Quina diferència hi ha entre el pollastre en pols i el MSG?

Quina diferència hi ha entre el pollastre en pols i el MSG?

La gent sovint diu: "La vida és llenya, arròs, oli, sal, salsa, vinagre i te, però si vols viure una vida interessant i menjar àpats deliciosos, el condiment és essencial". Però quin és millor, MSG o brou de pollastre, i quin és més adequat per cuinar. Aquesta pregunta és una qüestió d'opinió. Però molta gent sap molt poc sobre la diferència entre l'essència de pollastre i el MSG.

A la vida diària, moltes persones trien l'essència de pollastre o MSG per hàbit o preferència personal. Aleshores, molta gent diu que menjar massa MSG és dolent per al cos humà i provocarà la caiguda del cabell. Quina diferència hi ha entre els dos?

El MSG va ser inventat pels japonesos. El seu eslògan publicitari a la Xina als primers dies era molt exagerat, anomenat "convertir l'aigua clara en sopa de pollastre". Per a aquells amb ingressos limitats, és una gran atracció.

Més tard, el MSG es va convertir en un element imprescindible per als xinesos a casa. S'afegeix a tot per fer-lo fresc. Els de Sichuan són probablement els que afegeixen més MSG quan mengen l'olla. Cada persona té un bol petit d'oli de sèsam a la taula, i sempre hi ha dues llaunes petites a la cantonada de la taula, una de les quals és sal i l'altra és MSG. Quan els convidats s'asseuen, la gent sempre té molta cura a l'hora d'afegir sal per por d'afegir-ne massa accidentalment quan s'aboca MSG, tenen menys preocupacions i només l'aboquen al bol amb molta força, es treuen els escuradents, se'ls posen a la boca, se'ls llepen amb la llengua amb flexibilitat i, després, el cor.

Des dels anys 80, cada cop hi ha més rumors sobre els efectes negatius del MSG. A més, molts estrangers realment no mengen MSG i recordaran repetidament als cambrers que ho eviten cada vegada que van a un restaurant.

A principis de la dècada de 1990, van arribar notícies que la gent ja havia passat a l'essència de pollastre. Segons estadístiques fiables, fins ara, als Estats Units, Japó, Suïssa, Corea del Sud i Hong Kong, la proporció de consum d'essència de pollastre a MSG és del 85% al ​​15%, i la majoria de la gent consumeix essència de pollastre. El 1987, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació i el Comitè Regulador dels Additius Alimentaris de l'Organització Mundial de la Salut van abolir les regulacions que limitaven el consum de MSG basant-se en anys de proves amb MSG. L'any 1999, el meu país també va realitzar una prova de toxicitat rigorosa amb MSG. Els experts ens diuen que els experiments han demostrat que generalment no hi ha cap problema perquè una persona mengi 50 grams, 100 grams o 200 grams al dia.

MSG és la primera generació de potenciadors del sabor dels aliments. Al nostre país, va començar l'any 1922 a la fàbrica de Xangai Tianchu MSG i té una història de gairebé 80 anys. L'ingredient principal del MSG és el glutamat monosòdic, i el principal procés de producció és extreure'l a través d'arròs, blat de moro i altres grans o melassa per fermentació microbiana. Segons el contingut de glutamat monosòdic, hi ha dos tipus principals de MSG al mercat. Un és 80° MSG, que conté 80% de glutamat de sodi, l'altre és 99° MSG, que conté 99,9% de glutamat de sodi, també conegut com a MSG pur o MSG sense sal, és a dir, una vegada que el MSG arriba als 99 graus, és poc probable que augmenti més.

A principis de la dècada de 1980, la gent va descobrir que quelcom anomenat àcid nucleic també podria millorar la frescor del MSG. Després de barrejar MSG i àcid nucleic en una proporció adequada, es va descobrir miraculosament la segona generació de productes que milloren el sabor, que es van anomenar "King of Umami", "Extra Umami MSG", "Special Umami MSG", etc. Els productes de segona generació són molt més frescos que els tradicionals, prenent la frescor de 99 ° MSG com a 100, els potenciadors de sabor de segona generació tenen productes amb diferents nivells de frescor, com ara 120 °, 150 °, 200 ° i 400 °, satisfent les diferents aspiracions de frescor de la gent.

Si només ho mirem des d'una perspectiva de màrqueting comercial, l'essència de pollastre que derrota MSG és un cas molt reeixit. Quan va aparèixer l'essència de pollastre, els comerciants van promoure la idea que "MSG és perjudicial" d'una banda i van defensar la "naturalitat" de l'essència de pollastre de l'altra. Només pel nom, "essència de pollastre" té un avantatge sobre "MSG". Així, fins avui, encara hi ha molta gent que creu que "el MSG sintetitzat industrialment té diversos efectes nocius" i "l'essència natural de pollastre és nutritiva".

De fet, el MSG no es sintetitza industrialment. El MSG original es va trobar a la sopa d'algues i més tard es va produir mitjançant la fermentació del gra. No hi ha una diferència essencial entre els seus mètodes d'elaboració i els dels aliments tradicionals com la salsa de soja, el vi, el vi d'arròs, etc. La seva estructura química és glutamat monosòdic, i diverses proteïnes contenen generalment àcid glutàmic, que formarà glutamat monosòdic quan s'allibera per hidròlisi. Exemples típics són la salsa de soja, les mongetes negres fermentades, el formatge, etc. Alguns aliments contenen de forma natural glutamat lliure, que els dóna un "gust d'umami" natural. Exemples típics inclouen algues, patates, pèsols, etc. De fet, aliments com les algues i el formatge contenen naturalment més MSG del que la gent sovint posa en altres plats.

La dita que "el MSG és perjudicial" sempre ha existit i, de fet, hi ha molta gent que creu que "menjar massa MSG farà tals i tals coses". Aquests perills llegendaris s'han estudiat amb cura gairebé tots, però cap d'ells es pot reproduir. El que això significa en la investigació científica és que els perills de les llegendes no són fiables. D'altra banda, també hi ha resultats experimentals en la investigació acadèmica que "grans quantitats de MSG són perjudicials per als ratolins", però les "grans quantitats" generalment es refereixen a menjar MSG pur o que el contingut de MSG en els aliments és tan alt com entre el 10 i el 20 per cent. Això és completament diferent del que solem dir, "massa MSG al plat".

A partir d'aquestes conclusions de la investigació científica, la comunitat acadèmica i els departaments rellevants de diversos països ara creuen que el MSG en els aliments és inofensiu per a la salut. Fins i tot la Unió Europea, que és molt conservadora pel que fa a la seguretat alimentària, classifica el MSG com la categoria més segura.

A més de la capacitat del MSG per produir "umami", els científics han descobert que alguns nucleòtids no només produeixen umami ells mateixos, sinó que també poden augmentar l'umami moltes vegades quan s'utilitzen amb MSG. S'anomenen "nucleòtids de sabor" i es van aïllar primer dels bolets shiitake i del peix sec. Els ingredients clau de l'essència de pollastre són el "glutamat monosòdic" i els "nucleòtids de sabor", que no tenen res a veure amb el pollastre. Pel que fa als altres ingredients, només són adorns. En els primers temps, s'afegia una mica de pollastre en pols a l'essència de pollastre, de manera que es pogués anomenar "essència de pollastre" amb la consciència tranquil·la. De fet, el pollastre en pols contribueix molt poc al gust de l'essència de pollastre. Més tard, la proporció afegida es va fer cada cop més petita, cosa que va fer que fos més com "utilitzar un cap de pollastre per vendre MSG".

En general, el MSG i el brou de pollastre són en realitat el mateix, però el gust del brou de pollastre és més ric. Si t'agrada el seu gust, no t'has de preocupar per ser "perjudicials per a la teva salut" si no t'agraden, no t'has de forçar. No aporten cap mena de nutrició. Encara que el nom d'essència de pollastre implica "l'essència de pollastre".

L'anterior és una breu introducció sobre la diferència entre l'essència de pollastre i el MSG. De fet, tant l'essència de pollastre com el MSG són condiments diaris. Per tant, només utilitzeu la quantitat adequada d'essència de pollastre i MSG, no n'utilitzeu massa.

<<:  La sopa de papaia de vi negre té efectes secundaris?

>>:  Quina és la funció de la càmfora

Recomanar articles

Què tal Voice of Tamil? Revisió de veu tamil i informació del lloc web

Quin és el lloc web de Voice of Tamil? Tamil Muras...

Què causa el dolor en pressionar les costelles esquerres?

Si sents dolor en pressionar les costelles esquer...

És el millor medicament per tractar les úlceres de la llengua?

Les úlceres són un símptoma de malaltia habitual ...

Com tractar ràpidament una cremada a la llengua

A la vida diària, si menges massa ràpid o l'a...

Què fer si et fa mal el nas

Hi ha moltes raons per al nas sec i adolorit, per...

El córrer regular pot curar malalties?

Quan el teu índex de salut física sigui alt, semb...

Com rentar el raïm?

Avui en dia, la higiene i la seguretat alimentàri...

Quins són els desavantatges de la turmalina al vapor?

Tots sabem que el vapor de turmalina té molts ben...

Quin medicament és millor per als refredats i la febre a l'estiu?

Els refredats solen aparèixer a l'estiu, i el...

Com tractar l'adormiment als peus?

A la vida real, l'entumiment als peus és una ...

Què fer si els talons et freguen els peus

Moltes noies se senten meravelloses després de co...

Com rentar les taques d'oli a la roba?

Ara és a finals de tardor i la temperatura començ...