Quines malalties epidèmiques s'han de prevenir a l'estiu?

Quines malalties epidèmiques s'han de prevenir a l'estiu?

Avui és "Xiaoman", un terme solar després de "Lixia", que indica que la temperatura augmentarà encara més en el futur. La temperatura és alta a l'estiu, el consum d'energia és alt i els nutrients es perden amb la suor. Els nens i les persones grans amb constitucions febles poden estar infectades de malalties i danyar la seva salut si no tenen cura. Aleshores, quines malalties epidèmiques hem de prevenir a l'estiu, si us plau, consulteu els següents suggeriments dels experts.

1. Atenció a prevenir la disenteria bacil·lar a principis d'estiu


La disenteria bacil·lar (abreujada com a disenteria bacil·lar) és la malaltia infecciosa intestinal més comuna causada per Shigella dysenteriae, a més d'estar relacionada amb les activitats de cria de mosques, també està relacionada amb el fet que el clima d'estiu és apte per a la reproducció de Shigella dysenteriae i a les persones els agrada menjar aliments crus i gastrointestinals. La clau per controlar la disenteria bacil·lar és la detecció precoç i el tractament precoç, en segon lloc, hem de mantenir una bona higiene ambiental, higiene alimentària i higiene personal, reforçar la gestió dels aliments i les fonts d'aigua, eliminar les mosques, no menjar verdures crues i fredes, no menjar fruites i verdures brutes, no menjar hàbits podrits o després de rentar-se les mans.


2. Les úlceres bucals i la conjuntivitis tenen més probabilitats de produir-se a principis d'estiu


El clima és sec a principis d'estiu i la gent té tendència a enfadar-se, de manera que el nombre de pacients amb úlceres bucals augmentarà molt durant aquesta temporada. A més del clima sec, l'ansietat, la tensió i la ingesta insuficient de vitamines i oligoelements també són les causes de les úlceres bucals. Els pacients amb símptomes greus han de ser tractats sota la guia d'un metge amb mètodes com la cauterització local, l'aplicació de pel·lícula d'úlcera oral i la presa de vitamina B2.

A més, a principis d'estiu, també s'ha de prestar atenció a la prevenció de l'epidèmia de conjuntivitis. La malaltia té un període d'incubació curt i es produeix dins de les 24 hores posteriors a la infecció. El pacient sentirà dolor intens als dos ulls, fotofòbia, llagrimeig i sensació de cos estrany. Si teniu conjuntivitis, primer heu de prevenir la infecció i, en segon lloc, buscar un tractament oportú. Els articles de rentat i neteja del pacient s'han de dedicar, sobretot en llocs col·lectius, i tots els treballs d'aïllament s'han de fer bé. La clau per prevenir la conjuntivitis és parar atenció a la higiene personal i a la cura ocular a principis d'estiu calent i humit, evitar llocs concorreguts i evitar el contacte amb fonts d'infecció.


3. Aneu amb compte amb els danys a la melsa i l'estómac a l'estiu


Moltes persones són propenses a diversos problemes gastrointestinals a l'estiu. Les raons d'això són, d'una banda, que la gana del cos humà es deteriora de manera natural després de l'estiu i, d'altra banda, la funció digestiva es veu afectada pel clima, perquè les persones són avides de frescor i són aficionats als aliments freds, que estimula l'estómac i els intestins, l'estómac i la temperatura disminueixen de manera sobtada. s la secreció de sucs digestius gastrointestinals i condueix a una disfunció fisiològica. Moltes persones grans, nens i persones amb mala funció digestiva sovint pateixen dolor abdominal, gastritis i altres símptomes a l'estiu.

Pel que fa a la preservació de la salut, per protegir la melsa i l'estómac a l'estiu, el millor és menjar aliments més prims, com ara farinetes i sopes, que no només poden produir fluids corporals per calmar la set, refrescar-se i alleujar la calor, sinó que també nodreixen el cos. A més, les verdures i fruites fresques poden complementar suficients vitamines, aigua i sals inorgàniques. Entre els aliments, els que eliminen la calor i la humitat inclouen síndria, carbassa amarga, préssec, pruna negra, maduixa, tomàquet, cogombre, mongeta, etc.

Tots aquests tenen un cert efecte de refredament. El millor és no menjar immediatament els aliments trets de la nevera S'han de deixar una estona a temperatura ambient abans de menjar, i no menjar massa a la vegada, sobretot per a la gent gran, els nens i aquells amb gastritis crònica i indigestió, han de menjar menys.


4. Prevenir les malalties de la pell a l'estiu


El terme solar després de l'inici de l'estiu és Grain Full, que és el moment en què les malalties de la pell són més freqüents. La raó és que la temperatura augmentarà significativament durant el període solar Grain Full, i també augmentarà la pluja. El clima càlid i humit a principis d'estiu proporciona condicions per a l'aparició de malalties de la pell. Per tant, hauríem de fer alguns preparatius per prevenir malalties de la pell.

<<:  Com prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a l'estiu?

>>:  8 mètodes de depilació comparats

Recomanar articles

Causes de la constitució propensa a la fatiga

No sé quan va començar, però sempre sentim que el...

Visió general del lupus eritematós sistèmic

Al meu llibre de biologia a l'escola secundàr...

Què és la miositis?

La miositis és relativament desconeguda per a mol...

Símptomes de Tinea Cruris

Hi ha molts tipus de malalties comunes, i els mèt...

Quins aliments poden ajudar a mantenir el cabell?

Que el teu cabell sigui llis i flueix depèn de la...

Es pot menjar taronges rostides amb la pell? Què tan efectiu és?

Les taronges rostides són una mena de sofregit de...

Indicacions i precaucions per a l'extracte desproteinitzat de sang de vedella

L'extracte desproteïnat de sang de vedella és...

Menjar all negre després dels àpats millora molt la immunitat

L'all conté un nutrient anomenat "al·lic...

Puc córrer després de vacunar-me contra la ràbia?

Podeu fer exercici, com ara córrer després de vac...