Hi ha 3 avantatges i 1 inconvenient de cuinar amb una olla a pressió

Hi ha 3 avantatges i 1 inconvenient de cuinar amb una olla a pressió

Les olles a pressió són fàcils d'utilitzar, estalvien temps i esforç, i són estimades per les mestresses de casa. No obstant això, moltes persones es preocupen que l'alta pressió creada en cuinar en una olla a pressió destrueixi la nutrició dels aliments. De fet, en comparació amb la cocció a pressió normal, la cocció en una olla a pressió té les característiques d'alta pressió, alta temperatura, temps de cocció curt i pot formar un cert grau de buit. Això dóna a la cocció a alta pressió certs avantatges en la conservació dels nutrients.

A moltes persones els agrada utilitzar olles a pressió per guisar carn i costelles. Quin efecte té la cocció a alta pressió en la nutrició de la carn. Els estudis han trobat que, en comparació amb altres mètodes de cocció, l'estofat de carn en una olla a pressió bàsicament no provoca una reducció de proteïnes i, al mateix temps, pot protegir el greix de l'oxidació. El Laboratori d'Investigació en Nutrició de la Universitat Agrícola de la Xina va trobar que cuinar el peix en una olla a pressió pot protegir millor el greix que cuinar-lo a pressió normal. Al mateix temps, la taxa de conservació dels àcids grassos insaturats a la carn també és més alta. Això es deu principalment al fet que cuinar en una olla a pressió crea un ambient semblant al buit, que redueix el contacte entre la carn i l'oxigen, això redueix eficaçment l'oxidació dels greixos i la producció de substàncies nocives com alguns polímers durant l'oxidació de greixos, que és de gran importància per a la salut.

La gent també utilitza sovint olles a pressió per cuinar cereals integrals i fesols, cosa que també té molts beneficis. En primer lloc, cuinar en una olla a pressió ajuda a protegir les vitamines. La investigació ha descobert que quan es cuina cereals integrals i fesols en una olla a pressió, encara que la temperatura augmenta de 100 °C a 110 °C, augmentant les pèrdues a alta temperatura, el temps de cocció s'escurça de 60 minuts a 30 minuts, reduint les pèrdues. Els dos es compensen i no augmentaran la pèrdua de vitamines del grup B.

En segon lloc, cuinar en una olla a pressió ajuda a protegir els ingredients antioxidants. Cuinar en una olla a pressió pot evitar que els aliments quedin exposats a massa oxigen, la qual cosa és molt beneficiós per conservar els ingredients antioxidants valuosos dels cereals integrals, com els polifenols. Estudis estrangers han trobat que la cocció al vapor i la cocció reduiran la capacitat antioxidant dels fesols. Per exemple, després que els pèsols es bullin a temperatura ambient durant 90 minuts, la seva capacitat d'absorció de radicals lliures d'oxigen (és a dir, la capacitat de resistir l'oxidació) es perd en un 44%. Tanmateix, cuinar les mongetes en una olla a pressió pot reduir la pèrdua d'antioxidants amb el mateix nivell de suavitat. Per exemple, després de cuinar els pèsols a alta pressió durant 15 minuts, la seva capacitat d'absorció de radicals lliures d'oxigen no només no va disminuir, sinó que va augmentar fins al 224% del valor original.

Finalment, cuinar en una olla a pressió és bo per a la digestió. El Laboratori d'Investigació en Nutrició de la Universitat Agrícola de la Xina va trobar que quan s'utilitzava una olla a pressió per cuinar ingredients saludables relativament durs com ara ñame, castanya d'aigua, llavors de lotus, llavors de coix i mongeta vermella, la taxa de digestió d'aquests ingredients es va accelerar significativament després de 20 minuts d'alta pressió. Per tant, per a les persones amb indigestió i aquelles amb estómac dèbil com la gent gran i els nens, cuinar en una olla a pressió pot ajudar a la digestió i reduir la càrrega de l'estómac. Per tant, tant si esteu cuinant farinetes com si feu sopa, una olla a pressió és una opció bona i saludable.

Tanmateix, l'olla a pressió no és omnipotent i provoca la pèrdua de vitamina C. La vitamina C és molt delicada i gairebé tots els mètodes de cocció provocaran la seva pèrdua. No obstant això, la vitamina C generalment només es troba en grans quantitats en verdures i fruites, i gairebé no necessitem cuinar fruites i verdures en una olla a pressió.

<<:  El son és el tònic més important. Com treure'n el màxim profit?

>>:  Mesures pràctiques d'emergència per a malalties de la vida quotidiana

Recomanar articles

Com tractar les taques d'oli a la roba

Quan la roba està tacada d'oli, ens sentirem ...

Quins són els mètodes per reduir la febre causada per la indigestió?

És molt comú que els nens tinguin acumulació d...

Què tal JetBlue? Comentaris de JetBlue i informació del lloc web

Què és el lloc web de JetBlue? JetBlue Airways Cor...

Què fer si no dorms bé No facis aquestes coses abans d'anar a dormir?

Sempre tenim problemes per dormir a l'estiu N...

Causes de sang al nas

En els drames de televisió, tots podem veure que ...

Què fer si et cremes el sol

A l'estiu, el clima és molt calorós Tot i que...

Quins són els símptomes del raquitisme al pit?

El raquitisme és una malaltia òssia causada per l...

Què sobri?

A moltes persones a la vida els agrada beure, esp...

És millor rentar-se les dents després o abans dels àpats?

Raspallar-se les dents és una cosa que cadascú de...

Puc menjar kiwi si tinc àcid estomacal?

El kiwi és una fruita habitual a la vida diària i...

Com alleujar la pressió laboral Has provat aquests mètodes?

A mesura que el ritme de vida i el treball seguei...

Quins són els passos de la cura de la pell amb oli d'oliva

L'oli d'oliva és un element molt comú en ...

Quins són els símptomes dels tumors de la glàndula paròtida?

Tothom està familiaritzat amb les parotides, que ...