canvien d'alimentació tardana, provocant un emmagatzematge insuficient de calci quan les gallines ponedores comencen a posar, afectant la formació de closques d'ou ous després de la posta Al mateix temps, s'ha de garantir el subministrament d'energia al pinso Si l'energia del pinso és baixa, les gallines ponedores no tindran prou energia després de la formació de la proteïna, la qual cosa afectarà la deposició de calci i, finalment, augmentarà la proporció d'ous amb closca tova. Manca d'oligoelements i vitamines a la dieta : el contingut de manganès, zinc i magnesi a la dieta té un paper important en la formació de closques d'ou. Per exemple, quan les gallines ponedores tenen deficiència de zinc, es reduirà l'activitat de l'anhidrasa carbònica necessària per al procés de calcificació de la closca de l'ou, afectant així la formació de la closca de l'ou. La manca de magnesi a la dieta reduirà les concentracions de magnesi i calci al plasma, donant lloc a una mala qualitat de la closca d'ou. La vitamina D pot promoure l'absorció i la utilització del calci i el fòsfor, que és beneficiós per a la formació d'ossos i closques d'ou. Quan la vitamina D és deficient, fins i tot si l'aportació dietètica de calci és adequada, l'absorció i el metabolisme del calci i el fòsfor es veuran afectats, fent que els ous produïts per les gallines ponedores siguin petits, prims i de closca tova. Les gallines són massa grans i porten ous contínuament durant molt de temps : quan les gallines ponedores es crien durant més de 2 anys, els ous que posen són de mida més gran, però les closques d'ou són relativament primes i, a mesura que envelleixen, la probabilitat de posar ous de closca fina i tova augmenta gradualment. La posta d'ous contínua a llarg termini alterarà les funcions fisiològiques de les gallines, sovint fent que les closques dels ous s'apriman i produeixin ous de closca tova. Per tant, cal reforçar la gestió de l'alimentació perquè les gallines podiens puguin recuperar les seves funcions fisiològiques el més aviat possible i garantir la qualitat de la producció d'ous. Precaucions Controlar els nivells de calci i fòsfor a la dieta : la quantitat de calci i fòsfor disponible en la dieta de la gallina ponedora és generalment d'1% i 0,5% per cobrir les necessitats de calci i fòsfor de les gallines ponedores. . Des del començament de l'estimulació lleugera fins a les 32 setmanes d'edat, les gallines ponedores s'han d'alimentar amb pinsos que continguin un 3,85% de calci i un 0,5% de fòsfor disponible, respectivament. Després de les 32 setmanes d'edat, la quantitat de calci i fòsfor a la dieta es pot determinar en funció de la ingesta d'aliments i la taxa de producció d'ous de la gallina ponedora. Proporcioneu un nivell de nutrició raonable per a les gallines ponedores : proporcioneu un pinso complet d'alta qualitat segons les necessitats nutricionals de les gallines ponedores en diferents etapes i ajusteu la composició nutricional segons el pes, la ingesta d'aliments i la taxa de producció d'ous de les gallines ponedores. Les gallines ponedores s'han d'alimentar amb una dieta alta energètica, amb el subministrament d'energia augmentant a mesura que augmenten els nivells de producció. Proporcioneu una fórmula nutricional integral, especialment les proporcions de proteïna bruta, aminoàcids essencials, calci, fòsfor i vitamines, alhora que tenint en compte el contingut d'oligoelements com ara manganès, zinc i zinc. Ajustar l'alimentació perquè sigui feblement alcalina és beneficiós per a la formació de closques d'ou. S'ha de garantir la qualitat del pinso subministrat per evitar floridura i deteriorament. Proporcioneu un ambient còmode per a les gallines ponedores : la temperatura i la humitat del galliner tenen un gran impacte en la closca dels ous, per la qual cosa cal assegurar-vos que la temperatura i la humitat siguin adequades. En general, la temperatura a la casa és d'entre 13 i 25 ℃ i la humitat relativa és del 65%. En un ambient d'alta temperatura, alimentar els pollastres amb bicarbonat de sodi pot augmentar la força de les closques d'ou i reduir en gran mesura els ous de closca fina i de closca suau. Per contra, quan la temperatura és per sota dels 5 ℃, l'estrès fred a les gallines ponedores farà que poguin ous de closca tova. Per tant, l'alimentació proteica i l'alimentació energètica s'han d'augmentar adequadament a la dieta per millorar la resistència al fred de les gallines ponedores. Assegureu-vos de la neteja i la tranquil·litat del galliner i del seu entorn. El galliner ha d'estar adequadament ventilat per garantir l'aire fresc a la casa i reduir la concentració d'amoníac a la casa. En general, hauria de ser suficient si l'aire no és picant. Està prohibit que forasters i animals entrin al galliner per mantenir els pollastres i canviar gradualment l'alimentació per evitar reaccions d'estrès. Abans de transferir les gallines ponedores a altres grups, s'han d'afegir electròlits i multivitamines al seu pinso i aigua de consum per reduir l'estrès. Reforçar el treball de prevenció d'epidèmies i prevenir i controlar diverses malalties : l'enfortiment de la cria i la gestió de les gallines ponedores mentre es fa un bon treball en la prevenció d'epidèmies i el control de malalties també és una mesura eficaç per reduir la producció d'ous de closca tova per les gallines ponedores. La prevenció ha de ser el focus principal en la producció de cria, i la immunització de les gallines ponedores contra la malaltia de Newcastle, la bronquitis infecciosa i la síndrome de la caiguda d'ous s'ha de dur a terme quan tinguin 20 dies d'edat. Eviteu vacunar-vos durant el període de posta. Els galliners i l'aigua potable s'han de desinfectar regularment i s'ha d'alternar l'ús de desinfectants. |
<<: Per què les gallines posen ous?
>>: Què són les proves genètiques?
Molts amics tenen molta pressió laboral, la qual ...
Hi ha algunes maneres de blanquejar i aclarir les...
Què és Toonopedia? Toonopedia és un lloc web perso...
Molts dolors corporals indiquen problemes físics ...
En el passat, la gent utilitzava l'olla neti ...
Les persones grans sovint tenen alts lípids en sa...
Quin lloc web és Bae Yong Joon? Bae Yong Joon (배용준...
Què és Eurostar? Eurostar és una empresa internaci...
Els nuclis de préssec tenen un alt valor nutricio...
A la vida, la gent es trobarà inevitablement amb ...
Quan el cos té algunes malalties, a més del tract...
La incidència de pancreatitis i càncer de pàncree...
Quin és el lloc web del Middlesbrough Football Clu...
Alguns amics experimentaran taquicàrdia després d...
La cistitis és una malaltia que coneixem més, per...