Quina és la patogenicitat dels bacteris de l'àntrax?

Quina és la patogenicitat dels bacteris de l'àntrax?

L'àntrax és un patogen molt greu que es produeix principalment en alguns animals, com ara bestiar, ovells i porcs, que tenen una taxa d'incidència relativament alta. També és una malaltia molt contagiosa que té un gran impacte en la salut humana.

Els humans estan infectats principalment a través de la producció industrial i agrícola. Quan la resistència del cos es redueix, es poden produir les malalties següents en contactar amb articles contaminats:

1. L'antrax cutània és el més comú

Sovint es produeix en escorxadors, adobers, treballadors de raspalls de llana i criadors. Els bacteris entren al cos a través de les zones danyades de la superfície corporal i comencen a formar forúnculos, butllofes i pústules al lloc de la invasió. La part central és negra i necròtica, i hi ha infiltració i edema al seu voltant, si no es tracta a temps, els bacteris poden envair encara més els ganglis limfàtics locals o envair el torrent sanguini.

2. L'àntrax mediastínic és rar

És causada per la inhalació d'espores bacterianes, es produeix principalment en treballadors de la pell i té una alta taxa de mortalitat. La malaltia inicialment s'assembla a un refredat, però després es converteix en una bronconeumònia severa i el pacient pot morir de xoc tòxic en 2 o 3 dies.

3. Àntrax intestinal causat per la ingestió de productes carnis d'animals malalts

Els principals símptomes són la intoxicació sistèmica, amb úlceres gastrointestinals, sagnat i toxèmia, i la mort entre 2 i 3 dies després de l'inici. Si les malalties anteriors causen sèpsia, pot provocar "meningitis per àntrax". La patogenicitat de Bacillus anthracis depèn de l'efecte sinèrgic de la càpsula i la toxina.

La malaltia és causada principalment per la càpsula d'aquest fong i les toxines que produeix. La càpsula es compon de polipèptid d'àcid D-glutàmic, que pot inhibir els anticossos i resistir l'acció fagocítica dels macròfags i promoure l'expansió i la reproducció dels bacteris després de la invasió. Les seves toxines poden augmentar la permeabilitat dels microvasos, canviar la circulació sanguínia normal, danyar la funció hepàtica, interferir amb el metabolisme del sucre i, finalment, provocar la mort.

<<:  Quant saps sobre els símptomes típics de la febre del dengue?

>>:  Quin és el nivell normal de colesterol?

Recomanar articles

Com s'ha de tractar la trombocitopènia?

Les plaquetes de la nostra sang realment juguen u...

Què passa amb Immoweb? Revisió d'Immoweb i informació del lloc web

Què és Immoweb? Immoweb és un lloc web immobiliari...

Anticossos del virus de la immunodeficiència humana, ho saps?

El virus de la immunodeficiència és una malaltia ...

Els pantalons de control de la panxa poden ajudar a controlar la panxa?

Un tema que preocupa molt a moltes dones després ...

Què tal Hublot? Revisions i informació del lloc web de Hublot

Què és el lloc web de Hublot? Hublot és una marca ...

Encara està bé fumar cigarrets florits?

A la vida social d'avui, a la majoria de la g...

Quines són les precaucions per nedar a l'estiu?

La natació és un esport habitual, sobretot a l...

Què causa els centpeus a la casa?

Crec que a ningú li agraden els animals com els c...

Quin és el motiu de la falta de gana Coneixes aquests 5 motius?

La falta de gana és un problema molt molest quan ...

Símptomes de colangitis aguda

La colecistitis aguda és en realitat una malaltia...