Què és la intoxicació alimentària microbiana?

Què és la intoxicació alimentària microbiana?

Crec que molta gent no ha sentit mai a parlar del terme intoxicació alimentària microbiana. Què és la intoxicació alimentària microbiana? Què fer en cas d'intoxicació alimentària microbiana? Quines són les causes de la intoxicació alimentària microbiana? Quin dany pot causar la intoxicació alimentària microbiana al cos? Ara, anem a trobar respostes a les preguntes de tothom.

Microorganismes alimentaris que es poden transmetre a través dels aliments i causar malalties humanes o animals. Pot provenir del sòl, l'aire, l'aigua, els humans, les plantes i els animals. Quan les matèries primeres alimentàries contenen aquests microorganismes, o quan els aliments estan contaminats per aquests microorganismes durant el processament, l'emmagatzematge i la venda, les persones que els ingereixen accidentalment poden patir intoxicació alimentària de diferents graus. Els símptomes inclouen majoritàriament dolor abdominal, nàusees, vòmits, diarrea, etc., amb un període d'incubació que va des de menys de 18 hores. El pacient no és directament contagiós als altres. Entre els microorganismes que causen intoxicacions alimentàries destaquen principalment bacteris, fongs, virus, etc., sent la intoxicació alimentària bacteriana la més freqüent.

Hi ha set tipus principals de bacteris que causen intoxicacions alimentàries, i el seu període d'incubació i el curs de la malaltia varien (vegeu la taula). L'abast i el grau d'intoxicació alimentària causada pels set tipus de bacteris estan estretament relacionats amb la regió i els hàbits de vida d'aquesta regió. Els tres primers tipus de bacteris de la taula són comuns a molts països. Europa occidental, Amèrica del Nord i altres països consumeixen principalment proteïna animal, per la qual cosa la intoxicació alimentària causada per les toxines produïdes per Clostridium botulinum és més freqüent. Al Japó, la intoxicació alimentària causada per Vibrio parahaemolyticus és relativament freqüent.

Fongs Alguns fongs poden produir metabòlits tòxics durant el seu procés de creixement Una vegada que aquests fongs contaminen els aliments i produeixen micotoxines en els aliments, enverinen el que menja.

Els fongs que causen intoxicacions alimentàries inclouen principalment Aspergillus flavus, ergot, Penicillium tetraceum i Gibberella zeae. Entre ells, l'aflatoxina produïda per Aspergillus flavus és la més nociva per als humans.

Aspergillus flavus es troba sovint al sòl, animals i plantes, i pot créixer en diversos fruits secs, especialment cacauets. L'aflatoxina dels cacauets creixerà fàcilment i produirà toxines si s'exposa a alta temperatura i humitat elevada. A més, l'aflatoxina es troba sovint en diversos aliments com la soja, l'arròs, el blat de moro i la pasta. La seva nocivitat rau en el seu efecte destructiu sobre els teixits hepàtics humans i animals En casos greus, pot provocar càncer de fetge o fins i tot la mort. L'aflatoxina és resistent a la calor i només es pot destruir després d'estar exposada a 100 °C durant molt de temps.

Els virus són grans molècules de proteïnes que parasiten les cèl·lules vives. Els virus no es poden multiplicar en els aliments, de manera que els aliments només serveixen com a mitjà per a la transmissió de virus. Els virus s'introdueixen als humans i als animals a través dels aliments, es multipliquen al cos i causen malalties. Hi ha dos virus que tenen un paper important en la intoxicació alimentària, és a dir, el virus de l'hepatitis infecciosa i el virus de la poliomielitis. El primer pot causar hepatitis, i el segon pot causar poliomielitis.

Després de llegir aquestes introduccions, creus que la intoxicació alimentària microbiana és terrible? La intoxicació alimentària microbiana no és habitual a la nostra vida diària, però no vol dir que no passi, si no tens cura, pots ser el següent a infectar-te. Per tant, a partir d'ara, parar atenció a la seguretat alimentària i la higiene alimentària és una qüestió urgent per a tothom, protegint-se a tu mateix i a la teva família de la intoxicació alimentària microbiana.

<<:  El clorur de sodi és àcid o alcalí?

>>:  Quins són els perills de l'escalfament del microones?

Recomanar articles

Què és la detecció de peixos?

La taxa de càncer de mama femení augmenta cada an...

Quins són els perjudicis de remullar el llop en aigua?

Wolfberry és una medicina tradicional xinesa. Es ...

Què he de fer si la ferida s'infecta i s'infecta després de la cirurgia?

La cirurgia és intrínsecament perillosa per al co...

Què tal Wellpoint? Comentaris de l'empresa Wellpoint i informació del lloc web

Què és Wellpoint? Wellpoint és una de les companyi...

Quina és la manera correcta d'utilitzar el sabó de sofre?

El sabó de sofre té moltes funcions, pot eliminar...

Com és Earlham College? Ressenyes de Earlham College i informació del lloc web

Què és Earlham College? Earlham College és una fam...

Com utilitzar la mel per eliminar l'acne?

L'acne és una mena de símptoma d'úlcera q...

3 consells per netejar ràpidament les escombraries del teu cos

Si una gran quantitat de toxines s'acumulen a...

Es pot escalfar el suc de verdures?

El suc de verdures és una beguda habitual en la n...

L'eficàcia de la castanya d'aigua salvatge

La castanya d'aigua salvatge, també coneguda ...

Quina tassa és millor per beure te?

Beure te té la funció de curar la salut i pot apo...

Com alleujar els ulls vermells injectats de sang

Sovint, els ulls de la gent es tornaran vermells ...

Quins són els primers símptomes de la sèpsia?

Hem de parar atenció a la sèpsia perquè el dany q...