Quan es tracta del benzoat de sodi, moltes persones no el coneixen relativament. La presència de conservants tant en els aliments com en les necessitats diàries és molt habitual, però si aquests articles són utilitzats per humans, també tindran un impacte en la salut de les persones. La majoria de la gent no sap què és el formiat de sodi, de manera que hi ha alguns malentesos en el seu ús. 1. Definició L'àcid benzoic sòdic és un grànul blanc o pols cristal·lí, inodor o amb una lleugera olor a benjuí, de gust lleugerament dolç i astringent. També conegut com a benzoat de sodi, amb una massa molecular relativa de 144,12. És estable a l'aire, fàcilment soluble en aigua, el valor de pH de la seva solució aquosa és 8 i és soluble en etanol. L'àcid benzoic i les seves sals són agents antimicrobians d'ampli espectre, però la seva eficàcia antimicrobiana depèn del valor del pH de l'aliment. A mesura que augmenta l'acidesa del medi, augmenten els seus efectes bactericides i antibacterians, mentre que en medis alcalins perd els seus efectes bactericides i antibacterians. El valor de pH òptim per a la protecció contra la corrosió és de 2,5 ~ 4,0. 2. Seguretat Seguretat La toxicitat aguda del benzoat de sodi és relativament baixa i la dosi màxima sense efecte (MNL) per als animals és de 500 mg/kg de pes corporal. Tanmateix, es pot convertir en àcid benzoic altament tòxic a l'entorn àcid de l'intestí humà. La ingestió d'àcid benzoic i la seva sal de sodi per part dels ratolins pot provocar pèrdua de pes, diarrea, sagnat, paràlisi i fins i tot la mort. La toxicitat de l'àcid benzoic s'aconsegueix canviant la permeabilitat de les membranes cel·lulars, inhibint l'absorció d'aminoàcids per les membranes cel·lulars i inhibint l'activitat d'enzims com la lipasa a través de la membrana cel·lular, que s'aconsegueix bloquejant la síntesi d'ATP. 3. Altres L'objectiu d'afegir conservants d'aliments és millorar la qualitat dels aliments, allargar la vida útil, facilitar el processament i preservar els nutrients. Sempre que s'afegeixin àcid benzoic i benzoat de sodi dins del rang de varietats i quantitats d'ús especificades per l'estat, està permès i segur. És cert que les disposicions legals del meu país sobre additius alimentaris són una mica deficients. Com a científics dels aliments que s'enfronten a una preocupació pública sense precedents per la seguretat alimentària i la pressió de les empreses que persegueixen beneficis, hauríem de fer una argumentació amb una actitud científica responsable, en lloc de confiar en la imaginació o malinterpretar arbitràriament els conservants d'aliments, enganyant el públic i fins i tot provocar el pànic en la indústria alimentària moderna. Si això passa, el desenvolupament de la indústria alimentària i la resolució de problemes de seguretat alimentària es posaran en una posició passiva. |
<<: Com utilitzar la colofonia
Les dones de coll blanc que s'asseuen a l'...
Què és el lloc web dels Miami Marlins? Els Miami M...
Les cames són la part que suporta tot el cos quan...
Beure te és una forma habitual de cura de la salu...
S'ha de prestar especial atenció al tractamen...
L'artritis reumatoide dels dits és una malalt...
Si es lesiona el nervi mitjà, els símptomes solen...
L'oli de colza és un tipus d'oli comestib...
Com tractar l'esofagitis per reflux? Primer h...
De fet, el curri és relativament alt en calories,...
El llavi superior és prim i el llavi inferior és ...
Quan tens gana però el menjar està fred, la millo...
Tothom en aquest món és diferent, i hi ha certes ...
La síndrome de Horner és una malaltia ocular caus...
L'estiu és una estació calorosa, per tant, na...