L'inici de la primavera és el començament de la primavera i hi ha molts costums alimentaris a l'inici de la primavera. Això és més evident al nord. Molts llocs tenen el costum de menjar panets i plats de primavera. Aquests costums han canviat molt, però la cultura alimentària de l'inici de la primavera. 1. Menja plats de primavera Des de la dinastia Tang, el costum de menjar plats de primavera a principis de primavera ha circulat àmpliament entre la gent. Per exemple, al llibre Sui Shi Guang Ji escrit per Chen Yuanliang a la Dinastia South South South, es va citar a Si Shi Bao Jing de la dinastia Tang que "El dia de la primavera ING Qian al comtat de Runan per visitar la província i casar -se a l'Any Nou: "I Miro a Runan de lluny i vaig a fer plaques de primavera". Per escoltar la canonada de Reed tocant a la frontera, i estic encantat de veure els brots de pebre d’aigua a les plaques de la primavera ”; i el gran poeta Lu You de la dinastia South Song també va tenir les línies" Just per a plaques de primavera amb enciam fi "i" Plaques de primavera i vi de primavera cada any "en els seus dos poemes" [Gan Huang en] l'aniversari de Bo Li el dia del començament de la primavera ". A la dinastia Qing, Pan Rongbi va registrar a "The Imperial Capital's Annual Annals: Spring Plates in the First Month": "El dia d'Any Nou s'ofereixen plats picants. Fins i tot les famílies dels nobles i plebeus han de matar pollastres i porcs, cuinar fideus i pastissos, i barrejar-los amb enciams, porros, pastanagues i verdures crues ts, que s'anomena "Bing Spring". Segons la investigació, la placa de primavera en realitat va evolucionar a partir de la placa de cinc picants de les dinasties Wei i Jin. El "Jingchu Sui Shi Ji" de Zong Yan de les dinasties del sud va citar el "Fengtu Ji" de Zhou Chu de la dinastia Jin occidental, dient: "El dia d'Any Nou, es fa un plat de cinc espècies, i el dia d'Any Nou, s'utilitzen cinc tipus d'encens per refinar el cos. ence "Obrim el vi de fulla de xiprer i intentem oferir el plat de cinc espècies". Les anomenades cinc verdures picants són cinc tipus de verdures picants, segons el "Compendi de Materia Medica" de Li Shizhen, "El dia d'Any Nou i l'inici de la primavera, es barregen i es mengen cebes, alls, porros, Polygonum multiflorum, mostassa i altres verdures tendres per donar la benvinguda a l'any nou. De fet, la gent antigament menjava els cinc plats picants no només per donar la benvinguda a l'any nou, com va dir Li Shizhen, sinó també per dispersar l'energia dels cinc òrgans interns i mantenir-se en forma i prevenir epidèmies. Segons les opinions científiques modernes, durant la Festa de la Primavera, quan s'acaba el fred i arriba la primavera, és el moment en què la gent té tendència a refredar-se, l'ús de les cinc verdures picants per dragar els òrgans interns i dispersar la suor, sens dubte, tindrà un cert paper en la prevenció de l'epidèmia. Durant les dinasties Tang i Song, la gent va millorar el plat de cinc espècies afegint algunes verdures de temporada, convertint-lo d'un gust picant monòton a un plat amb fils verds i vermells que tenen bon color, aroma i gust, i el van anomenar "Plat de primavera". El costum de menjar plats de primavera s'ha transmès fins al dia d'avui, però el contingut dels plats de primavera ha sofert majors canvis. Ara es compon principalment de verdures de temporada d'Any Nou com porros verds, brots de soja, api, etc., a més de carn triturada, tofu triturat, etc. sofregit en un plat, i també s'afegeixen altres ingredients, pollastre i xampinyons s de persona a persona i es pot combinar a voluntat. 2. Menja panets de primavera Els rotllets de primavera també són un menjar festiu que la gent menja sovint a la Festa de la Primavera. Aquest aliment s'elabora embolicant el farcit amb una massa fina i fregint-lo amb oli. El mètode d'elaboració específic és: barrejar la farina en una pasta, posar una mica al fons d'una paella, coure a foc lent, girar la paella de tant en tant, fer pells de rotllet primavera fins com l'ala d'una cigarra, després embolicar el farcit, enrotllar en un tub llarg d'uns dos centímetres de llarg, enganxar els dos extrems amb la massa, i fregir en oli flotant per dins, amb un color excel·lent i saborós per dins. Els embolcalls primaverals solen estar fets de farina de blat, però alguns estan fets amb pell d'ou o pell de tofu. Pel que fa als farcits, es divideixen en dues escoles, les del nord utilitzen més porros, brots de soja, porc esmicolat, etc., mentre que les del sud utilitzen més cols, porc esmicolat, gambes triturades, gambes seques, api, pasta de mongetes, fruites, etc. El nom del rotlle de primavera d'aliments es va veure per primera vegada al llibre "Somnis de la dinastia Song del Sud" de Wu Zimu a la dinastia Song del Sud, en el qual s'esmentaven dos tipus de rotllets de primavera, "rotllets de primavera de pell fina" i "rotllets de primavera per a mare i fill". Durant les dinasties Ming i Qing, els rotllets de primavera s'havien convertit en una delícia popular. Avui dia, els rotllets de primavera amb el seu color daurat, crosta cruixent, farcit de carn tendra i aroma temptador s'han convertit en una delícia popular i única als banquets de molts grans hotels. Avui en dia, la gent ja no limita el seu consum de panets de primavera al dia d'inici de primavera, també es poden menjar altres dies. Tanmateix, els rotllets de primavera encara tenen un gust especial quan es mengen el dia de l'inici de la primavera. Com a cultura alimentària tradicional, mossegar la primavera i tastar la primavera eren originalment una part integral dels costums de celebració del Festival de Primavera. Ara bé, aquest costum festiu s'ha esvaït molt, i fins i tot molts joves ja no en són conscients. Actualment, la gent acostuma a menjar fideus i boles de massa en lloc de plats de primavera, panellets de primavera i rotllets de primavera per donar la benvinguda a l'arribada de la primavera. |
<<: Coneixes l'assessorament psicològic per a estudiants de secundària cansats d'estudiar?
>>: És bo rentar-se els cabells amb freqüència? Com rentar el cabell correctament
La fibril·lació auricular és un terme professiona...
El xiclet pot ajudar a la gent a eliminar el mal ...
La síndrome de l'ull sec és una malaltia ocul...
Què és Dubai China Network? Dubai Chinese Network ...
El raïm és un tipus de fruita que a la gent li ag...
Què és el lloc web del British Herald? The Herald ...
Les pluges monsòniques, que aporten alleujament d...
Els primers auxilis per a cos estrany traqueal, c...
Se suposa que dormir és una cosa feliç, però una ...
L'ejaculació precoç és una malaltia masculina...
Crec que el wolfberry és una mena de menjar i tam...
Entre tantes malalties hepàtiques, la cirrosi és ...
Quan es tracta de dermatitis solar, la majoria de...
La Ruta de la Seda de la Xina va començar a la di...
La micció dolorosa i la sang a l'orina són to...