Què menjar després d'una intoxicació alimentària? Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

Què menjar després d'una intoxicació alimentària? Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

Els aliments que mengem cada dia, si no són nets, no higiènics o conté pesticides, poden causar intoxicació alimentària i danyar el nostre cos, per descomptat, els primers auxilis són necessaris després d'una intoxicació alimentària, la gent encara no té gana, i fins i tot pot estar molt preocupada que els aliments que mengen els tornin a enverinar. Aleshores, què heu de menjar després d'una intoxicació alimentària?

Què fer si pateix una intoxicació alimentària


La intoxicació alimentària és una cosa molt espantosa Si l'enverinament és greu i no es pot resoldre amb mètodes senzills, hauríeu d'anar a l'hospital a veure un metge. Llavors, què hem de fer si tenim una intoxicació alimentària El primer ha de ser la desintoxicació, i després hem de prestar atenció a una dieta lleugera i un suplement nutricional.

1. Induir el vòmit. Si el menjar es menja en una o dues hores, es pot induir el vòmit. Agafeu immediatament 20 grams de sal, afegiu-hi 200 mil·lilitres d'aigua bullint i beveu-ho tot alhora després de refredar-vos. Si no vomiteu, podeu beure unes quantes vegades més per provocar el vòmit ràpidament. També podeu utilitzar 100 grams de gingebre fresc, triturar-lo, extreure el suc i beure-lo amb 200 mil·lilitres d'aigua tèbia.

2. Desintoxicació. Si la intoxicació alimentària és causada per menjar peixos, gambes, crancs, etc. malmesos, podeu prendre 100 ml de vinagre, afegir 200 ml d'aigua, diluir-lo i prendre-ho tot alhora. A més, també pots prendre 30 grams de perilla i 10 grams de regalèssia crua decoctada a la vegada Si ingereixes begudes malmeses o conservants, el millor mètode de primers auxilis és alimentar-los amb llet fresca o altres begudes que contenen proteïnes.

3. Catarsi. Si el pacient ha menjat el menjar enverinat durant més de dues hores i està de bon humor, pot prendre alguns laxants per ajudar a eliminar el menjar enverinat del cos el més ràpidament possible. Normalment s'utilitzen 30 grams de ruibarbre i es decoquen alhora. Per als pacients grans, es poden utilitzar 20 grams de pols de Yuanming i bullir en aigua repetidament per induir la diarrea. Per a la gent gran amb bona forma física, també poden prendre 15 grams de fulles de sen, decoctes i preses alhora, o bé amb aigua bullint, que també poden aconseguir el propòsit de la catarsi.

Si els símptomes del pacient no milloren després dels primers auxilis anteriors, o si l'enverinament és greu, s'ha d'enviar a l'hospital per rebre tractament tan aviat com sigui possible.


Què menjar després d'una intoxicació alimentària

1. Després que el pacient reprengui la seva dieta, hauria de menjar, en principi, quelcom de fàcil digestió, ric en vitamina B i C i ric en proteïnes.

2. S'aconsella menjar aliments lleugers, nutritius i líquids, com ara sopa d'arròs, sopa de verdures, pols d'arrel de lotus, sopa de gotes d'ou, fideus, etc.

3. Aliments fàcils de digerir i afavorir la defecació. Com ara verdures: algues, sang de porc, pastanaga, etc., fruites: arç, pinya, papaia, etc., mengeu aliments més rics en fibra, com ara diverses verdures, fruites, arròs integral, cereals integrals i fesols, que poden ajudar a eliminar les toxines residuals del cos.


Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

1. Eviteu els aliments bruts: els pacients amb gastritis han de prestar especial atenció a la higiene dels aliments, especialment a l'estiu, les fruites i verdures crues s'han de rentar a fons i no s'han de menjar aliments malmesos. Com que els aliments contaminats i malmesos contenen grans quantitats de bacteris i toxines bacterianes, tenen un efecte destructiu directe sobre la mucosa gàstrica. Els aliments emmagatzemats a la nevera s'han de cuinar a fons abans de menjar-los.


2. Evitar una dieta irregular: en principi, la dieta per a la gastritis ha de ser lleugera, amb una irritació mínima de la mucosa gàstrica No obstant això, una dieta lleugera no necessàriament alleuja els símptomes del pacient. El principi hauria de ser seguir una dieta regular, evitar tenir massa gana o massa plens i menjar àpats petits amb freqüència. Especialment per a les persones grans i dèbils, o aquelles amb una funció gastrointestinal disminuïda, el millor és fer de 4 a 5 àpats al dia, i menjar fins al 60% al 70% cada vegada. Preste atenció a la proporció de sucre, greixos i proteïnes dels aliments, així com al contingut de nutrients essencials com les vitamines.

3. Eviteu menjar aliments massa freds, calents o durs: menjar aliments o begudes massa freds pot provocar rampes estomacals i contracció dels vasos sanguinis de la mucosa gàstrica, cosa que no afavoreix la desaparició de la inflamació. El menjar dels pacients amb gastritis ha de ser moderadament dur i suau. Els aliments massa durs i aspres, les verdures de fibra crua, els aliments fregits o a la planxa poden augmentar la càrrega digestiva mecànica de l'estómac, provocar fricció i danys a la mucosa gàstrica i agreujar les lesions inflamatòries de la mucosa.


4. Eviteu fumar, beure i menjar picant: l'etanol pot dissoldre la capa de lipoproteïnes de l'epiteli de la mucosa gàstrica, que pot causar un gran dany a la mucosa gàstrica. Per tant, els pacients amb gastritis aguda i crònica han de deixar de fumar i beure per evitar agreujar la malaltia o fins i tot provocar canvis malignes.

El pebrot, la mostassa, el pebre, el te fort, el cafè, el cacau i altres aliments o begudes poden irritar la mucosa gàstrica, provocant congestió i agreujant la inflamació.

En resum, després d'una intoxicació alimentària, s'ha de prestar atenció a la higiene i la lleugeresa dels aliments, i menjar aliments que ajuden a la digestió i ajuden a augmentar la nutrició. Si no saps què menjar després d'una intoxicació alimentària, també pots consultar un metge no has de menjar indiscriminadament i no has de menjar aliments massa irritants, per no causar danys psíquics i psíquics.

<<:  Quins són els símptomes de la intoxicació alimentària?

>>:  Quatre causes causen urèmia

Recomanar articles

Quins són els símptomes de la malària?

Les malalties infeccioses són molt perjudicials a...

A què he de prestar atenció un mes després de l'hemorràgia gàstrica?

L'hemorràgia gàstrica és una malaltia estomac...

Causes del recobriment gruixut de la llengua

Tothom fa servir la seva llengua per assaborir el...

Què és el petit nòdul del pulmó inferior dret?

Què és el petit nòdul del pulmó inferior dret? De...

Què tal la Viquia? Ressenyes de Wikia i informació del lloc web

Què és Viquia? Wikia és una startup amb ànim de lu...

Puc esmorzar mentre faig gastroscòpia?

La malaltia gàstrica és una malaltia relativament...

Les dones embarassades poden beure te de crisantem?

La dieta diària d'una dona postpart és molt i...

Què tal Australia Post? Revisions d'Australia Post i informació del lloc web

Què és el lloc web de Australia Post? Australia Po...

El paper i l'eficàcia de la mel, els beneficis de beure aigua amb mel

Sovint sentim que les dones haurien de beure més ...

Encefalopatia de bilirubina

Els pacients amb encefalopatia de la bilirubina s...

Quins aliments contenen vitamina D Pots menjar més d'aquests aliments?

Per tal que els seus fills creixin més sans, molt...

Com netejar les taques d'oli a les botes de neu?

Les taques d'oli són el problema més comú de l...