Fixeu-vos en 4 punts a l'hora de bullir aigua a casa Beure-la malament pot provocar càncer i envelliment prematur

Fixeu-vos en 4 punts a l'hora de bullir aigua a casa Beure-la malament pot provocar càncer i envelliment prematur

La Xina té una llarga història de la cultura del te, ja sigui a l'antiguitat o als temps moderns, la majoria de les famílies encara estan acostumades a beure aigua bullida. No obstant això, hi ha moltes coses a les quals cal prestar atenció a l'hora de bullir aigua i beure aigua bullida, sobretot ara que la contaminació de l'aigua és greu. Quins són, doncs, els punts clau als quals cal prestar atenció a l'hora de bullir aigua?



Quan l'aigua estigui a punt de bullir (80 ℃-90 ℃), s'ha d'obrir la tapa del bullidor.

Com que ara hi ha més i més contaminants orgànics a l'aigua, algunes substàncies són volàtils i s'evaporan amb el vapor d'aigua quan s'escalfen. Per tant, quan l'aigua estigui a punt de bullir, s'ha d'obrir la tapa de la tetera per permetre que aquestes substàncies s'evaporin al màxim.



Quan l'aigua bulli, espereu uns 3 minuts abans d'apagar el foc!

Això es deu al fet que l'aigua normal dels rius i els llacs s'ha de tractar amb cloració després d'haver estat enviada a la planta d'aigua per eliminar impureses com ara microorganismes. Però al mateix temps, el clor interacciona amb la matèria orgànica residual de l'aigua per formar compostos tòxics i cancerígens com els hidrocarburs halogenats i el cloroform.

El contingut d'hidrocarburs halogenats i cloroform està estretament relacionat amb el canvi de temperatura de l'aigua i la durada de l'ebullició. Quan la temperatura de l'aigua va arribar als 90 °C, el contingut d'hidrocarburs halogenats va augmentar de 53 micrograms per litre a 191 micrograms, i el contingut de cloroform va augmentar de 43,8 micrograms per litre a 177 micrograms, ambdós superant l'estàndard nacional en dues vegades.

Quan la temperatura de l'aigua puja a 100 °C, el contingut d'hidrocarburs halogenats i cloroform cau a 110 micrograms i 99 micrograms respectivament, que encara superen l'estàndard nacional. Si l'ebullició continua durant 3 minuts, els continguts d'hidrocarburs halogenats i de cloroform cauen a 9,2 micrograms i 8,3 micrograms respectivament, moment en què l'aigua es converteix en aigua potable.

Per descomptat, bullir l'aigua durant més temps no és necessàriament millor, perquè com més temps es bull, més es concentraran les substàncies nocives no volàtils i els nitrits de l'aigua a causa de l'evaporació de l'aigua, i el contingut augmentarà relativament beure aquesta aigua també és perjudicial per al cos.



L'aigua no es pot bullir repetidament, el millor és beure-la immediatament després de bullir.

L'aigua corrent té un cert efecte d'autodepuració, i l'aigua potable més ideal és l'aigua dolça. La investigació científica ha descobert que l'aigua envelleix molt ràpidament. Les molècules d'aigua tenen una estructura en cadena Si l'aigua no està sovint sotmesa a impactes forts, és a dir, si l'aigua no està sovint en moviment sinó en estat estàtic, aquesta estructura de cadena continuarà expandint-se i estenent-se, convertint-se en aigua envellida, comunament coneguda com "aigua morta".

Aquest tipus d'aigua envellida té molt poca vitalitat si els menors la beuen amb freqüència, alentirà significativament el metabolisme cel·lular i afectarà el creixement i el desenvolupament. Es pot veure que el dany de beure aigua envellida per a la salut humana no es pot subestimar.



Els estudis han demostrat que l'aigua de pou profund que s'acaba d'extreure i que es troba en un estat de moviment i impacte constant conté només 0,017 mg de nitrit per litre. Però després d'haver estat emmagatzemat a temperatura ambient durant 3 dies, augmentarà a 0,914 mg L'aigua que originalment no contenia nitrit produirà 0,0004 mg de nitrit per litre d'aigua després d'haver estat emmagatzemada a temperatura ambient durant un dia, i arribarà a 0,73 mg després de 20 dies.

Els experts rellevants van assenyalar que l'hàbit d'utilitzar aigua embotellada quan cal i emmagatzemar-la durant molt de temps quan no és necessària no és bo per a la salut.

El millor és encendre l'aigua durant 5-10 minuts a primera hora del matí cada dia per evitar la contaminació de les canonades per rovell i la formació d'aigua estancada a les canonades. Cal prestar especial atenció a les aixetes que no s'han obert durant molt de temps. Aquesta aigua es pot utilitzar per netejar i rentar.


L'editor us ha presentat les precaucions a l'hora de bullir l'aigua. Per tant, podeu beure aigua bullida sense restriccions.



Quatre grups de persones no haurien de beure massa aigua

Tot i que l'aigua és un component important del cos humà i té un paper important en el transport i l'equilibri del cos, no tothom creu que "beure més aigua és bo per a la salut". Els següents grups de persones han de controlar la seva ingesta d'aigua a la vida diària.



Pacients amb malaltia renal

Els pacients amb insuficiència renal crònica i malaltia renal no haurien de beure massa aigua. Els pacients amb insuficiència renal crònica o insuficiència renal són incapaços d'excretar aigua i sal normalment a causa de la pèrdua gradual de la funció renal. Els pacients amb malaltia renal perden una gran quantitat de proteïnes en el seu cos a través de l'orina, la qual cosa redueix la pressió osmòtica de la sang.


Pacients amb malalties del cor

Els pacients amb malalties cardíaques, especialment aquells amb insuficiència cardíaca, són propensos a patir edemes a tot el cos a causa del flux sanguini renal anormal i la funció de perfusió, que impedeix que el cos excreti l'aigua sense problemes.

Si beu massa aigua, augmentarà la càrrega d'òrgans com el cor i els pulmons, i fins i tot pot induir hiponatremia, provocant símptomes perillosos com nàusees, vòmits, convulsions de tot el cos i coma.


Funció hepàtica anormal i ascites

Les persones amb una funció hepàtica anormal poden patir edema per altres motius, a més de la seva incapacitat per sintetitzar proteïnes de la sang al seu cos. Per tant, la pressió osmòtica de la sang disminueix, l'aigua s'acumula fàcilment als teixits i sovint s'acumula a l'abdomen i al pit.

Aquests pacients no haurien de beure massa aigua per evitar agreujar els símptomes de l'edema. Si es produeix edema al cos, la ingesta diària d'aigua s'ha de limitar segons la situació real de l'edema.

Pacients amb intoxicació per aigua

La intoxicació per aigua és causada principalment per beure massa aigua, la qual cosa condueix a una acumulació excessiva d'aigua i indueix hiponatremia. A més, massa aigua al cos augmentarà la càrrega del cor.

Especialment a la vida diària, quan el cos humà té molta set i deshidratat, beure una gran quantitat d'aigua poc mineralitzada o aigua purificada pot causar fàcilment desequilibri electròlit al cos humà, deshidratació hipotònica i, per tant, intoxicació per aigua.

<<:  Com es formen els mocs?

>>:  Què és la tintura de iode?

Recomanar articles

Què fer si hi ha dolor darrere del genoll

A mesura que envelleixen, les condicions físiques...

Símptomes de l'artritis reumatoide del genoll

L'artritis reumatoide és ara una malaltia rel...

Com tractar els problemes d'estómac amb la teràpia dels peus

Moltes persones sovint descuiden prestar atenció ...

8 secrets per ajudar-vos a revertir l'envelliment

La joventut és fugaç i el temps és implacable. No...

Anàlisi de les causes de l'obstrucció esofàgica

Hi ha diverses malalties humanes, especialment le...

Com eliminar ràpidament l'olor després de la renovació?

Ara que les condicions de vida han millorat, toth...

Com fer una màscara casolana per eliminar els punts negres i reduir els porus

Si voleu eliminar els punts negres, no heu de com...

Com fer una màscara per reduir els porus

De fet, podem fer algunes màscares facials per no...

Què fer si la traqueïtis tos

La tos és una malaltia molt freqüent a la vida, p...

Què és l'arrest sinusal?

L'aturada sinusal es refereix al cessament de...

Què he de fer si pateix atròfia cerebel·losa i marejos?

Moltes persones han patit atròfia cerebel·losa en...

Com saber si la mel és real o falsa

La mel és un aliment habitual en la nostra vida d...

Què fer si el mal de queixal és causat per dents podrides

Les dents podrides poden causar inflamació i dolo...