Què menjar després d'una intoxicació alimentària? Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

Què menjar després d'una intoxicació alimentària? Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

Els aliments que mengem cada dia, si no són nets, no higiènics o conté pesticides, poden causar intoxicació alimentària i danyar el nostre cos, per descomptat, els primers auxilis són necessaris després d'una intoxicació alimentària, la gent encara no té gana, i fins i tot pot estar molt preocupada que els aliments que mengen els tornin a enverinar. Aleshores, què heu de menjar després d'una intoxicació alimentària?

Què fer si pateix una intoxicació alimentària


La intoxicació alimentària és una cosa molt espantosa Si l'enverinament és greu i no es pot resoldre amb mètodes senzills, hauríeu d'anar a l'hospital a veure un metge. Llavors, què hem de fer si tenim una intoxicació alimentària El primer ha de ser la desintoxicació, i després hem de prestar atenció a una dieta lleugera i un suplement nutricional.

1. Induir el vòmit. Si el menjar es menja en una o dues hores, es pot induir el vòmit. Agafeu immediatament 20 grams de sal, afegiu-hi 200 mil·lilitres d'aigua bullint i beveu-ho tot alhora després de refredar-vos. Si no vomiteu, podeu beure unes quantes vegades més per provocar el vòmit ràpidament. També podeu utilitzar 100 grams de gingebre fresc, triturar-lo, extreure el suc i beure-lo amb 200 mil·lilitres d'aigua tèbia.

2. Desintoxicació. Si la intoxicació alimentària és causada per menjar peixos, gambes, crancs, etc. malmesos, podeu prendre 100 ml de vinagre, afegir 200 ml d'aigua, diluir-lo i prendre-ho tot alhora. A més, també pots prendre 30 grams de perilla i 10 grams de regalèssia crua decoctada a la vegada Si ingereixes begudes malmeses o conservants, el millor mètode de primers auxilis és alimentar-los amb llet fresca o altres begudes que contenen proteïnes.

3. Catarsi. Si el pacient ha menjat el menjar enverinat durant més de dues hores i està de bon humor, pot prendre alguns laxants per ajudar a eliminar el menjar enverinat del cos el més ràpidament possible. Normalment s'utilitzen 30 grams de ruibarbre i es decoquen alhora. Per als pacients grans, es poden utilitzar 20 grams de pols de Yuanming i bullir en aigua repetidament per induir la diarrea. Per a la gent gran amb bona forma física, també poden prendre 15 grams de fulles de sen, decoctes i preses alhora, o bé amb aigua bullint, que també poden aconseguir el propòsit de la catarsi.

Si els símptomes del pacient no milloren després dels primers auxilis anteriors, o si l'enverinament és greu, s'ha d'enviar a l'hospital per rebre tractament tan aviat com sigui possible.


Què menjar després d'una intoxicació alimentària

1. Després que el pacient reprengui la seva dieta, hauria de menjar, en principi, quelcom de fàcil digestió, ric en vitamina B i C i ric en proteïnes.

2. S'aconsella menjar aliments lleugers, nutritius i líquids, com ara sopa d'arròs, sopa de verdures, pols d'arrel de lotus, sopa de gotes d'ou, fideus, etc.

3. Aliments fàcils de digerir i afavorir la defecació. Com ara verdures: algues, sang de porc, pastanaga, etc., fruites: arç, pinya, papaia, etc., mengeu aliments més rics en fibra, com ara diverses verdures, fruites, arròs integral, cereals integrals i fesols, que poden ajudar a eliminar les toxines residuals del cos.


Precaucions dietètiques després d'una intoxicació alimentària

1. Eviteu els aliments bruts: els pacients amb gastritis han de prestar especial atenció a la higiene dels aliments, especialment a l'estiu, les fruites i verdures crues s'han de rentar a fons i no s'han de menjar aliments malmesos. Com que els aliments contaminats i malmesos contenen grans quantitats de bacteris i toxines bacterianes, tenen un efecte destructiu directe sobre la mucosa gàstrica. Els aliments emmagatzemats a la nevera s'han de cuinar a fons abans de menjar-los.


2. Evitar una dieta irregular: en principi, la dieta per a la gastritis ha de ser lleugera, amb una irritació mínima de la mucosa gàstrica No obstant això, una dieta lleugera no necessàriament alleuja els símptomes del pacient. El principi hauria de ser seguir una dieta regular, evitar tenir massa gana o massa plens i menjar àpats petits amb freqüència. Especialment per a les persones grans i dèbils, o aquelles amb una funció gastrointestinal disminuïda, el millor és fer de 4 a 5 àpats al dia, i menjar fins al 60% al 70% cada vegada. Preste atenció a la proporció de sucre, greixos i proteïnes dels aliments, així com al contingut de nutrients essencials com les vitamines.

3. Eviteu menjar aliments massa freds, calents o durs: menjar aliments o begudes massa freds pot provocar rampes estomacals i contracció dels vasos sanguinis de la mucosa gàstrica, cosa que no afavoreix la desaparició de la inflamació. El menjar dels pacients amb gastritis ha de ser moderadament dur i suau. Els aliments massa durs i aspres, les verdures de fibra crua, els aliments fregits o a la planxa poden augmentar la càrrega digestiva mecànica de l'estómac, provocar fricció i danys a la mucosa gàstrica i agreujar les lesions inflamatòries de la mucosa.


4. Eviteu fumar, beure i menjar picant: l'etanol pot dissoldre la capa de lipoproteïnes de l'epiteli de la mucosa gàstrica, que pot causar un gran dany a la mucosa gàstrica. Per tant, els pacients amb gastritis aguda i crònica han de deixar de fumar i beure per evitar agreujar la malaltia o fins i tot provocar canvis malignes.

El pebrot, la mostassa, el pebre, el te fort, el cafè, el cacau i altres aliments o begudes poden irritar la mucosa gàstrica, provocant congestió i agreujant la inflamació.

En resum, després d'una intoxicació alimentària, s'ha de prestar atenció a la higiene i la lleugeresa dels aliments, i menjar aliments que ajuden a la digestió i ajuden a augmentar la nutrició. Si no saps què menjar després d'una intoxicació alimentària, també pots consultar un metge no has de menjar indiscriminadament i no has de menjar aliments massa irritants, per no causar danys psíquics i psíquics.

<<:  Quins són els símptomes de la intoxicació alimentària?

>>:  Quatre causes causen urèmia

Recomanar articles

Necessito utilitzar un netejador facial quan em rento la cara al matí?

Tant si és al matí com al vespre, hem de prestar ...

Raons per les quals les noies es ruboreixen

Hi ha moltes raons per les quals les dones es rub...

Com fer una màscara de pol·len

Les amigues estan molt preocupades per la seva ap...

L'all es pot emmagatzemar a la nevera?

L'all és un ingredient alimentari que consumi...

Quins són els símptomes tardans de l'artritis gotosa?

L'artritis de la gota és molt perjudicial per...

Els deu millors moments de la vida

Fer el correcte en el moment adequat pot aconsegu...

Els símptomes i els perills de les varius són en realitat aquests quatre

Com tots sabem, les varius són una malaltia comun...

Quines són les precaucions per a la taquicàrdia sinusal?

Quan la freqüència cardíaca és superior a 100 bat...

El carbó activat és perjudicial per al cos humà?

Ara, no només augmenta gradualment l'índex de...

Quins punts d'acupuntura puc fer massatges per engrandir els meus pits?

Els pits són una característica única de les done...

Quines són les característiques del soplo d'estenosi aòrtica?

La malaltia cardíaca reumàtica és bastant freqüen...

Quin esmorzar és millor per a l'estómac?

Avui en dia, moltes persones ignoren la importànc...

Quan està madur el durian?

La fruita és un tipus d'aliment que ha estat ...

És fiable utilitzar un microones per desinfectar?

L'aparició dels forns de microones ha permès ...