Què pots menjar si tens pancreatitis?

Què pots menjar si tens pancreatitis?

El dolor abdominal és el símptoma més evident dels pacients amb pancreatitis, i pot anar acompanyat de diferents graus de nàusees, vòmits, febre i altres símptomes. A més del tractament, els hospitals solen combinar alguns exàmens de rutina quan es diagnostica l'ecografia B pot mostrar clarament anomalies al pàncrees. Les causes de la pancreatitis solen estar relacionades amb el consum excessiu a llarg termini i la ingesta excessiva d'aliments rics en greixos, de manera que els pacients amb pancreatitis han de prestar atenció a la seva dieta.

La pancreatitis aguda sovint es produeix després d'un àpat complet o de la beguda. Durant la fase aguda es requereix un dejuni complet Encara que es pugui reprendre l'alimentació, hi ha certs requisits per a la varietat d'aliments i la manera de menjar.

Principis dietètics per a la pancreatitis: ( 1) Durant la fase aguda de la pancreatitis, el pacient ha de dejunar completament.

(2) Després d'alleujar els símptomes, podeu beure líquids sense greixos i baixos en proteïnes, com ara sopa d'arròs, sopa de fideus prima, pols d'arrel de lotus fina, sopa de verdures, suc de fruites i suc de tomàquet, de 5 a 6 àpats al dia. Com que el pàncrees és un òrgan digestiu, després que els aliments i el suc gàstric àcid ingressin al duodè, el pàncrees secretarà amilasa pancreàtica, proteasa, lipasa, etc., especialment la digestió del greix depèn principalment de la lipasa pancreàtica. La malaltia pancreàtica afectarà directament la digestió del greix, i cal evitar el brou, la llet, la llet de soja, els rovells d'ou, etc.

(3) Després que la condició millori, podeu beure líquids baixos en greixos i proteïnes, com ara sopa de pollastre, sopa de clara d'ou, llet de soja, etc. Més tard, passeu gradualment a aliments semilíquids baixos en greixos i presteu atenció a menjar àpats petits amb freqüència. En aquest moment, hauríeu de triar més aliments rics en vitamines, com ara verdures fresques i fruites que contenen vitamina C, carn magra, fetge animal, productes lactis i ous que contenen més vitamines del grup B. També hauríeu de complementar amb una mica de sopa de verdures, sucs de bolets, sucs de fruites, etc. que continguin potassi, magnesi, sodi i calci. Si el pacient torna a experimentar dolor, s'ha de reduir el contingut de greixos i proteïnes de la dieta.

(4) Fins i tot durant un llarg període de temps després de la recuperació, el pacient s'ha d'abstenir d'alcohol, dietes grasses i altes en greixos, menjar picant i menjar en excés. Eviteu menjar aliments crus, freds, rics en fibra i que produeixen gasos.

Aliments que es poden menjar i no per a la pancreatitis: (1) Cereals, fesols i patates: l'arròs japonica, l'arrel de lotus en pols, les llavors de coix, la farina de blat integral, etc. són rics en vitamina B1, que té els efectes de tonificar el mig i reomplir el qi, enfortir la melsa i eliminar la melsa, eliminant el dejuni i descordant pancreatitis simpàtica i crònica. Eviteu menjar mongetes i patates que poden causar inflor.

(2) Verdures: les verdures fresques són riques en diverses vitamines, especialment patates, espinacs, pastanagues, tomàquets, caupí, enciam, alfàbrega, herbes amargues, castanyes d'aigua, bossa de pastor, lufa, lliri de dia, verdolaga i crisantem, tots els quals tenen certs efectes terapèutics auxiliars.

(3) Fruites: totes les fruites fresques són adequades, especialment cireres, litxis, dàtils, pomes, figues, cítrics frescos, síndries i plàtans. Eviteu menjar aliments rics en fibra i irritants, com ara porros, gingebre, all, pebrots, cebes verdes i api vell.

(4) Ramaderia, aus, peixos i mariscs: s'han de seleccionar segons el principi dietètic de baix contingut en greixos, alt contingut en proteïnes i alt contingut en sucre, com ara carn magra de porc, vedella, clara d'ou, pollastre, fetge animal, peix (especialment carpa, que és baixa en greixos i ric en minerals i vitamines, però s'exclouen els peixos grassos, com ara el ganivet, el peix, etc.). També es poden menjar gambes, cargols i cloïsses, rics en zinc. Aneu especialment amb compte de no menjar ous de cranc.

(5) Podeu beure més llet i també podeu utilitzar llet desnatada; Podeu menjar caramels durs, gelees sense greix, pastissos de clara d'ou, etc. En general, l'oli de cuina no s'utilitza per cuinar, i s'utilitzen tant com sigui possible els mètodes de cocció al vapor, ebullició, estofat, rostit, cocció a foc lent i guisat.

(6) Beure alcohol està estrictament prohibit. Pots prendre una mica de cafè o te que no sigui massa fort. Eviteu menjar aliments crus o freds, especialment gelats, popsicles, sopa àcida de prunes, etc.

(7) Utilitzeu menys condiments, especialment condiments picants i irritants com ara pebre, oli de xili, curri en pols, vinagre, etc.

<<:  Què causa la deficiència de la melsa?

>>:  Quin medicament és eficaç per a la fol·liculitis

Recomanar articles

Què tan efectiu és el te per aprimar la panxa gran?

Una panxa gran afectarà directament la forma de t...

Què fer si el teu globus ocular està congestionat

La congestió ocular es refereix principalment a l...

Com protegir la vista

Ens diuen des de la infància que "els ulls s...

Quins són els efectes i les funcions del sabó de llet de cabra?

La llet de cabra és una font de llet amb un valor...

Quines són les funcions de pentinar els cabells

Tothom sap que el cap humà acull molts vasos sang...

Quins són els efectes i les funcions de la juncia rastrera?

Coneixes els efectes i les funcions de la vinya r...

Desodorització de sabates esportives

Les sabates esportives sovint les portem. Hi ha m...

Com poden les persones retardar l'envelliment?

L'envelliment és un procés pel qual tothom ha...

Quins són els símptomes de la toxicitat per la vitamina D?

Moltes persones no han sentit a parlar de la into...

El ginseng, l'escutellaria i els atractylodes poden eliminar la humitat?

A la vida, moltes persones pateixen diferents gra...