El pebrot és una planta originària d'Amèrica Central i del Sud. Té un color atractiu i un sabor ardent, i és una delícia que la majoria de la gent no pot rebutjar. A Hunan, Sichuan i altres llocs, els pebrots són imprescindibles per a cada àpat i han conreat un gran nombre de fanàtics del menjar picant que temen que el menjar no sigui prou picant. A mesura que la cultura alimentària s'estén per la mobilitat de la població, la cuina de Sichuan i la cuina de Hunan han arrelat arreu del món, atraient un gran nombre de comensals que des de la infància no poden menjar menjar picant però que busquen menjar picant i estimulant. No obstant això, algunes persones troben que, tot i que menjar pebrots se sent molt bé, després de menjar-los s'enfronten a problemes com la diarrea i la sensació d'ardor anal, que és realment desagradable. La màgia de la capsaicina Per què el pebrot aporta una sensació "picant" i "refrescant" tot això gràcies a la capsaicina? La capsaicina és un bioàlcali que conté amida vanilloide que s'uneix al subtipus 1 del receptor vanilloide (VAN1) a les neurones sensorials. unió al receptor subtipus 1, VR1). Com que el receptor VR1 transmet una sensació d'ardor després de l'activació (també s'activa quan és estimulat per la calor), quan menges pebrots, sents una sensació d'ardor. Aquesta sensació de cremada donarà al cervell un concepte fals que el cos està lesionat i començarà a alliberar les substàncies analgèsiques del propi cos: endorfines, de manera que pot fer que la gent se senti eufòric, i com més menja, millor se sentirà i més vol menjar. La capsaicina pot aportar una sensació de picant refrescant a la boca, però és una història diferent a l'estómac i els intestins. Cèl·lules intestinals tràgiques Moltes persones sentiran alguna cosa incòmoda a l'estómac després que l'efecte refrescant de menjar pebrots s'hagi esgotat. Aviat els començarà a fer mal l'estómac i correran al vàter per fer una evacuació intestinal. No hi ha una explicació clara de per què menjar xiles provoca diarrea fins ara, però una de les raons pot ser que les cèl·lules del còlon són estimulades per la capsaicina, que provoca trastorns de la motilitat gastrointestinal. Els colonòcits també tenen receptors de capsaicina, i l'activació dels receptors de capsaicina a les cèl·lules del còlon pot causar trastorns en la motilitat del còlon. La funció del còlon és empènyer lentament les femtes sense formar cap a l'anus i absorbir l'aigua en el procés per formar la femta. L'activació excessiva dels receptors de capsaicina farà que el moviment del còlon es torni més ràpid i irregular, el que resulta en un temps insuficient perquè l'intestí absorbeixi l'aigua i, en última instància, fa impossible que es formi la femta, provocant excrements fluixos o diarrea. "Crisantem" picant i picant Després de menjar tants aliments que contenen capsaicina, la capsaicina passarà inevitablement a través dels intestins llargs amb el menjar i arribarà a l'anus amb excrements. Després d'un moviment intestinal, algunes persones sentiran un anus calent i ardent, com si fos cremat pel foc, i un dolor sord. Això és fàcil d'explicar, perquè els receptors de capsaicina transmeten principalment una sensació d'ardor al cervell, de manera que quan s'activen els receptors de capsaicina de l'anus, el cervell també percep la sensació que l'anus està cremat pel foc. La majoria de la gent ha experimentat aquesta sensació, però no cal preocupar-se, perquè l'anus no es crema ni es lesiona quan l'estimulació de la capsaicina desapareix gradualment, aquesta sensació desapareixerà de manera natural. Per descomptat, si continues menjant molts pebrots cada dia, no és impossible tenir "anus cremat" durant anys. Algunes persones poden preguntar per què altres persones estan bé després de menjar pebrots, però tinc diarrea i ardor anal després de menjar-los. Crec que això pot estar relacionat amb les diferències en l'expressió dels receptors de capsaicina entre cada persona: les persones que viuen a Hunan, Sichuan i altres llocs poden expressar menys receptors de capsaicina a causa dels seus hàbits alimentaris, que poden ser un dels motius naturals que no són picants. Per descomptat, això és només la meva especulació si algun estudiant té temps i estat d'ànim, pot fer una enquesta i resoldre completament aquest misteri. |
<<: Perill! No deixeu l'oli de cuina a prop dels fogons!
>>: Beure batuts també pot ajudar a alleujar el síndrome premenstrual
L'hèrnia discal lumbar és una malaltia molt p...
Moltes persones senten que els lunars a la cara s...
La preocupació més important de cada pacient dent...
Tot i que tothom caurà el cabell, també hem de mi...
La granota del bosc és un tipus d'aliment que...
Sovint veiem productes relacionats amb la gelatin...
No fa molt, es va afirmar que les carns en vinagr...
Moltes persones no entenen quin és el període fin...
Per a les persones grans, a mesura que envelleixe...
Què és Waters? Waters és una empresa pública dedic...
El cribratge a mig termini de la síndrome de Down...
L'artritis reumatoide no és infreqüent, un co...
Què és el lloc web de The Age? El Tiempo és el dia...
Si les queixals del seny no creixen completament ...
Si la malaltia cardíaca no es tracta amb eficàcia...