Quan parlava del rumor que els aliments causaven càncer, la professora Ma Liping, vicepresidenta de la Societat de Nutrició de Guangxi, es va emocionar profundament: "Gairebé de tant en tant, amics i familiars em pregunten si menjar un determinat aliment causarà càncer. Em fa sentir impotent, que sovint podem dividir els aliments vegetals i els aliments d'animals i animals Fa milers d'anys que els mengem i gairebé no hi ha possibilitat de causar càncer. Carcinògens a la vida diària La investigació mèdica ha trobat que hi ha més de 10 substàncies químiques que són cancerígenes, entre les quals les nitrosamines, el benzopirè i l'aflatoxina es reconeixen com els tres principals carcinògens, i totes estan estretament relacionades amb la dieta. Les nitrosamines poden causar tumors en gairebé tots els òrgans del cos humà, entre els quals el càncer del tracte digestiu és el més comú. Els compostos de nitrosamina es troben habitualment en cereals, llet, formatge, tabac, alcohol, cansalada, carn a la graella, peix marí, aliments enllaunats i aigua potable. Els aliments no frescos (especialment les verdures que s'han cuinat durant molt de temps) contenen nivells més alts de nitrits. El benzopirè es produeix principalment durant la combustió de carbó, petroli, gas natural i altres substàncies. Els greixos, el colesterol, etc. també poden formar benzopirè a altes temperatures. Per exemple, el contingut de benzopirè en productes fumats com les salsitxes pot ser 60 vegades superior al de la carn normal. S'ha demostrat que l'exposició a llarg termini al benzopirè no només pot causar càncer de pulmó, sinó també càncer del tracte digestiu, càncer de bufeta, càncer de mama, etc. L'aflatoxina és el carcinogen més potent conegut. Els científics mèdics creuen que l'aflatoxina és probablement una causa important de càncer de fetge. En algunes zones amb una alta incidència de càncer de fetge, la gent sovint menja aliments fermentats com el tofu fermentat i la pasta de fesols si aquests aliments no es produeixen correctament durant el procés de producció, es poden produir fàcilment aflatoxina. Nou tipus d'aliments cancerígens reals dels quals mantenir-se allunyat Ma Liping va dir que la gent hauria de tenir el seu propi judici sobre els rumors que "els aliments causan càncer" i no haurien de creure mai tot el que escolten si escolten que un determinat aliment pot causar càncer, no l'haurien de tocar mai més. Quan trobeu rumors que "els aliments causen càncer", primer podeu fer-vos aquestes preguntes. Per exemple, "Què és el contingut de substàncies tòxiques d'aquest aliment?", "Menjo aquest aliment per a cada àpat? Menjo una quantitat molt gran? Pots demanar ajuda als professionals mentre cerques informació rellevant?" A més, a la vida diària, les verdures de fulla verda i les fruites i verdures de color fosc són bons aliments anticancerígens i en pots triar més. "Els aliments causen càncer" és principalment un rumor, però també hi ha alguns factors insegurs en els aliments. 1. Aliments en vinagre: el nitrit de dimetil produït pel peix salat es pot convertir en el carcinogen dimetilnitrosamina del cos. Els ous salats, escabetx, etc. també contenen carcinògens i s'han de menjar el menys possible. 2. Menjar a la brasa: carn de vedella rostida, ànec rostit, xai rostit, oca rostida, garrí rostit, broquets de xai rostit, etc., no s'han de menjar massa perquè contenen carcinògens forts. Fregir a alta temperatura no només destrueix la nutrició original dels aliments, sinó que també fa que els aliments produeixin carcinògens químics com el benzopirè. 3. Aliments fumats: com la carn fumat, el fetge fumat, el peix fumat, els ous fumats, el tofu fumat, etc. contenen el benzopirè carcinògen El consum freqüent pot provocar càncer d'esòfag i càncer gàstric. 4. Aliments fregits: quan es fregeixen i es cuinen massa, es produeixen hidrocarburs aromàtics policíclics, una substància cancerígena. Quan el cafè es crema, el benzopirè augmenta 20 vegades. Pancakes fregits, tofu pudent, boles de taro fregides, pals de massa fregits, etc., la majoria dels quals utilitzen oli reutilitzat, que produirà carcinògens a altes temperatures. 5. Substàncies florides: aliments com l'arròs, el blat, les mongetes, el blat de moro i els cacauets es veuen afectats fàcilment per la humitat i la floridura, produiran la toxina cancerígena aflatoxina - aflatoxina. A més de causar intoxicació aguda com ara dolor abdominal, vòmits i diarrea, les toxines produïdes pels aliments malmesos també tenen perills potencials més greus. 6. Col i xucrut cuinats durant la nit: Produiran nitrits, que es convertiran en nitrosamines cancerígenes a l'organisme. 7. Nou de betel: mastegar nou de betel és un factor causant de càncer oral. 8. Aigua bullida repetidament: l'aigua bullida repetidament conté nitrit, que produeix nitrosamines cancerígenes després d'entrar al cos humà. 9. Aliments que contenen múltiples additius: especialment per als nens, la ingesta prolongada i excessiva d'additius alimentaris suposarà una amenaça per al seu creixement, desenvolupament i salut física. |
<<: Compte amb aquests 16 mals hàbits que escurcen la teva vida
>>: Senyals de socors dels cinc òrgans interns
El clima càlid i els forts raigs ultraviolats dif...
Moltes persones tenen molt bons estómacs i no ten...
A algunes persones els agrada portar roba de colo...
Què és Mulberry? Mulberry és una famosa marca de l...
Quan tens un refredat, sovint tens el nas, que so...
Moltes persones han experimentat l'aparició d...
Què és el lloc web de VMware? VMware (NYSE: VMW) é...
Qualsevol persona que hagi tingut bronquitis sap ...
El cop de calor és molt freqüent a les altes temp...
La tuberculosi limfàtica és una malaltia comuna, ...
Els sufocs i la sudoració són un símptoma molt fr...
La gastritis és una malaltia molt dolorosa per a ...
La tinea pedis és el que acostumem a anomenar peu...
La roba interior és una cosa que portem sovint. E...
Què és el lloc web de la International Federation ...