No esbandiu mai la carn crua sota l'aixeta

No esbandiu mai la carn crua sota l'aixeta

Molts xinesos pensen que la carn crua no és comestible. Saps com de brut està un tros de carn crua, però, després de comprar la carn, no l'esbandis mai sota l'aixeta?

La carn crua acabada de sacrificar és relativament neta i conté menys bacteris, però pot contenir paràsits, com ara Taenia solium i Taenia solium. Quan les persones estan infectades amb paràsits, experimentaran símptomes com distensió abdominal, diarrea i indigestió.

Prenent com a exemple la tenia del porc, no només danya els intestins, sinó que les larves també poden fer mal a tot el cos quan entren a la sang. Entrar al cervell pot provocar epilèpsia, i entrar als ulls pot provocar una ceguesa severa... La infecció a llarg termini per paràsits pot provocar desnutrició i també pot infectar a altres.

Al mateix temps, durant l'emmagatzematge i el transport, la carn crua produirà gradualment un gran nombre de bacteris, com ara Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Acetobacter, Pseudomonas, etc. Això pot causar símptomes com ara diarrea, febre i enteritis. Els paràsits i els bacteris de la carn crua poden causar un gran dany a la salut humana.

Per tant, des del punt de vista de la seguretat, excepte la carn ecològica o la carn de la qual coneixeu especialment l'origen, s'ha de cuinar a fons abans de menjar.

Algunes persones estan acostumades a esbandir la carn abans de cuinar-la. Però aquest hàbit comporta riscos considerables per a la salut. Recentment, el Departament de Salut de Victoria a Austràlia va recordar al seu lloc web oficial que la gent no hauria d'esbandir la carn crua sota l'aixeta després de comprar-la. Si utilitzeu l'aixeta per esbandir carn crua, no només no matarà els bacteris que hi ha, sinó que l'aigua que esquitxa també propagarà els bacteris a la cuina: l'aigüera, la taula de tallar, la taula de cuina, el ganivet de cuina... Mentre l'aigua pugui esquitxar, els bacteris s'hi poden estendre. Si renteu fruites o altres aliments crus la propera vegada, poden estar contaminats amb bacteris, cosa que suposa un perill per a la seguretat alimentària.

Per tant, el Departament de Salut d'Austràlia recomana que la carn crua no s'ha d'esbandir sota l'aixeta, sinó que es pot rentar en una conca fixa i després assecar-la amb paper de cuina.

<<:  És un gran error rentar fruites i verdures amb aigua d'arròs

>>:  Tres passos per ajudar-vos a curar fàcilment les mans i els peus esquerdats

Recomanar articles

Com tractar l'acne?

Moltes persones tenen certes coses a la cara, que...

10 millors moments per a homes i dones per mantenir una bona salut

El millor moment per rentar-se les dents: 3 minut...

Què tal rentar-te la cara amb llet cada dia?

Encara que rentar-se la cara amb llet és bo, rent...

Què fer amb la intoxicació per mercuri? Resulta que hi ha tres tractaments

El mercuri és un metall verinós amb una forta vol...

Què passa amb edX? Ressenyes d'edX i informació del lloc web

Què és edX? EdX és un lloc web d'aprenentatge ...

Els experts diuen que portar pantalons ajustats pot provocar fàcilment cistitis

Moltes celebritats de la televisió porten pantalo...

Hi ha molts cops vermells al cos que piquen molt

Diversos problemes físics solen tornar boges a la...

Quan la gent comença a envellir?

Quan el nostre cos comença a envellir inconscient...

Com tractar la dermatitis aguda?

De fet, els pacients poden sentir-ho quan es prod...

Saps com desinfectar correctament un termòmetre?

Els termòmetres són una necessitat per a totes le...

Com cuidar-se després del part

Moltes dones no es cuiden bé després de donar a l...