Encara puc consumir oli caducat?

Encara puc consumir oli caducat?

En els darrers anys, l'oli de canalons ha estat generalitzat a diverses parts de la Xina. Tothom vol comprar oli de cuina real, però quan veu que la vida útil de l'oli de cuina ha caducat, es resisteixen a deixar que l'oli de cuina es desaprofiti, així que plantegen aquesta pregunta: encara es pot menjar oli caducat? Aquí et dono una resposta clara: No. L'oli de cuina caducat pot causar un gran dany al cos humà. Els següents són els danys causats per l'oli caducat al cos humà.

Si es deixa durant molt de temps l'oli de cuina, especialment el cru residual, que conté més residus vegetals, l'oli pot quedar ranci. L'oli de cuina conté un component anomenat àcid linoleic, que reacciona fàcilment químicament amb l'oxigen de l'aire. Aquest fenomen s'anomena "oxidació de l'oli". Una sèrie de reaccions com l'oli i la hidròlisi poden generar molècules petites d'aldehids, cetones i àcids carboxílics amb olors especials, òxids, peròxids i altres productes de descomposició. Quan l'oli es torna ranci, produeix molt de fum i s'ofega quan s'escalfa. Conté productes de descomposició com el glicidaldehid, que pot provocar intoxicació si es consumeix.

1. Estimulació directa del tracte gastrointestinal. És a dir, després de menjar, apareixen nàusees, vòmits, dolors abdominals, diarrea, etc.

2. Les substàncies tòxiques com els peròxids produïts pels olis i greixos malmesos converteixen el ferro fèrric de l'hemoglobina en ferro fèric d'hemoglobina El seu efecte tòxic fa que l'hemoglobina perdi la seva funció de transport d'oxigen, provocant la manca d'oxigen del cos i provocant cianosi de les mucoses i la pell.

3. Els òxids de substàncies rancides tenen un efecte destructiu directe sobre sistemes enzimàtics importants com la succinat oxidasa i la citocrom oxidasa en el sistema enzimàtic del cos, interferint amb el cicle de l'àcid tricarboxílic i la fosforilació oxidativa a les cèl·lules, provocant trastorns en el metabolisme energètic intracel·lular, resultant en pacients amb asfíxia intracel·lular i insuficiència respiratòria aguda i circulatòria.

Quan es tracta d'oli de cuina caducat, no arrisquis i pensa que està bé si fa uns quants dies de caducitat. Les persones són propenses a l'enverinament si mengen oli caducat i es poden produir diverses reaccions adverses, els casos greus fins i tot poden suposar una amenaça per a la vida. Per tant, quan compreu oli de cuina, heu de parar atenció a la vida útil. Aquí, l'editor espera que tothom pugui mantenir-se allunyat de l'oli de canalons i menjar oli de cuina saludable.

<<:  Quina diferència hi ha entre Pu'er cru i Pu'er madur?

>>:  Quines flors poden protegir de la radiació?

Recomanar articles

Quins són els tractaments per als tumors rectals?

Els tractaments per als tumors rectals inclouen l...

Què tal Xunjiapu Skype? Xunjiapu Skype Revisió i informació del lloc web

Què és Xunjiapu Skype? Skype és un programari de c...

El mareig de l'espondilosi cervical es pot alleujar fent això

L'espondilosi cervical és una malaltia comuna...

Com va sorgir el petit granet al coll?

1. Músculs del coll El coll té principalment els ...

Infecció per micoplasmes

Quan es tracta de malalties com la infecció per m...

Quins són els beneficis dels edredons de seda?

La seda és una fibra natural que és lleugera, sua...

Esterilitzador UV

L'esterilitzador d'ultraviolats és una mà...

Com es pot eradicar Pityrosporum fumigatus?

Pityrosporum és un tipus de fol·liculitis especia...

Com triar la mel?

La mel és un aliment que agrada a tothom, i la ma...

Què fer si els llavis es ratllen durant l'afaitat

Per als homes, és fàcil que es rasqui la pell en ...

Com tractar l'espondilosi cervical?

L'aparició de la gepa cervical és en realitat...

Què he de fer si em picor una mica la uretra?

La defecació és una cosa que tots els éssers vius...

Què fer si teniu inflamació sota el nas

Enfadar-se és una paraula que escoltem sovint. Aq...

Com puc accelerar el meu metabolisme?

El cos humà està experimentant un metabolisme a c...