Què és el benzoat de sodi

Què és el benzoat de sodi

Quan es tracta del benzoat de sodi, moltes persones no el coneixen relativament. La presència de conservants tant en els aliments com en les necessitats diàries és molt habitual, però si aquests articles són utilitzats per humans, també tindran un impacte en la salut de les persones. La majoria de la gent no sap què és el formiat de sodi, de manera que hi ha alguns malentesos en el seu ús.

1. Definició

L'àcid benzoic sòdic és un grànul blanc o pols cristal·lí, inodor o amb una lleugera olor a benjuí, de gust lleugerament dolç i astringent. També conegut com a benzoat de sodi, amb una massa molecular relativa de 144,12. És estable a l'aire, fàcilment soluble en aigua, el valor de pH de la seva solució aquosa és 8 i és soluble en etanol. L'àcid benzoic i les seves sals són agents antimicrobians d'ampli espectre, però la seva eficàcia antimicrobiana depèn del valor del pH de l'aliment. A mesura que augmenta l'acidesa del medi, augmenten els seus efectes bactericides i antibacterians, mentre que en medis alcalins perd els seus efectes bactericides i antibacterians. El valor de pH òptim per a la protecció contra la corrosió és de 2,5 ~ 4,0.

2. Seguretat

Seguretat

La toxicitat aguda del benzoat de sodi és relativament baixa i la dosi màxima sense efecte (MNL) per als animals és de 500 mg/kg de pes corporal. Tanmateix, es pot convertir en àcid benzoic altament tòxic a l'entorn àcid de l'intestí humà. La ingestió d'àcid benzoic i la seva sal de sodi per part dels ratolins pot provocar pèrdua de pes, diarrea, sagnat, paràlisi i fins i tot la mort. La toxicitat de l'àcid benzoic s'aconsegueix canviant la permeabilitat de les membranes cel·lulars, inhibint l'absorció d'aminoàcids per les membranes cel·lulars i inhibint l'activitat d'enzims com la lipasa a través de la membrana cel·lular, que s'aconsegueix bloquejant la síntesi d'ATP.

3. Altres

L'objectiu d'afegir conservants d'aliments és millorar la qualitat dels aliments, allargar la vida útil, facilitar el processament i preservar els nutrients. Sempre que s'afegeixin àcid benzoic i benzoat de sodi dins del rang de varietats i quantitats d'ús especificades per l'estat, està permès i segur. És cert que les disposicions legals del meu país sobre additius alimentaris són una mica deficients. Com a científics dels aliments que s'enfronten a una preocupació pública sense precedents per la seguretat alimentària i la pressió de les empreses que persegueixen beneficis, hauríem de fer una argumentació amb una actitud científica responsable, en lloc de confiar en la imaginació o malinterpretar arbitràriament els conservants d'aliments, enganyant el públic i fins i tot provocar el pànic en la indústria alimentària moderna. Si això passa, el desenvolupament de la indústria alimentària i la resolució de problemes de seguretat alimentària es posaran en una posició passiva.

<<:  Com utilitzar la colofonia

>>:  Què és el propilenglicol

Recomanar articles

SRAM_Què passa amb SRAM? SRAM_SRAM Comentaris i informació del lloc web

SRAM Corporation_Què és el lloc web de SRAM? SRAM ...

Està bé bullir aigua mineral repetidament?

L'aigua és essencial per mantenir la vida. Se...

Nou paradisos carnívors arreu del món

Des de la tradicional barbacoa americana fins a l...

Què causa la set després de beure?

Es diu que fumar és perjudicial per a la salut, i...

Hi ha molts símptomes d'encefalitis del tronc cerebral

L'encefalitis del tronc cerebral és una de le...

Quins són els efectes de la mel a la cara

Es pot dir que la mel és un gran producte de bell...

Quins són els símptomes del petit triple positiu?

Els símptomes habituals del petit triple positiu ...

Com eliminar l'escala del fons d'una tetera

La gent hauria de saber que quedarà una escama mo...

Quin és el sentit comú dels primers auxilis al lloc de producció?

Tothom només té una vida, i protegir-la és una co...

Què tal MI6? Comentaris de MI6 i informació del lloc web

Què és el lloc web de l'MI6? El MI6 (British S...