Temps de supervivència del virus de la ràbia

Temps de supervivència del virus de la ràbia

Crec que moltes persones s'han trobat o s'han trobat amb una situació així a la seva vida, és a dir, de vegades quan fan coses o juguen a l'exterior, els piquen gossos o altres animals de manera accidental. El motiu de ser mossegat sol ser perquè els ens burlem o altres motius no intencionats. Un cop ens mossega un animal, la nostra família ens portarà immediatament a l'hospital per vacunar-nos contra la ràbia.

Potser moltes persones estan confoses sobre per què han de rebre una vacuna contra la ràbia si són mossegats per un animal, en lloc de tenir una inflamació o tenir altres símptomes. De fet, la raó per vacunar-nos contra la ràbia és evitar que contreurem la ràbia i posem en perill les nostres vides. Per tant, fem una ullada al temps de supervivència del virus de la ràbia.

El virus de la ràbia és un virus del serotip/genotip 1 del gènere Lyssavirus de la família Rhabdoviridae, mentre que els tipus 2 a 6 s'anomenen "virus relacionats amb la ràbia" i actualment només es troben a Àfrica i Europa. El virus de la ràbia constitueix un enllaç de transmissió de la ràbia entre animals salvatges (llops, guineus, mosteles, ratpenats, etc.) i animals domèstics (goss, gats, vaques, etc.) i humans. Les persones s'infecten principalment després de ser mossegats per animals malalts o verinosos. Un cop infectat, si no es prenen mesures efectives de prevenció i control a temps, pot provocar malalties infeccioses agudes greus del sistema nerviós central amb una alta taxa de mortalitat Als països en desenvolupament d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina, desenes de milers de persones moren per ràbia.

En termes generals, el virus de la ràbia només pot sobreviure en estat lliure d'oxigen, si no hi ha cobertura, morirà en pocs minuts. De fet, molta gent no sap que el virus de la ràbia és poc resistent i que pot ser destruït per la llum solar, els raigs ultraviolats i els ultrasons. L'àlcali fort, l'àcid fort, el permanganat de potassi i el iode poden causar la mort, i morirà ràpidament en formalina a l'1% o alcohol al 70%. Perd gradualment la seva infecciositat després de l'assecat. És sensible a la temperatura El virus es pot matar completament escalfant-se a 56 ℃ durant una hora, 60 ℃ durant 10-15 minuts o 100 ℃ durant només 2 minuts. Però la baixa temperatura és una bona condició de vida per als virus. El virus de la massa cerebral es pot emmagatzemar durant diversos mesos a 4 °C i durant diversos anys a -70 °C, i encara manté les seves propietats infeccioses.

Mitjançant la comprensió del text anterior, entenem millor com de perjudicial és el virus de la ràbia. Si un gos o un altre animal ens mossega de nou en el futur, no ho hem de dubtar, però anar a l'hospital per fer un diagnòstic el més aviat possible i vacunar-nos amb la ràbia el més aviat possible.

<<:  Quatre al matí i cinc al vespre

>>:  Vuit "mals hàbits" et fan deu anys més jove

Recomanar articles

Què són els grans de les galtes?

Si posem atenció a l'observació del nostre co...

Què passa amb farfetch.com? Revisió de farfetch.com i informació del lloc web

Què és farfetch.com? farfetch.com és un lloc web d...

Què tal la NOAA? Comentaris de la NOAA i informació del lloc web

Què és el lloc web de la National Oceanic and Atmo...

Quins són els desavantatges de menjar aperitius a la nit amb freqüència?

Quedar-se despert fins tard i tota la nit sembla ...

Quins aliments he de menjar per al restrenyiment greu?

No podem ignorar el restrenyiment, especialment e...

Quina és la millor manera de tractar la neuritis?

Avui en dia, moltes persones pateixen malalties n...

Quins són els mètodes dels exercicis del coll

Estar assegut durant molt de temps no només causa...

Què causa les arrugues facials?

Les arrugues són petits plecs que es formen quan ...

Quina és la causa de la congestió nasal i la mucositat groc espessa?

La congestió nasal i la secreció nasal són símpto...

Com fer la respiració abdominal badallada

Hi ha moltes maneres i mètodes de respiració, i d...

Què passarà si menges massa oli?

Els nutricionistes assenyalen que avui en dia mol...