Quina és la patogenicitat dels bacteris de l'àntrax?

Quina és la patogenicitat dels bacteris de l'àntrax?

L'àntrax és un patogen molt greu que es produeix principalment en alguns animals, com ara bestiar, ovells i porcs, que tenen una taxa d'incidència relativament alta. També és una malaltia molt contagiosa que té un gran impacte en la salut humana.

Els humans estan infectats principalment a través de la producció industrial i agrícola. Quan la resistència del cos es redueix, es poden produir les malalties següents en contactar amb articles contaminats:

1. L'antrax cutània és el més comú

Sovint es produeix en escorxadors, adobers, treballadors de raspalls de llana i criadors. Els bacteris entren al cos a través de les zones danyades de la superfície corporal i comencen a formar forúnculos, butllofes i pústules al lloc de la invasió. La part central és negra i necròtica, i hi ha infiltració i edema al seu voltant, si no es tracta a temps, els bacteris poden envair encara més els ganglis limfàtics locals o envair el torrent sanguini.

2. L'àntrax mediastínic és rar

És causada per la inhalació d'espores bacterianes, es produeix principalment en treballadors de la pell i té una alta taxa de mortalitat. La malaltia inicialment s'assembla a un refredat, però després es converteix en una bronconeumònia severa i el pacient pot morir de xoc tòxic en 2 o 3 dies.

3. Àntrax intestinal causat per la ingestió de productes carnis d'animals malalts

Els principals símptomes són la intoxicació sistèmica, amb úlceres gastrointestinals, sagnat i toxèmia, i la mort entre 2 i 3 dies després de l'inici. Si les malalties anteriors causen sèpsia, pot provocar "meningitis per àntrax". La patogenicitat de Bacillus anthracis depèn de l'efecte sinèrgic de la càpsula i la toxina.

La malaltia és causada principalment per la càpsula d'aquest fong i les toxines que produeix. La càpsula es compon de polipèptid d'àcid D-glutàmic, que pot inhibir els anticossos i resistir l'acció fagocítica dels macròfags i promoure l'expansió i la reproducció dels bacteris després de la invasió. Les seves toxines poden augmentar la permeabilitat dels microvasos, canviar la circulació sanguínia normal, danyar la funció hepàtica, interferir amb el metabolisme del sucre i, finalment, provocar la mort.

<<:  Quant saps sobre els símptomes típics de la febre del dengue?

>>:  Quin és el nivell normal de colesterol?

Recomanar articles

El vernís és tòxic?

A mesura que el nivell de vida de les persones se...

Problemes de salut des de la llengua

Quan els professionals de la medicina xinesa trac...

Què passa amb MoDaCo? Revisió de MoDaCo i informació del lloc web

Què és MoDaCo? MoDaCo és un lloc web indi sobre di...

L'aigua mineral embotellada és segura? A què hem de parar atenció?

Avui dia, moltes persones sempre senten que l'...

Què he de fer si les meves dents estan inflades i doloroses?

Les dents inflades i doloroses són molt doloroses...

Què fer si l'anus s'escalfa

Probablement l'anus està inflamat a causa d&#...

Quins són els mètodes per netejar la roba interior?

A la vida, tothom està més preocupat per la salut...

Què fer si teniu àcid estomacal i inflor? Fes bé aquestes coses

L'àcid de l'estómac i la inflor no són de...

Què pot revelar un examen rutinari de femtes?

L'estat de les femtes és un indicador importa...

Què tal la Barbie? Ressenyes de nines Barbie i informació del lloc web

Què és el lloc web de Barbie? Barbie (nom complet:...

Símptomes de colitis ascendent, estar alerta a la diarrea

La colitis ascendent és un tipus de colitis cròni...