Quins són els símptomes de la intoxicació alimentària?

Quins són els símptomes de la intoxicació alimentària?

Sovint sentim parlar d'intoxicació alimentària, però no sabem gaire sobre els símptomes de la intoxicació alimentària. De fet, és molt important entendre els símptomes de la intoxicació alimentària Quan els membres de la família o els companys pateixen una intoxicació alimentària, poden fer-hi front a temps, en cas contrari, es veuran indefensos i poden afectar la vida del pacient. Els diferents tipus d'intoxicació alimentària es poden presentar de diferents maneres.

Si els fesols que mengeu no estan prou cuits, pot conduir fàcilment a una intoxicació alimentària. Per tant, entendre els símptomes de la intoxicació alimentària i aprendre a proporcionar un rescat oportú permetrà als pacients rebre un millor tractament. Una intoxicació alimentària greu pot provocar la mort. Per tant, si trobeu una intoxicació alimentària i no podeu gestionar-la vosaltres mateixos, aneu a l'hospital per rebre tractament d'emergència.


Hi ha per als vòmits violents, la diarrea en el símptoma és més comú en els intoxicants alimentaris, al mateix temps amb el dolor a l'abdomen superior. Els intoxicants alimentaris solen tenir símptomes de deshidratació a causa de vòmits i diarrea, com ara boca seca, orbites enfonsades, desaparició de l'elasticitat de la pell, extremitats fredes, pols prim i feble i pressió arterial baixa, etc. Per tant, el pacient s'ha de reposar amb aigua i es pot injectar solució salina normal si les condicions ho permeten. Si els símptomes són lleus, deixeu que el pacient descansi al llit. Si només tens molèsties a l'estómac, beu molta aigua tèbia o aigua salada diluïda i posa't la mà a la gola per provocar el vòmit. Si es descobreix que la persona enverinada té símptomes de xoc (com mans i peus freds, cara blava, pressió arterial baixa, etc.), s'ha d'acostar immediatament, aixecar les dues extremitats inferiors el més alt possible i buscar tractament mèdic el més aviat possible. Intoxicació alimentària química La intoxicació alimentària química es refereix principalment a la intoxicació alimentària causada per la contaminació dels aliments per alguns metalls tòxics, no metalls i els seus compostos, pesticides, nitrits i altres substàncies químiques. Les principals causes d'intoxicació alimentària química són la ingestió accidental de substàncies químiques tòxiques o la ingestió d'aliments contaminats per substàncies químiques.

Les principals característiques de la intoxicació alimentària química són : (1) L'aparició ràpida de la malaltia. El període d'incubació és relativament curt, va des d'uns minuts fins a unes poques hores, però en alguns casos pot superar un dia. (2) El grau d'intoxicació és greu, el curs de la malaltia és més llarg que el de la intoxicació per toxines bacterianes i les taxes de morbiditat i mortalitat són més altes. (3) No hi ha estacionalitat ni regionalitat evidents, i l'enverinament dels aliments no és específic. És causat principalment per la ingestió accidental o la ingestió d'aliments contaminats per substàncies químiques, i la seva aparició és relativament accidental.


Intoxicació alimentària bacteriana La intoxicació alimentària bacteriana és una intoxicació alimentària causada per persones que mengen aliments que contenen grans quantitats de bacteris vius o toxines bacterianes. És el tipus més comú d'intoxicació alimentària. Les principals característiques d'aquest tipus d'intoxicació alimentària són: (a) Sol ser estacional i sovint es produeix en èpoques càlides, normalment amb més freqüència de maig a octubre. D'una banda, la temperatura més alta crea condicions favorables per a la reproducció bacteriana, d'altra banda, les capacitats de defensa del cos humà es redueixen i la susceptibilitat augmenta durant aquest període, de manera que sovint es produeix una intoxicació alimentària bacteriana. (2) Els aliments que causen intoxicació alimentària bacteriana són principalment aliments d'origen animal, com la carn, el peix, la llet i els ous, alguns són aliments vegetals, com les restes d'arròs, pastissos d'arròs glutinós, fideus fermentats, etc. (3) Les persones amb resistència reduïda, com els malalts, la gent gran i els nens, són propenses a la intoxicació alimentària bacteriana, amb una taxa d'incidència més alta i una inflamació gastrointestinal aguda més greu, però, la taxa de mortalitat d'aquest tipus d'intoxicació alimentària és baixa i la recuperació és bona.


Símptomes i primers auxilis d'intoxicació alimentària ① Qualsevol malaltia tòxica aguda causada per menjar aliments contaminats per bacteris (com Salmonel·la, Staphylococcus, Escherichia coli, toxina botulínica, etc.) i les seves toxines, menjar aliments que contenen productes químics tòxics o aliments que contenen toxines naturals (com ara peixos verinosos, etc.). intoxicació. La intoxicació alimentària es produeix sovint a l'estiu i a la tardor quan la temperatura és més alta. Pot produir-se individualment o en grup (com a cafeteries i banquets). ②Hi ha vòmits violents i diarrea com a símptoma d'enverinament alimentari, al mateix temps amb dolor a l'abdomen superior. Els intoxicants alimentaris solen tenir símptomes de deshidratació a causa de vòmits i diarrea, com ara boca seca, orbites enfonsades, desaparició de l'elasticitat de la pell, extremitats fredes, pols prim i feble i pressió arterial baixa, etc. Per tant, el pacient s'ha de reposar amb aigua i es pot injectar solució salina normal si les condicions ho permeten. Si els símptomes són lleus, deixeu que el pacient descansi al llit. Si només tens molèsties a l'estómac, beu molta aigua tèbia o aigua salada diluïda i posa't la mà a la gola per provocar el vòmit. Si es descobreix que la persona enverinada té símptomes de xoc (com mans i peus freds, cara blava, pressió arterial baixa, etc.), s'ha d'acostar immediatament, aixecar les dues extremitats inferiors el més alt possible i buscar tractament mèdic el més aviat possible. ③Les persones que mengen peix globus experimentaran entumiment a la llengua o les mans i els peus 2 o 3 hores després de menjar. Com més aviat induïu el vòmit, millor serà l'efecte i haureu d'anar a l'hospital per rebre tractament d'urgència. Si es retarda més de 4 hores, es produirà paràlisi respiratòria i es produirà la mort. A més dels símptomes gastrointestinals, la intoxicació per bolets verinosos també pot causar convulsions, baveja, al·lucinacions i mans tremolants. En primers auxilis, induïu primer el vòmit i després envieu-lo a l'hospital. ④Si es tracta d'una intoxicació col·lectiva, s'han d'organitzar les tasques de rescat. El departament de salut i quarantena també s'ha de notificar immediatament per a la quarantena. El millor és guardar les restes de menjar per facilitar el diagnòstic, el tractament o la quarantena.


Primers auxilis a domicili per a intoxicació alimentària La intoxicació alimentària és fàcil de produir-se a ple estiu. Si algú a casa pateix una intoxicació alimentària com vòmits, diarrea i dolor abdominal, analitzeu amb calma la causa de la malaltia i preneu les tres mesures d'emergència següents de manera oportuna en funció de l'aliment que va causar la intoxicació i de quant de temps fa que es va consumir: Induïu el vòmit. Si el menjar es menja en una o dues hores, es pot induir el vòmit. Agafeu immediatament 20 grams de sal, afegiu-hi 200 mil·lilitres d'aigua bullint i beveu-ho tot alhora després de refredar-vos. Si no vomiteu, podeu beure unes quantes vegades més per provocar el vòmit ràpidament. També podeu utilitzar 100 grams de gingebre fresc, triturar-lo, extreure el suc i beure-lo amb 200 mil·lilitres d'aigua tèbia. Si menges carn malmesa, pots prendre deu gotes d'aigua per afavorir el vòmit ràpid. Alguns pacients també poden utilitzar escuradents, dits o plomes d'oca per irritar la gola i provocar el vòmit. catarsi. Si el pacient ha menjat el menjar enverinat durant més de dues hores i encara està de bon humor, pot prendre alguns laxants per ajudar a eliminar el menjar enverinat del cos el més aviat possible. En general, s'utilitzen 30 grams de ruibarbre i es decoquen alhora. Els pacients grans poden triar 20 grams de pols de Yuanming i prendre-los amb aigua bullida per alleujar els efectes laxants. Per a les persones grans que es troben en bones condicions físiques, 15 grams de fulles de sen es poden decotar i prendre alhora, o prendre amb aigua bullida, que també pot aconseguir el propòsit de la catarsi. Desintoxicació. Si la intoxicació alimentària és causada per menjar peixos, gambes, crancs, etc. malmesos, podeu prendre 100 ml de vinagre, afegir 200 ml d'aigua, diluir-lo i prendre-ho tot alhora. A més, també podeu utilitzar 30 grams de perilla i 10 grams de regalèssia crua per decotar-la i prendre-la a la vegada. Si ingereixu begudes o conservants malmesos per accident, el millor mètode de primers auxilis és alimentar-los amb llet fresca o altres begudes que contenen proteïnes. Si els símptomes del pacient no milloren després dels primers auxilis anteriors, o si l'enverinament és greu, s'ha d'enviar a l'hospital per rebre tractament tan aviat com sigui possible. Durant el tractament, s'ha de prestar una bona atenció al pacient, mantenir-lo el més silenciós possible, evitar l'estrès mental, prestar atenció al descans, prevenir el fred i, al mateix temps, complementar amb suficient aigua salada lleugera. La clau per controlar la intoxicació alimentària rau en la prevenció, el manteniment d'una bona higiene alimentària i la prevenció de "malalties de la boca". Intoxicació alimentària per animals i plantes verinosos: alguns animals i plantes contenen certs ingredients naturalment tòxics Sovint, com que el seu aspecte és similar al de les espècies no tòxiques, es confonen i es mengen per error o els mètodes d'alimentació inadequats o l'emmagatzematge inadequat d'aliments poden formar substàncies tòxiques que provoquen intoxicació.


Les característiques principals d'aquest tipus d'intoxicació alimentària són: (1) L'estacionalitat i la regionalitat són evidents, que es relacionen amb la distribució, creixement i maduresa, recollida i captura i hàbits alimentaris d'animals i plantes verinosos. (2) Es produeix esporàdicament i és molt accidental. (3) El període d'incubació és relativament curt, que va des de desenes de minuts fins a més de deu hores. Alguns duren més d'un dia. (iv) Les taxes de morbiditat i mortalitat són elevades, però varien en funció de l'espècie d'animals i plantes verinosos. Els aliments a la nevera també poden causar intoxicació. La nevera no és segura per conservar i emmagatzemar aliments. Moltes malalties són causades per menjar aliments rancis o contaminats a la nevera. Quan la gent emmagatzema els aliments a la nevera, sovint barregen aliments crus i cuinats, cosa que provoca la contaminació o el deteriorament dels aliments, donant lloc a una recontaminació dels aliments. La temperatura al compartiment de la nevera de la nevera és generalment al voltant de 0-5 ℃, la qual cosa té un efecte inhibidor significatiu sobre la reproducció de la majoria de bacteris. Tanmateix, alguns bacteris psicròfils, com Escherichia coli, Salmonella typhi i Staphylococcus aureus, encara són molt actius. La seva reproducció massiva farà que els aliments es facin malbé de manera natural. Per tant, després de menjar aquests aliments, es poden produir símptomes sistèmics com nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea i marejos. Això és el que la gent no sap: "intoxicació alimentària a la nevera". No és difícil prevenir i tractar l'"intoxicació alimentària de la nevera". (2) Els aliments cuinats no s'han de mantenir a la nevera durant molt de temps (s'han d'escalfar abans de consumir-los, en general, els bacteris són resistents al fred però no a la calor i moriran ràpidament a altes temperatures). (3) Quan s'utilitza la nevera, l'interior de la nevera s'ha de mantenir net i higiènic durant molt de temps, els aliments crus i els cuinats s'han de mantenir separats i el temps d'emmagatzematge no ha de ser massa llarg.

Pel que fa als símptomes d'intoxicació alimentària, els experts van introduir els símptomes de diversos tipus d'intoxicació alimentària. Perquè diferents aliments mostraran diferents símptomes d'intoxicació. Els símptomes de la intoxicació alimentària bacteriana són diferents dels de la intoxicació alimentària química. En estudiar el fenomen de la intoxicació alimentària, podem entendre clarament quins símptomes pertanyen als símptomes d'intoxicació alimentària, cosa que també ajuda els pacients a rebre un tractament precoç.

<<:  El cinabri té l'efecte d'ajudar la gent a hipnotitzar

>>:  Què menjar després d'una intoxicació alimentària? Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

Recomanar articles

Com tractar l'ictus?

L'ictus és una malaltia, i el més comú és el ...

Les víctimes de cremades només poden beure aigua bullida quan tenen set

Hi ha moltes persones que es cremen accidentalmen...

Què tal en Friso? Ressenyes de Friso i informació del lloc web

Què és el lloc web de Friso? La llet en pols Dutch...

Quin tipus de te és útil per calmar els nervis?

El te és una de les begudes més populars i comune...

Què tal VakifBank? Revisions i informació del lloc web de VakifBank

Què és el lloc web de VakifBank? VakıfBank és un d...

Quina és la raó de tenir molta flegma però no tos?

Si teniu flema excessiva, heu de prestar atenció ...

Què és el període de la finestra de l'hepatitis C?

Molts amics no entenen el període de finestra de ...