Com prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a l'estiu?

Com prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a l'estiu?

A mesura que la temperatura augmenta a l'estiu, la taxa de reproducció i creixement de la majoria de bacteris s'accelera, especialment la taxa de reproducció dels bacteris en els aliments augmenta. Així doncs, com hem de prevenir la intoxicació alimentària bacteriana a la nostra vida diària.

1. Netegeu bé les matèries primeres


Si remulleu ingredients secs o cultiveu brots de verdures a casa, heu de canviar l'aigua regularment per evitar el creixement de bacteris nocius. Les matèries primeres d'aliments per a animals, matèries primeres d'aliments vegetals i matèries primeres de productes aquàtics s'han de rentar diverses vegades amb aigua neta corrent per eliminar els bacteris que queden a la superfície de les matèries primeres alimentàries i evitar la retenció de bacteris contaminants.


2. Els aliments s'han de cuinar a fons


Tots els aliments crus s'han de descongelar a fons abans de cuinar-los i la temperatura central ha d'arribar als 70 °C durant el processament dels aliments. Els aliments que s'han emmagatzemat durant molt de temps s'han de tornar a escalfar a fons a una temperatura central de més de 70 °C abans del consum per evitar la supervivència dels bacteris en els ingredients dels aliments.


3. Emmagatzemeu els aliments correctament


Quan els aliments cuinats s'emmagatzemen a temperatures entre 10 °C i 60 °C, el temps d'emmagatzematge no ha de superar les 2 hores. La vida útil dels aliments distribuïts per a menjars col·lectius, la temperatura central dels quals es manté per sobre dels 60 °C (emmagatzematge en calent), no ha de superar les 4 hores després de la cocció, la vida útil dels aliments, la temperatura central dels quals es manté per sota dels 10 °C (emmagatzematge refrigerat), no ha de superar les 24 hores després de la cocció.


4. Evitar la contaminació creuada


L'enfocament s'ha de centrar en prevenir i controlar la contaminació creuada bacteriana entre els aliments, el personal de processament d'aliments i l'entorn de producció d'aliments, eines, contenidors, equips i instal·lacions, especialment en prevenir la contaminació creuada entre productes alimentaris cuinats i productes semielaborats i matèries primeres alimentàries.

<<:  Sentit comú d'estiu: una guia completa per mantenir-se saludable durant els dies de gossos

>>:  Quines malalties epidèmiques s'han de prevenir a l'estiu?

Recomanar articles

Com tractar l'hemorràgia de la fissure anal

Per a l'hemorràgia de les fissures anals, cal...

Quins són els perills d'aplicar alcohol amb freqüència?

L'alcohol és un preparat líquid que utilitzem...

Què causa la debilitat de les cames?

Les cames sempre se senten dèbils, i de vegades é...

Com netejar les llebres marines

A molta gent els agrada molt menjar llebres marin...

He de prendre Levofloxacin abans o després dels àpats?

Com tots sabem, les pastilles de levofloxacina só...

Quins són els símptomes del glaucoma?

Tothom ha de parar atenció als símptomes del glau...

Secreció tiroïdal anormal

La glàndula tiroide és un òrgan important del sis...

Quins són els símptomes dels trastorns neurològics?

Els nervis també es poden emmalaltir. No tothom e...

Com es formen els pòlips rectals?

Els pòlips rectals són un tipus de tumor benigne ...