És perjudicial escalfar aliments al microones?

És perjudicial escalfar aliments al microones?

No hi ha absolutament cap mal en utilitzar un forn de microones per escalfar l'arròs. De fet, no hi ha cap mal utilitzar un forn de microones per escalfar l'arròs, que no contaminarà ni afectarà els ingredients, ni és segur que els ingredients siguin segurs igual que la llum solar, i és inofensiva per al cos humà.

1. Per què els forns de microones poden escalfar els aliments?

Comencem per l'aigua. Una molècula d'aigua està formada per un àtom d'oxigen i dos àtoms d'hidrogen. L'àtom d'oxigen té una forta atracció pels electrons, de manera que els electrons de la molècula d'aigua estan més concentrats al costat de l'àtom d'oxigen i hi ha menys al costat de l'àtom d'hidrogen. En general, les molècules d'aigua tenen un extrem carregat positivament i l'altre extrem carregat negativament. En química, aquestes molècules s'anomenen "molècules polars".

2. L'escalfament del microones provoca càncer?

Com que els microones són una forma de radiació, moltes persones pensen naturalment que poden causar càncer. Les microones són un tipus d'ona electromagnètica, essencialment el mateix que les ones de ràdio utilitzades en ràdio i telègraf, raigs infrarojos i llum visible. L'única diferència entre ells és la freqüència. La freqüència de les microones és superior a la de les ones de ràdio, però inferior a la de la llum infraroja i visible. Com que les ones de ràdio i la llum visible no causen càncer, no és difícil entendre que les microones amb freqüències entre elles tampoc no causen càncer. De fet, la "radiació" aquí esmentada només fa referència a l'energia de les microones que es poden emetre, que és diferent de la radiació produïda pels raigs X i els isòtops radioactius. Encara que els raigs X també són ones electromagnètiques, la seva freqüència és molt superior a la de les microones, per la qual cosa la seva energia també és alta. Els isòtops radioactius emeten partícules durant el procés de desintegració, de manera que poden causar càncer en els organismes.

Les microones no causen carcinogènesi als humans, ni produeixen carcinògens en els aliments. Fins i tot ajuda a evitar la producció de carcinògens. Per a aliments com el peix i la carn, els mètodes tradicionals d'escalfament, especialment la graella i el fregit, poden provocar que la carn es cremi fàcilment, produint així alguns carcinògens. Una revisió científica publicada l'any 2004 va introduir la producció i la carcinogenicitat d'aquest tipus de carcinògens, i finalment va assenyalar que l'escalfament en un forn de microones pot reduir eficaçment la producció d'aquest tipus de carcinògens.

3. El microones és segur?

La llum solar és una ona electromagnètica amb més energia que les microones. La llum solar és segura?

La seguretat dels microones és la mateixa que la de la llum solar: si perjudica el cos humà depèn de la força de l'energia. El sol càlid fa que la gent se senti còmode, però el sol abrasador pot causar cremades greus a la pell. El mateix passa amb els microones: si poden escalfar els aliments, poden escalfar el cos humà de manera natural. La clau del problema és: quanta energia de microones queda quan arriba al cos humà?

Els científics han fet moltes investigacions per nosaltres i han trobat la potència mínima de microones que pot causar danys al cos humà. Per a un forn de microones intacte, la potència del microones filtrada encara està lluny de ser prou forta per danyar el cos humà: la regulació dels EUA és que la potència per centímetre quadrat a una distància d'uns 5 centímetres del forn de microones no ha de superar els 5 mil·liwatts i l'estàndard del meu país és més estricte, que és d'1 mil·liwatt. A més, l'energia dels microones disminueix segons el quadrat de la distància. És a dir, si el nivell de potència és d'1 mil·liwatt a 5 centímetres, es reduirà a 0,1 mil·liwatt a 50 centímetres, que és encara més "inofensiu per a humans i animals".

<<:  Quins són els símptomes de la deficiència de potassi en el cos humà?

>>:  A què han de prestar atenció les persones amb deficiència de potassi?

Recomanar articles

Com tractar eficaçment el vitiligen en la fase inicial

El problema del vitiligen ha provocat un gran imp...

Quina és la millor manera d'estar sobri?

Quan arriben les vacances, alguns amics es reunei...

Què passa amb Karrimor? Revisió de Karrimor i informació del lloc web

Què és Karrimor? Karrimor és una famosa marca espo...

Diferenciació entre el refredat comú i el refredat viral

Refredat comú Descansa més i et recuperaràs El re...

Quants tipus de nefritis crònica hi ha?

La nefritis és la malaltia més freqüent dels òrga...

He de rentar-me la boca abans de rentar-me les dents?

Només garantint la higiene bucal podem garantir q...

Quins són els perills de portar ulleres?

Si sou miopes, cal que porteu ulleres, perquè la ...

Quina és la humitat òptima de l'aire a l'hivern?

La temperatura a l'hivern és molt humida a l&...

Com utilitzar el líquid netejador Daiso Puff?

És natural que les noies estimin la bellesa, però...

Què he de fer si tinc bombolles a la boca?

Crec que les butllofes a la boca són una cosa que...

Compte amb aquests 10 mals hàbits que perjudiquen la salut dels teus peus

És més probable que les persones descuidin la cur...

Símptomes de compressió del nervi espinal lumbar

La cintura és una part molt important del nostre ...

I KTM? Revisions de KTM i informació del lloc web

Què és el lloc web de KTM? KTM (KTM Sportmotorcycl...