Quina és la patogenicitat dels bacteris de l'àntrax?

Quina és la patogenicitat dels bacteris de l'àntrax?

L'àntrax és un patogen molt greu que es produeix principalment en alguns animals, com ara bestiar, ovells i porcs, que tenen una taxa d'incidència relativament alta. També és una malaltia molt contagiosa que té un gran impacte en la salut humana.

Els humans estan infectats principalment a través de la producció industrial i agrícola. Quan la resistència del cos es redueix, es poden produir les malalties següents en contactar amb articles contaminats:

1. L'antrax cutània és el més comú

Sovint es produeix en escorxadors, adobers, treballadors de raspalls de llana i criadors. Els bacteris entren al cos a través de les zones danyades de la superfície corporal i comencen a formar forúnculos, butllofes i pústules al lloc de la invasió. La part central és negra i necròtica, i hi ha infiltració i edema al seu voltant, si no es tracta a temps, els bacteris poden envair encara més els ganglis limfàtics locals o envair el torrent sanguini.

2. L'àntrax mediastínic és rar

És causada per la inhalació d'espores bacterianes, es produeix principalment en treballadors de la pell i té una alta taxa de mortalitat. La malaltia inicialment s'assembla a un refredat, però després es converteix en una bronconeumònia severa i el pacient pot morir de xoc tòxic en 2 o 3 dies.

3. Àntrax intestinal causat per la ingestió de productes carnis d'animals malalts

Els principals símptomes són la intoxicació sistèmica, amb úlceres gastrointestinals, sagnat i toxèmia, i la mort entre 2 i 3 dies després de l'inici. Si les malalties anteriors causen sèpsia, pot provocar "meningitis per àntrax". La patogenicitat de Bacillus anthracis depèn de l'efecte sinèrgic de la càpsula i la toxina.

La malaltia és causada principalment per la càpsula d'aquest fong i les toxines que produeix. La càpsula es compon de polipèptid d'àcid D-glutàmic, que pot inhibir els anticossos i resistir l'acció fagocítica dels macròfags i promoure l'expansió i la reproducció dels bacteris després de la invasió. Les seves toxines poden augmentar la permeabilitat dels microvasos, canviar la circulació sanguínia normal, danyar la funció hepàtica, interferir amb el metabolisme del sucre i, finalment, provocar la mort.

<<:  Quant saps sobre els símptomes típics de la febre del dengue?

>>:  Quin és el nivell normal de colesterol?

Recomanar articles

Quins són els símptomes d'enfadar-se a l'hivern?

A l'hivern, tenir febre provocarà símptomes c...

Com cuinar panets al vapor en una olla d'arròs

El pa al vapor és una de les pastes més familiars...

Quins són els beneficis de beure cornaments de cérvol remullats amb aigua?

Beure aigua remullada amb corn de cérvol pot ajud...

Es pot curar la gastritis atròfica lleu?

La gastritis atròfica lleu es pot tractar, però t...

Què fer si hi ha massa melanina al cos

Com diu el refrany, "una pell blanca pot ama...

L'arbre de la fortuna és verinós?

A mesura que l'economia real de la societat m...

La diferència entre el fil de carn real i el fil de carn fals

El fil de carn fals és relativament rar, però cal...

Quins són els beneficis de posar els peus en remull amb gingebre?

Tots estem familiaritzats amb el gingebre. També ...

Les dones embarassades poden menjar ous cuits?

A mesura que la nostra economia es desenvolupa ca...

Els lípids sanguinis alts i els triglicèrids alts són el mateix?

En la vida d'avui, sovint veiem gent amb la p...

Quins són els avantatges de la ventosa i el raspat

Les ventoses i el raspat tenen una història molt ...