Quins són els perills de la soja modificada genèticament?

Quins són els perills de la soja modificada genèticament?

La soja modificada genèticament és un aliment comú a les nostres vides. S'han desenvolupat amb el desenvolupament de la ciència i la tecnologia. Tot i que la soja modificada genèticament pot compensar la quantitat insuficient de consum de soja a les nostres vides, tenen alguns perills. Per exemple, la soja modificada genèticament té certa toxicitat i la soja modificada genèticament pot causar al·lèrgies a la pell en algunes persones amb pell sensible.

El primer és el tema de la toxicitat. Alguns investigadors creuen que l'extracció artificial i l'addició de gens poden augmentar i acumular les traces de toxines originals als aliments alhora que aconsegueixen certs efectes desitjats.

El segon problema són les reaccions al·lèrgiques. Les persones al·lèrgiques a un determinat aliment de vegades també poden desenvolupar una al·lèrgia a un aliment que abans no eren al·lèrgics. Per exemple, els científics van afegir un determinat gen del blat de moro als gens de les nous, el blat i els mariscs, i la proteïna també es va afegir juntament amb el gen.

El tercer és el tema de la nutrició. Els científics creuen que els gens estrangers poden destruir el valor nutricional dels aliments d'una manera que encara no s'entén bé.

El quart és la resistència als antibiòtics. Quan els científics afegeixen un gen estrany a una planta o bacteri, el gen es connecta amb altres gens. Després que la gent consumeixi aquest aliment modificat, el menjar transferirà gens resistents als medicaments a bacteris patògens del cos humà, fent que el cos desenvolupi resistència als medicaments.

El cinquè és l'amenaça per al medi ambient. Moltes varietats modificades genèticament contenen un gen bacterià extret de Bacillus que produeix una proteïna tòxica per a insectes i plagues. En un estudi de laboratori, les larves de papallona van morir o es van desenvolupar de manera anormal després de menjar pol·len de plantes de llet que contenien gens de Bacillus, cosa que ha generat una altra preocupació entre els ecologistes: altres espècies que no estan dins de l'abast de la millora poden ser víctimes de l'espècie millorada.

Finalment, els biòlegs es preocupen que les millores en els cultius per desenvolupar trets superiors, com ara una major resistència a les plagues i malalties o la sequera, es puguin estendre a les espècies salvatges a través del pol·len i altres mitjans.

Pel que fa als perills de la soja modificada genèticament introduïts a l'article, esperem que tothom els recordi a la seva vida. En general, no hem de menjar soja modificada genèticament a les nostres vides. La soja modificada genèticament no només són ingredients alimentaris tòxics, sinó que el valor nutricional de la soja modificada genèticament és molt inferior al de la soja que cultivem.

<<:  Quins són els perills de l'oli modificat genèticament?

>>:  Quines són les conseqüències de beure a llarg termini?

Recomanar articles

Quines són les causes de la sang sobtada a l'orina?

L'hematúria no és una malaltia única, és un s...

Quin tipus de te perfumat és bo per netejar els pulmons?

Moltes persones tenen el costum de beure te perfu...

Com utilitzar un termòmetre

Un termòmetre és una eina que s'utilitza per ...

Per què tens set després de la moxibustió?

La moxibustió pot tenir un efecte terapèutic auxi...

Quins són els punts de massatge per a la rigidesa del coll?

El clima és relativament fred a l'hivern, de ...

Quines són les causes de la depressió?

La depressió és una malaltia psiquiàtrica comuna,...

Quins són els punts d'acupuntura per eliminar la calor?

La medicina xinesa i occidental creu que el massa...

Es pot curar el mieloma precoç és necessari un tractament científic

Avui en dia, la contaminació ambiental és molt gr...

Què he de fer si els meus peus tenen butllofes a l'estiu?

Quan fa calor, les nostres mans i peus són propen...

Per què la flema és groga?

És molt incòmode produir flegma, sobretot quan la...

Com treure el rimel

Hi ha un pas molt important a l'hora de maqui...