Per què et sents "com un crisantem" picant després de menjar pebrots?

Per què et sents "com un crisantem" picant després de menjar pebrots?

El pebrot és una planta originària d'Amèrica Central i del Sud. Té un color atractiu i un sabor ardent, i és una delícia que la majoria de la gent no pot rebutjar. A Hunan, Sichuan i altres llocs, els pebrots són imprescindibles per a cada àpat i han conreat un gran nombre de fanàtics del menjar picant que temen que el menjar no sigui prou picant. A mesura que la cultura alimentària s'estén per la mobilitat de la població, la cuina de Sichuan i la cuina de Hunan han arrelat arreu del món, atraient un gran nombre de comensals que des de la infància no poden menjar menjar picant però que busquen menjar picant i estimulant. No obstant això, algunes persones troben que, tot i que menjar pebrots se sent molt bé, després de menjar-los s'enfronten a problemes com la diarrea i la sensació d'ardor anal, que és realment desagradable.

La màgia de la capsaicina

Per què el pebrot aporta una sensació "picant" i "refrescant" tot això gràcies a la capsaicina? La capsaicina és un bioàlcali que conté amida vanilloide que s'uneix al subtipus 1 del receptor vanilloide (VAN1) a les neurones sensorials.

unió al receptor subtipus 1, VR1). Com que el receptor VR1 transmet una sensació d'ardor després de l'activació (també s'activa quan és estimulat per la calor), quan menges pebrots, sents una sensació d'ardor. Aquesta sensació de cremada donarà al cervell un concepte fals que el cos està lesionat i començarà a alliberar les substàncies analgèsiques del propi cos: endorfines, de manera que pot fer que la gent se senti eufòric, i com més menja, millor se sentirà i més vol menjar.

La capsaicina pot aportar una sensació de picant refrescant a la boca, però és una història diferent a l'estómac i els intestins.

Cèl·lules intestinals tràgiques

Moltes persones sentiran alguna cosa incòmoda a l'estómac després que l'efecte refrescant de menjar pebrots s'hagi esgotat. Aviat els començarà a fer mal l'estómac i correran al vàter per fer una evacuació intestinal. No hi ha una explicació clara de per què menjar xiles provoca diarrea fins ara, però una de les raons pot ser que les cèl·lules del còlon són estimulades per la capsaicina, que provoca trastorns de la motilitat gastrointestinal.

Els colonòcits també tenen receptors de capsaicina, i l'activació dels receptors de capsaicina a les cèl·lules del còlon pot causar trastorns en la motilitat del còlon. La funció del còlon és empènyer lentament les femtes sense formar cap a l'anus i absorbir l'aigua en el procés per formar la femta. L'activació excessiva dels receptors de capsaicina farà que el moviment del còlon es torni més ràpid i irregular, el que resulta en un temps insuficient perquè l'intestí absorbeixi l'aigua i, en última instància, fa impossible que es formi la femta, provocant excrements fluixos o diarrea.

"Crisantem" picant i picant

Després de menjar tants aliments que contenen capsaicina, la capsaicina passarà inevitablement a través dels intestins llargs amb el menjar i arribarà a l'anus amb excrements. Després d'un moviment intestinal, algunes persones sentiran un anus calent i ardent, com si fos cremat pel foc, i un dolor sord.

Això és fàcil d'explicar, perquè els receptors de capsaicina transmeten principalment una sensació d'ardor al cervell, de manera que quan s'activen els receptors de capsaicina de l'anus, el cervell també percep la sensació que l'anus està cremat pel foc. La majoria de la gent ha experimentat aquesta sensació, però no cal preocupar-se, perquè l'anus no es crema ni es lesiona quan l'estimulació de la capsaicina desapareix gradualment, aquesta sensació desapareixerà de manera natural.

Per descomptat, si continues menjant molts pebrots cada dia, no és impossible tenir "anus cremat" durant anys.

Algunes persones poden preguntar per què altres persones estan bé després de menjar pebrots, però tinc diarrea i ardor anal després de menjar-los. Crec que això pot estar relacionat amb les diferències en l'expressió dels receptors de capsaicina entre cada persona: les persones que viuen a Hunan, Sichuan i altres llocs poden expressar menys receptors de capsaicina a causa dels seus hàbits alimentaris, que poden ser un dels motius naturals que no són picants. Per descomptat, això és només la meva especulació si algun estudiant té temps i estat d'ànim, pot fer una enquesta i resoldre completament aquest misteri.

<<:  Perill! No deixeu l'oli de cuina a prop dels fogons!

>>:  Beure batuts també pot ajudar a alleujar el síndrome premenstrual

Recomanar articles

Què passa amb CodePlex? Revisions de CodePlex i informació del lloc

Què és CodePlex? CodePlex és un lloc web de codi o...

Quines són les maneres més efectives de tractar la sinusitis?

La sinusitis és una malaltia comuna i freqüent en...

Quines dentadures m'he d'aconseguir?

Els problemes dentals són el fenomen més freqüent...

Què passa amb Fab? Comentaris fabulosos i informació del lloc

Què és Fab? Fab és un lloc web de compres nord-ame...

Com eliminar les taques d'oli?

Els pares sempre estan preocupats perquè els seus...

Quants moviments intestinals al dia és normal?

El cos humà es metabolitza constantment cada dia ...

Quins són els usos màgics del te perfumat?

Els usos meravellosos del te perfumat són àmpliam...

Tractament de la síndrome extrapiramidal

El sistema extrapiramidal forma part del sistema ...

Els perills de prendre una dutxa freda després de l'exercici

Avui en dia, a molts gimnasos hi ha molta gent qu...

El raquitisme és una deformitat del pit?

La deformitat toràcica és una malaltia amb un dan...

Quins són els efectes terapèutics de Bupleurum?

El bupleurum és una medicina tradicional xinesa q...

Què tal Studio Ghibli? Comentaris i informació del lloc web de Studio Ghibli

Què és el lloc web de Studio Ghibli? Studio Ghibli...