Nota sobre menjar durant la temporada d'hivern-primavera Quan canvien les estacions d'hivern i primavera, l'energia Yang del cos humà augmenta, els porus s'aflueixen i s'obren, les funcions de diversos teixits i òrgans comencen a activar-se, el metabolisme cel·lular es torna vigorós gradualment i el metabolisme s'accelera. Pel que fa a opcions específiques, podeu triar aliments lleugers, càlids i suaus, com ara verdures fresques, fruites, proteïnes d'alta qualitat i altres aliments, i menjar menys aliments d'origen animal amb alt contingut en greixos per netejar l'estómac i els intestins i eliminar l'estancament. A més, podeu menjar quantitats adequades d'aliments picants i càlids com la ceba, l'all i el porro per ajudar a augmentar l'energia yang del cos. La següent dieta de farinetes és adequada per a l'hivern i la primavera: 1. Farinetes de fetge de porc Ingredients: 200 grams d'arròs japonica, 60 grams de fetge de porc i les quantitats adequades de sal, ceba, gingebre, coriandre i altres condiments. Elaboració: Piqueu el fetge de porc i reserveu primer l'arròs glutinós, afegiu-ho a l'olla, bulliu-lo a foc fort i deixeu-ho coure uns 15 minuts i, quan estigui cuit, afegiu-hi sal, ceba, coriandre i altres condiments. Eficàcia: la farineta de fetge de porc té la funció de nodrir la sang, millorar la vista, nodrir el fetge i enfortir la melsa. Pot nodrir el fetge i enfortir el cos de la gent normal, és més adequat per a persones amb anèmia, marejos, malalties oculars i hepàtiques. 2. Farinetes d'api Ingredients: 200 grams d'api, 200 grams d'arròs japonica i les quantitats adequades de sal, ceba, gingebre, coriandre i altres condiments. Mètode: Rentar l'api i tallar-lo a daus petits per utilitzar-lo posteriorment, posar-lo en una olla i posar-lo a bullir. Quan l'api estigui cuit al 80%, afegir la quantitat adequada de sal, ceba, gingebre i altres condiments. Eficàcia: La farineta d'api és lleugera i fàcil de digerir. Conté fibra vegetal rica i és apta per al consum habitual a la primavera. La farineta d'api també té els efectes de netejar el fetge, millorar la vista, desintoxicar i afavorir la diüresi. És especialment indicada per a persones amb mal de cap i marejos.
3. Farinetes d'espinacs Ingredients: 200 grams d'espinacs, 200 grams d'arròs japonica i les quantitats adequades de sal, ceba, gingebre, coriandre i altres condiments. Mètode: Renteu primer l'arròs japonica, afegiu aigua a l'olla, bulliu-lo i piqueu els espinacs per al seu ús posterior. Quan les farinetes estiguin gairebé cuites, afegiu-hi espinacs i condiments com sal, ceba, gingebre, coriandre, etc., i deixeu-ho coure una estona. Eficàcia: La farineta d'espinacs és lleugera i fàcil de digerir. Té els efectes de calmar el fetge i nodrir la sang, humitejar els intestins i millorar la vista. És apta per a tothom, especialment per a persones grans i dèbils, amb deficiència de sang, intestins secs, restrenyiment habitual i disminució de la visió.
4. Farinetes de crisantem Ingredients: 200 grams d'arròs polit, 15 grams de crisantem sec i la quantitat adequada de sucre blanc o sucre de roca. Mètode de preparació: primer renteu l'arròs japonica, afegiu aigua a l'olla, porteu-ho a ebullició, afegiu-hi el crisantem i cuini junts. Eficàcia: la farineta de crisantem té un bon efecte per netejar el fetge i millorar la vista, refredar la sang i desintoxicar-la amb moderació a la primavera. És més adequat per a persones amb marejos, ulls vermells i hipertensos. 5. Sopa de mató de cebolleta i mongetes negres Ingredients: 400 grams de tofu, quantitat adequada de mongetes negres clares, 1 cebolleta, quantitat adequada d'oli, sal, coriandre, gingebre i altres condiments. Mètode d'elaboració: Primer tallem l'espelta i el tofu a daus i reservem l'oli i sofregim breument el tofu. Afegim les mongetes negres fermentades i el gingebre a foc lent i, finalment, afegim la sal, el coriandre i els altres condiments. Eficàcia: la sopa de mató de mongetes negres té l'efecte de dispersar el vent i el fred, la regulació del qi i l'escalfament del mig. És apta per a persones que pateixen de vent i fred i tenen mal de cap, congestió nasal, tos, por al vent i el fred. 6. Yam xinès, dàtils vermells i farinetes d'arròs glutinós Ingredients: 100 grams de ñame, 10 dàtils vermells, 100 grams d'arròs glutinós i la quantitat adequada de sucre blanc o de roca. Preparació: Renteu, peleu i talleu el ñame a trossos. Renteu l'arròs glutinós i els dàtils vermells i poseu-los a l'olla juntament amb l'aigua i deixeu-ho bullir a foc lent i, després, a foc lent, afegiu-hi la quantitat adequada de sucre blanc. Eficàcia: el ñam, els dàtils vermells i les farinetes d'arròs glutinós poden enfortir la melsa i reposar el qi, nodrir l'estómac i harmonitzar l'estómac. |
>>: Suar els palmells significa problemes renals! Practica enganxar peses amb el dit meñique
La mel és una cosa que coneixem molt a les nostre...
L'all és un aliment comú Sovint fem servir l&...
Si la femta és marró, no es pot ignorar, és clar,...
La cervesa és una beguda alcohòlica molt popular ...
Les amigues tenen més coneixements sobre el renta...
Aprimament del cabell: Pot ser un signe d'exc...
Avui en dia, la gent està més preocupada per la s...
Amb l'arribada de la temporada de pluges, l...
De vegades, a causa de la manca de descans, l'...
Recordo que quan érem petits, sovint ens posava t...
Les persones modernes porten vides ocupades i est...
L'estrany fenomen de la síndrome d'Estoco...
Què és el lloc web de l'Acadèmia Russa de Cièn...
Actualment, cada vegada hi ha més persones que pa...
No només les dones sempre han perseguit la sexual...