"Compendi de matèria mèdica" registra: "La llet de soja és diürètica i pot alleujar els gasos, controlar la calor del vent i desintoxicar". El Secret Records of Prolonging Life també registra que la llet de soja "fa créixer la pell, millora la pell, omple la medul·la òssia, augmenta l'energia i reposa el cos". L'efecte de la llet de soja en els sistemes cardiovascular i cerebrovascular Com a beguda diària, la llet de soja conté factors de salut especials com saponines de soja, isoflavones, oligosacàrids de soja, etc., que tenen importants funcions per a la salut. Beure llet de soja regularment pot mantenir un equilibri nutricional normal, regular de manera integral el sistema endocrí, reduir la pressió arterial i els lípids sanguinis, reduir la càrrega cardiovascular, augmentar la vitalitat del cor, optimitzar la circulació sanguínia, protegir el sistema cardiovascular i té els efectes de nodrir el fetge i els ronyons, anticancerígens i millorar la immunitat. Recomaneu diverses llets de soja saludables, aptes tant per a homes com per a dones:
Recomanació 1: Llet de soja de bellesa de mel Ingredients: 40 g de soja seca, 35 g de mongeta mung, 40 g de mel Mètode de preparació: remulleu bé les mongetes de soja i mungo, renteu-les i poseu-les a la coberta de malla de la màquina de llet de soja "Complete Nutrition Star" aboqueu una quantitat adequada d'aigua neta a la tassa, engegueu la màquina i la llet de soja estarà a punt en deu minuts. Beneficis: Nodreix els cinc òrgans interns, embelleix els intestins, reposa el qi i la sang. Recomanació 2: Llet de soja Longevity Five Beans Ingredients: Soja, mongetes negres, mongetes verdes, pèsols i cacauets en una proporció de 3:1:1:1:1. Mètode de preparació: barregeu els cinc grans segons la proporció, poseu-los en remull de 6 a 12 hores, després renteu i poseu 1/2 a 2/3 de les mongetes a la coberta de malla de la màquina de llet de soja "Complete Nutrition Star" Afegiu la quantitat adequada d'aigua al cos de la tassa i es cuinarà automàticament durant deu minuts. Beneficis: ric en diversos nutrients, beure a llarg termini pot reduir el contingut de colesterol en el cos humà, i té un cert efecte terapèutic sobre la pressió arterial alta, hiperlipèmia, malalties coronàries, aterosclerosi, diabetis, etc. També té els efectes de nodrir el fetge i els ronyons, prevenir l'envelliment i el càncer, reduir els lípids sanguinis i augmentar la immunitat. Té molt bon efecte i és molt adequat per beure gent de mitjana edat i gent gran. Recomanació 3: Dàtils vermells i llet de soja Wolfberry
Ingredients: 60 g de soja seca, 15 g de dàtils vermells, 10 g de wolfberry Mètode de preparació: Renteu les faves de soja en remull, traieu el nucli de dàtils vermells i renteu-les, renteu les baies de llop, i poseu-ne 1/2 a 2/3 a la coberta de malla de la màquina de llet de soja "Complete Nutrition Star" Afegiu la quantitat adequada d'aigua al cos de la tassa, engegueu la màquina i bullirà automàticament durant uns deu minuts. Beneficis: pot reposar la deficiència i vigoritzar el Qi, calmar els nervis i nodrir els ronyons, millorar la nutrició del miocardi, té certs beneficis per als pacients amb malalties cardiovasculars i millora la funció immune del cos. Tabús de beure llet de soja: 1. Eviteu beure llet de soja crua: A moltes persones els agrada comprar llet de soja crua i escalfar-la a casa quan veuen pujar les bombolles durant l'escalfament, erròniament pensen que ha bullit, de fet, aquest és el fenomen de bombolleig provocat per l'expansió de la matèria orgànica de la llet de soja per formar bombolles. La llet de soja crua és perjudicial per al cos humà. Com que la llet de soja conté dues substàncies tòxiques, provocarà trastorns del metabolisme de les proteïnes, irritarà el tracte gastrointestinal i provocarà símptomes d'enverinament. La manera d'evitar l'enverinament de la llet de soja és bullir la llet de soja a una temperatura alta de 100 ℃ i després es pot beure amb seguretat. Si experimenteu símptomes com mal de cap o dificultat per respirar després de beure llet de soja, heu de buscar atenció mèdica immediatament per evitar conseqüències que amenacen la vida. 2. Eviteu batre els ous amb llet de soja: A moltes persones els agrada batre els ous a la llet de soja, pensant que això és més nutritiu, però aquest mètode no és científic. Això es deu al fet que la proteïna del moc dels ous es combina fàcilment amb la tripsina de la llet de soja per produir una substància que no pot ser absorbida pel cos humà, reduint molt l'absorció de nutrients. 3. Eviteu beure sucre moreno: Afegir sucre moreno a la llet de soja fa que tingui un gust dolç i fragant, però l'àcid orgànic del sucre moreno es combina amb la proteïna de la llet de soja per produir precipitats desnaturalitzats, que destrueixen molt els components nutricionals. 4. Eviteu utilitzar ampolles termo: Hi ha substàncies a la llet de soja que poden eliminar l'escala del termo. En condicions de temperatura adequades, amb la llet de soja com a nutrients, els bacteris de l'ampolla es multiplicaran ràpidament i, al cap de 3 o 4 hores, la llet de soja es tornarà agre i es deteriorarà. 5. Eviteu beure quantitats excessives: Beure massa llet de soja alhora pot causar fàcilment indigestió de proteïnes, donant lloc a símptomes incòmodes com inflor i diarrea. 6. Eviteu beure llet de soja amb l'estómac buit: La major part de la proteïna de la llet de soja es convertirà en calories i es consumirà en el cos humà, i no pot jugar completament un paper nutritiu. Beure llet de soja mentre mengeu alguns aliments amb midó com ara pa, pastissos i panets al vapor pot permetre que la proteïna de la llet de soja s'hidrolitzi enzimàticament més amb el suc gàstric sota l'acció del midó, permetent que els nutrients s'absorbeixin completament.
7. Eviteu prendre-lo amb medicaments: Alguns fàrmacs destruiran els nutrients de la llet de soja, com ara la tetraciclina, l'eritromicina i altres antibiòtics. Persones que no haurien de beure llet de soja 1. Els pacients amb gastritis aguda i gastritis superficial crònica no haurien de menjar productes de soja per evitar estimular la secreció excessiva d'àcid gàstric, agreujar la condició o provocar inflor gastrointestinal. 2. Els fesols contenen una certa quantitat d'oligosacàrids, que poden causar símptomes com eructes, sorolls intestinals i inflor abdominal, de manera que els amics amb úlceres gàstriques haurien de menjar menys. Els pacients amb gastritis i insuficiència renal necessiten una dieta baixa en proteïnes, però els fesols i els seus productes són rics en proteïnes i els seus metabòlits augmentaran la càrrega sobre els ronyons, per la qual cosa s'han d'evitar. 3. L'oxalat dels fesols pot combinar-se amb el calci als ronyons, formant fàcilment pedres, cosa que agreujarà els símptomes dels càlculs renals. Per tant, els pacients amb càlculs renals no haurien de menjar fesols. 4. La gota és una malaltia causada per un trastorn del metabolisme de les purines. La soja és rica en purina, que és una substància hidròfila, per tant, després que la soja es trobi en polpa, el contingut de purina és diverses vegades més gran que altres productes de soja. Per tant, la llet de soja no és adequada per als pacients amb gota. |