En els darrers anys, l'oli de canalons ha estat generalitzat a diverses parts de la Xina. Tothom vol comprar oli de cuina real, però quan veu que la vida útil de l'oli de cuina ha caducat, es resisteixen a deixar que l'oli de cuina es desaprofiti, així que plantegen aquesta pregunta: encara es pot menjar oli caducat? Aquí et dono una resposta clara: No. L'oli de cuina caducat pot causar un gran dany al cos humà. Els següents són els danys causats per l'oli caducat al cos humà. Si es deixa durant molt de temps l'oli de cuina, especialment el cru residual, que conté més residus vegetals, l'oli pot quedar ranci. L'oli de cuina conté un component anomenat àcid linoleic, que reacciona fàcilment químicament amb l'oxigen de l'aire. Aquest fenomen s'anomena "oxidació de l'oli". Una sèrie de reaccions com l'oli i la hidròlisi poden generar molècules petites d'aldehids, cetones i àcids carboxílics amb olors especials, òxids, peròxids i altres productes de descomposició. Quan l'oli es torna ranci, produeix molt de fum i s'ofega quan s'escalfa. Conté productes de descomposició com el glicidaldehid, que pot provocar intoxicació si es consumeix. 1. Estimulació directa del tracte gastrointestinal. És a dir, després de menjar, apareixen nàusees, vòmits, dolors abdominals, diarrea, etc. 2. Les substàncies tòxiques com els peròxids produïts pels olis i greixos malmesos converteixen el ferro fèrric de l'hemoglobina en ferro fèric d'hemoglobina El seu efecte tòxic fa que l'hemoglobina perdi la seva funció de transport d'oxigen, provocant la manca d'oxigen del cos i provocant cianosi de les mucoses i la pell. 3. Els òxids de substàncies rancides tenen un efecte destructiu directe sobre sistemes enzimàtics importants com la succinat oxidasa i la citocrom oxidasa en el sistema enzimàtic del cos, interferint amb el cicle de l'àcid tricarboxílic i la fosforilació oxidativa a les cèl·lules, provocant trastorns en el metabolisme energètic intracel·lular, resultant en pacients amb asfíxia intracel·lular i insuficiència respiratòria aguda i circulatòria. Quan es tracta d'oli de cuina caducat, no arrisquis i pensa que està bé si fa uns quants dies de caducitat. Les persones són propenses a l'enverinament si mengen oli caducat i es poden produir diverses reaccions adverses, els casos greus fins i tot poden suposar una amenaça per a la vida. Per tant, quan compreu oli de cuina, heu de parar atenció a la vida útil. Aquí, l'editor espera que tothom pugui mantenir-se allunyat de l'oli de canalons i menjar oli de cuina saludable. |
<<: Quina diferència hi ha entre Pu'er cru i Pu'er madur?
>>: Quines flors poden protegir de la radiació?
El te negre és una beguda habitual en la nostra v...
Què és l'Institut Tecnològic de Florida? L'...
Moltes persones tenen el problema dels peus malol...
L'enciam de mar i les algues són aliments hab...
El fum de segona mà es compon principalment de do...
Els pulmons són un òrgan respiratori important en...
Què és Amazon? Amazon Shopping és l'empresa de...
Què és el lloc web de Keyence? Keyence és un desen...
Algunes persones simplement pensen que els llavis...
La campana extractora és un electrodomèstic que s...
El bullidor és un aparell elèctric que utilitza c...
Com portar correctament una màscara d'un sol ...
Encara es pot menjar fideus instantanis si estan ...
Quan els nadons perden els temperaments, molts pa...
A la primavera, plou tot el temps i el clima és m...