Cada aliment té el millor gust a una temperatura determinada. La majoria de països europeus i americans ja disposen de termòmetres d'aliments de cuina que s'utilitzen per mesurar amb precisió la temperatura òptima dels aliments, la qual cosa permet cuinar els aliments més deliciosos. La temperatura dels aliments està estretament relacionada amb el seu sabor i nutrició.
Fer te La millor temperatura de l'aigua per fer el te és de 70 ℃-80 ℃. El te elaborat d'aquesta manera tindrà un bon color, aroma i sabor, i els nutrients continguts a les fulles de te com la vitamina C, la cafeïna i l'àcid tànic no es destruiran. Després de l'elaboració, el te calent s'ha de mantenir a 65 ℃. Aigua potable La millor temperatura per a l'aigua potable i l'aigua per fer gàrgares és de 35 ℃-38 ℃, ja que aquesta temperatura de l'aigua provoca la menor irritació a la boca i les dents. L'aigua bullida té un gust més refrescant quan es refreda a 12 ℃-17 ℃. Beure sopa Les sopes tenen un millor gust a 60 ℃-65 ℃. En aquest moment, els "ingredients reals" i l'aigua de la sopa es poden barrejar, el condiment pot treure completament el seu sabor i el gust és millor. Bullir la llet La llet no s'ha de bullir a alta temperatura durant molt de temps, en general, a 60 ℃-70 ℃, pot aconseguir el propòsit d'esterilització i desinfecció, i el sabor és deliciós. Això es deu al fet que la proteïna de la llet experimentarà canvis significatius quan s'escalfa. vegetal Des de la perspectiva de la conservació dels nutrients, els mètodes de cocció com ara els aliments crus, el sofregit, la cocció al vapor, l'estofat i el microones, relativament parlant, no són adequats fregir, bullir, rostir i fregir. Les verdures es destrueixen fàcilment quan es mantenen a 60 ℃-80 ℃. Quan feu la sopa, les verdures de la sopa no s'han de blanquejar durant massa temps per evitar una destrucció addicional de la vitamina C. Les verdures es mengen millor a 50 ℃-60 ℃ i tenen el millor sabor. carn La carn és més deliciosa i tendra quan la temperatura està entre 70 ℃ i 75 ℃. Les aus de corral senceres han d'arribar als 82 °C perquè es cuini la carn més gruixuda. Els bacteris es transmeten més fàcilment durant el processament de la carn picada, per la qual cosa ha d'estar com a mínim a 71 °C per ser segur. mel La millor temperatura per fer aigua de mel és de 50 ℃-60 ℃. Si utilitzeu aigua bullint per bullir la mel, no només canviarà el gust dolç de la mel i la farà agreda, sinó que també desnaturalitzarà els enzims de la mel. Marisc fregit La temperatura del marisc fregit ha d'estar al voltant dels 90 ℃ quan surt de la paella, i la temperatura de servei ha de ser de 70 ℃ D'aquesta manera no està massa calent i el sabor és el més deliciós. Quan la temperatura de l'oli per fregir el marisc és massa baixa, el marisc sense cuinar és poc higiènic i pot causar diarrea fàcilment, però quan la temperatura és massa alta, la proteïna que conté el marisc es coagularà, dificultant la seva digestió. Menja síndria La millor temperatura per menjar síndria és de 8 ℃ a 10 ℃ Si la temperatura és més baixa que aquesta, no podreu tastar el sabor i la textura dolços i sorrencs si la temperatura és més alta, no només es deteriorarà fàcilment, sinó que també no podreu calmar la vostra set. beguda freda Les begudes fredes com les paletes tenen un millor gust entre 0 ℃ i 6 ℃, mentre que el gelat és més refrescant a 6 ℃ i té un sabor refrescant entre 3 ℃ i 5 ℃; Tot i que afegir gel al suc està de moda, pot irritar fàcilment l'estómac i els intestins, escalfar-lo no només destrueix el sabor original, sinó que també destrueix fàcilment els components vitamínics del suc. Tast de vins La temperatura de beguda més adequada per al vi negre és d'uns 18 °C. Per descomptat, la temperatura de beguda adequada també canviarà amb el canvi d'estació. Però la diferència hauria d'estar al voltant dels 2 °C. La cervesa és més refrescant i agradable quan es consumeix a 6 ℃-8 ℃ a l'estiu, i més suau a 10 ℃-12 ℃ a l'hivern. Afegeix MSG En general, s'ha d'afegir quan el plat està gairebé cuit o acaba de sortir de l'olla, perquè la temperatura del plat és d'uns 70 ℃-90 ℃, que és la millor temperatura perquè el MSG es dissolgui i el sabor és el més fort. Per contra, quan la temperatura superi els 120 ℃, el glutamat de sodi del MSG es carbonitzarà i no només perdrà el seu gust umami, sinó que també tindrà certa toxicitat. |
<<: Sis aliments que poden causar mal de cap
>>: Consells de salut per triar begudes
A la nostra vida diària, sovint fem servir bullid...
Si no tens cura en rentar-te les mans o tallar-te...
Per als amics que pateixen dolor al pit a causa d...
El nucli de l'alvocat també és un aliment amb...
El cap de pollastre és en realitat el que anomene...
1. Medicina miraculosa del cop de calor: aigua de...
Quin és el lloc web de la Universitat de la prefec...
Si pateix d'hipertiroïdisme, cal prestar aten...
Què és Tata Steel Group? Tata Steel Limited és una...
Què és el National Geographic Channel? National Ge...
La pleurodesi s'utilitza per primera vegada a...
Algunes amigues tenen un to de pell pobre, sobret...
En realitat, la maca és força beneficiosa per a l...
De fet, el remull dels peus té molts beneficis, p...
Es pot dir que el càncer de mama és la principal ...