Els virus són microorganismes perjudicials per a la salut de les persones. Per tant, les malalties víriques que pateixen les persones són generalment causades per infeccions, sobretot a la primavera i l'estiu, quan un gran nombre de virus es multipliquen en el seu punt àlgid. Per exemple, el Norovirus és un virus molt nociu. Vegem com prevenir el Norovirus. Norovirus, també conegut com virus Norwalk, és un virus del gènere Norovirus de la família Caliciviridae. És un grup de partícules virals amb una morfologia similar i una antigenicitat lleugerament diferent. 1. Higiene de mans Mantenir una bona higiene de mans és la mesura més important i eficaç per prevenir la infecció per norovirus i controlar-ne la propagació. Rentar-se les mans correctament segons el mètode de rentat de mans en sis passos de les especificacions tècniques per a la desinfecció (edició 2002)[60], utilitzant aigua corrent i sabó durant almenys 20 segons. Cal tenir en compte que les tovalloletes desinfectants i el desinfectant de mans sense esbandida no poden substituir el procediment estàndard de rentat de mans. Cada unitat o institució col·lectiva ha d'estar equipada amb un nombre suficient d'instal·lacions de rentat de mans (sabó, aixetes, etc.) i requereix que el personal corresponent es llanti les mans amb freqüència. A més, vés amb compte de no tocar els aliments llestos per menjar directament amb les mans nues. 2. Desinfecció ambiental Els principis generals de la desinfecció ambiental són els següents: Les escoles, les guarderies, les residències d'avis i altres unitats col·lectives i les institucions mèdiques haurien d'establir un sistema diari de neteja i desinfecció ambiental. Els desinfectants químics són un dels principals mètodes per prevenir la propagació del norovirus a través d'ambients o superfícies contaminats. Els més utilitzats són els desinfectants que contenen clor, que s'han de preparar segons les instruccions del producte. 3. Gestió de la seguretat alimentària Reforçar la gestió sanitària dels professionals d'alimentació Els pacients amb gastroenteritis aguda o infeccions latents han de ser traslladats temporalment dels seus llocs de treball i els llocs de producció i processament s'han de netejar i desinfectar a fons -S'ha d'evitar la contaminació en tots els aspectes de la preparació dels àpats. 4. Gestió de la seguretat hídrica Suspendre l'ús de fonts d'aigua contaminades o instal·lacions secundàries de subministrament d'aigua i desinfectar-les augmentant adequadament la quantitat de clor afegit, suspendre l'ús d'aigua embotellada i aigua potable contaminada, i desinfectar immediatament les màquines d'aigua embotellada i les màquines d'aigua potable només després de superar l'avaluació higiènica. |
<<: Què fer si hi ha tèrmits? Com prevenir i controlar els tèrmits
>>: Set punts clau per acomiadar fàcilment la fòbia del contacte visual
Què és el lloc web de Doosan Bears? Doosan Bears (...
L'hivern és la temporada alta de les malaltie...
La malaltia d'Alzheimer és en realitat el que...
La caspa és molt familiar per a moltes persones. ...
Quan les persones arriben a la pubertat, apareixe...
Si el front d'una persona no és prou complet,...
El fetge és un òrgan important per a la desintoxi...
Què és Micron Technology? Micron Technology és un ...
El termo és un element molt habitual en la nostra...
El contingut de proteïnes dels escamarlans és bas...
Què és el lloc web de Beretta? Pietro Beretta SPA ...
A molts amics els agrada portar roba de colors br...
Tothom sap que el gingebre pot promoure el creixe...
La gastroenteritis per rotavirus és un tipus rela...
La majoria de la gent experimenta algun tipus de ...