Hi ha moltes malalties, grans i petites, a la vida que poden provocar aquests problemes, des de la falta de comprensió inicial fins a la comprensió final de la malaltia, sobretot la disfàgia, moltes persones no pensen que els símptomes inicials són aquesta malaltia, la qual cosa pot fer pensar erròniament que només tenen malalties de la traquea o de l'esòfag i dificulten el control de les funcions de la cavitat bucal, la gola i l'esòfag. Per tant, la disfàgia provocarà deshidratació, desnutrició, pneumònia per aspiració, i també pot provocar el risc d'asfixia i tos. Visió general Els trastorns de la deglució (o disfàgia) es refereixen a la incapacitat de moure els aliments de la boca a l'estómac, excloent la ingesta d'aliments (el trastorn de l'alimentació es refereix a la incapacitat d'introduir els aliments a la boca) i el buidatge gàstric anormal (bloqueig de la sortida gàstrica, incapacitat dels aliments per entrar a l'intestí prim des de l'estómac). Als Estats Units, 10 milions de persones pateixen disfàgia cada any. La deglució és un dels reflexes somàtics més complexos i requereix una bona coordinació de la cavitat bucal, la faringe, la laringe i l'esòfag. Des de l'inici de la deglució fins al moment en què els aliments arriben al cardi, només triguen uns quants segons a passar pel complex procés anterior. Això demostra que quan es danya un determinat enllaç a l'arc reflex de la deglució dels humans normals, es produirà disfàgia. Alguns pacients amb disfàgia poden morir perquè el menjar ingerit sovint entra a la tràquea per error, provocant una infecció pulmonar, l'anomenada pneumònia per aspiració. Per tant, si la deglució esdevé descoordinada i es produeixen sufocació i tos durant la deglució en les primeres etapes de la malaltia, s'ha de prestar atenció i s'ha de buscar un examen i tractament precoç. Fisiologia de la deglució L'acció normal de la deglució fisiològica es completa amb el sistema nerviós central i els nervis cranials V, VII, IX, XI, XII i el plexe cervical. La deglució es divideix en: (1) Preparació: els aliments són mastegats i manipulats pels llavis, les dents, la mandíbula, la llengua, els músculs de les galtes, el paladar dur i el paladar tou respectivament. (2) Fase oral: el menjar a la llengua es mou activament cap a la part posterior de la boca i la llengua empeny el menjar cap a la faringe. (3) Fase faríngia: els aliments es transporten des de la faringe fins a l'esòfag. Aquesta és una activitat reflexa. (4) Fase esofàgica: el bolus alimentari entra a l'estómac a través de l'esòfag a causa de la gravetat i el peristaltisme esofàgic. Causes Diversos factors que afecten la fisiologia normal de la deglució poden provocar trastorns de la deglució, com ara la por a la deglució per dolor a l'orofaringe i la compressió extraesofàgica i els trastorns de la deglució causats per malalties miopàtiques o psicogèniques; En aquest capítol s'introdueixen principalment els trastorns de la deglució provocats per les malalties neurològiques que són més freqüents en els treballs de rehabilitació, que es manifesten com un debilitat del control oral i la capacitat de masticació retardada d'aliments deixats a la faringe després de la deglució; valoració (1) Detecció de la presència de trastorns de la deglució; (2) Proporcionar proves de l'etiologia de la disfàgia i els seus canvis anatòmics i fisiològics; (3) determinar si el pacient té factors de risc per a l'aspiració; (4) determinar si calen canvis en els mitjans per proporcionar nutrició; (5) Recomanar proves auxiliars i procediments necessaris per al diagnòstic i tractament de la disfàgia. Mètode d'avaluació La imatge faríngia lateral mostra el segment esofàgic faríngi que es mostra durant l'angiografia dinàmica (la longitud entre les dues fletxes és la longitud). Valoració general abans de la ingestió 1) Malalties subjacents: entendre l'aparició i desenvolupament de diferents malalties subjacents, com ara lesions cerebrals, tumors, miastènia gravis, etc., afavoreix l'adopció de diferents mètodes de rehabilitació. 2) Estat general: presteu atenció a la febre, la deshidratació, la baixa nutrició, l'estat respiratori, la força física, l'estabilitat de la malaltia i altres problemes, i confirmeu si el pacient és adequat per a la ingesta d'aliments. 3) Nivell de consciència: Utilitzeu l'escala de coma de Glasgow per avaluar l'estat de consciència i confirmar si el nivell de consciència del pacient és suficient per menjar despert i si canvia amb el temps. 4) Funcions cerebrals superiors: observar si hi ha problemes amb la funció del llenguatge, la cognició, el comportament, l'atenció, la memòria, l'emoció i el nivell d'intel·ligència. Valoració de la funció deglutòria 1) Funció oral: observeu acuradament l'obertura i tancament de la boca, tancament dels llavis, moviment de la llengua, presència de baveig, aixecament del paladar suau, reflex de la deglució, reflex de vòmits, condició de la dent, higiene bucal, articulació, fonació (so nasal obert: paràlisi del paladar suau; ronquera humida: salivació, cocepció oral, cocepció voluntària). etc. 2) Funció de deglució: Hi ha dos tipus de proves que es poden fer al costat del llit: ① "Prova de deglució de saliva repetida": la persona que s'examina ha de seure o relaxar-se al llit. L'examinador col·loca els dits sobre la poma d'Adam i l'os hioide de la persona que s'està examinant, i li demana que empasgi repetidament el més ràpid possible, observant el nombre de vegades que la poma d'Adam i l'os hioides passen per sobre dels dits, es mouen cap endavant i cap amunt i després tornen a la seva posició original en 30 segons mentre la persona empassa. Els pacients grans només han de fer-ho 3 vegades. ② "Prova de beure d'aigua": demaneu al pacient que begui una culleradeta d'aigua, si no hi ha cap problema, demaneu al pacient que s'assegui 30 ml d'aigua tèbia d'un sol cop tot en dues o més vegades amb ennuegament V. Sovint s'ofega i té dificultats per beure-ho tot. En el cas I, si la beguda s'acaba en 5 segons, és normal si supera els 5 segons, també es sospita que els casos III, IV i V indiquen un trastorn de la deglució; |
<<: Quins són els perills del tint de cabell freqüent?
>>: El deteriorament cognitiu afecta la memòria?
Amb la millora contínua dels nivells de vida, con...
Molts amics a qui no els agrada l'esport ja h...
La salut de l'estómac és molt important per a...
Quin és el lloc web del Borussia Mönchengladbach? ...
Avui dia, la gent està sota una pressió creixent ...
L'herba de llop és nativa de Ningxia, és la m...
L'espasme intestinal, també conegut com a còl...
L'ejaculació precoç és una malaltia masculina...
El dolor reumàtic és un problema per a moltes per...
Quan apareixen taques negres a la llengua, és hor...
Què és el lloc web del Philadelphia Union Football...
El peix és ric en nutrients i és una de les carns...
L'al·lèrgia és un símptoma Per a moltes perso...
Avui en dia, moltes persones pensen que les seves...
Quan anem a dormir a la nit, si la temperatura in...