Com prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a l'estiu?

Com prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a l'estiu?

A mesura que la temperatura augmenta a l'estiu, la taxa de reproducció i creixement de la majoria de bacteris s'accelera, especialment la taxa de reproducció dels bacteris en els aliments augmenta. Així doncs, com hem de prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a la nostra vida diària.

1. Netegeu bé les matèries primeres


Si remulleu ingredients secs o cultiveu brots de verdures a casa, heu de canviar l'aigua regularment per evitar el creixement de bacteris nocius. Les matèries primeres d'aliments per a animals, matèries primeres d'aliments vegetals i matèries primeres de productes aquàtics s'han de rentar diverses vegades amb aigua neta corrent per eliminar els bacteris que queden a la superfície de les matèries primeres alimentàries i evitar la retenció de bacteris contaminants.


2. Els aliments s'han de cuinar a fons


Tots els aliments crus s'han de descongelar a fons abans de cuinar-los i la temperatura central ha d'arribar als 70 °C durant el processament dels aliments. Els aliments que s'han emmagatzemat durant molt de temps s'han de tornar a escalfar a fons a una temperatura central de més de 70 °C abans del consum per evitar la supervivència dels bacteris en els ingredients dels aliments.


3. Emmagatzemeu els aliments correctament


Quan els aliments cuinats s'emmagatzemen a temperatures entre 10 °C i 60 °C, el temps d'emmagatzematge no ha de superar les 2 hores. La vida útil dels aliments distribuïts per a menjars col·lectius, la temperatura central dels quals es manté per sobre dels 60 °C (emmagatzematge en calent), no ha de superar les 4 hores després de la cocció, la vida útil dels aliments, la temperatura central dels quals es manté per sota dels 10 °C (emmagatzematge refrigerat), no ha de superar les 24 hores després de la cocció.


4. Evitar la contaminació creuada


L'enfocament s'ha de centrar en prevenir i controlar la contaminació creuada bacteriana entre els aliments, el personal de processament d'aliments i l'entorn de producció d'aliments, eines, contenidors, equips i instal·lacions, especialment en prevenir la contaminació creuada entre productes alimentaris cuinats i productes semielaborats i matèries primeres alimentàries.

<<:  Sentit comú d'estiu: una guia completa per mantenir-se saludable durant els dies de gossos

>>:  Quines malalties epidèmiques s'han de prevenir a l'estiu?

Recomanar articles

Com triar la poma de sucre?

Amb el progrés de la societat hem descobert molte...

Què tal el grup PZU? Revisions del grup PZU i informació del lloc web

Què és PZU Group? Grupa PZU és una companyia d'...

Com menjar mostassa sense sufocar-se

Els joves d'avui en dia prefereixen menjar un...

Es pot curar la psoriasi?

Crec que molta gent no està familiaritzada amb la...

Com trobar el vas sanguini adequat per a la infusió?

A la vida diària, la infusió és una manera habitu...

Està bé aplicar iode directament a la ferida?

Molta gent tindrà preguntes sobre què és la tintu...

Les plantes domèstiques petites poden matar persones

No subestimeu les flors i plantes d'aspecte a...

Causes del bloqueig auriculoventricular de tercer grau

El bloqueig auriculoventricular de tercer grau és...

Quins són els passos correctes per prendre les impressions dentals?

Cada cop hi ha més gent que acudeix a l'hospi...

Quins són els principis del tractament de l'abscés pulmonar?

Els pulmons són òrgans respiratoris importants en...

El sashimi de salmó té paràsits?

El sashimi de salmó conté paràsits, que es poden ...