Quan es tracta de menjar verdures, el que més preocupa a la gent és el problema dels "residus de pesticides". De fet, hi ha moltes regles poc conegudes pel que fa als residus de pesticides a les verdures. El periodista va entrevistar a Li Shidong, investigador de l'Institut de Protecció Vegetal de l'Acadèmia Xinesa de Ciències Agrícoles, i es va referir a una sèrie d'enquestes i estudis a gran escala relacionats a la Xina per revelar les normes poc conegudes sobre els residus de pesticides a les verdures. 1. El porro, la col i el caupí es consideren “hortalisses d'alt risc per als residus de pesticides”. A la ciutat de Changchun, una enquesta de residus de pesticides realitzada per la Northeast Normal University entre 2000 i 2004 va mostrar que el porro era l'únic vegetal que va fer la llista de fracàs de residus de pesticides durant els quatre anys. Li Shidong va assenyalar que la taxa qualificada més baixa de porros està relacionada principalment amb el fet que les seves arrels són susceptibles a l'atac dels cucs del porro. A més dels porros, la col també és una "hortalissa d'alt risc per als residus de pesticides", i els seus residus de pesticides són causats principalment per la "injecció del cor" de pesticides. Els fesols també requereixen una gran quantitat de pesticides per controlar les plagues, i el període d'aplicació generalment s'aproxima al període de collita. Això farà que alguns fesols madurs es venguin al mercat abans que els pesticides tinguin temps de descompondre's de manera natural, de manera que els residus de pesticides també són alts. 2. La taxa de detecció de residus de plaguicides en fesols, verdures de fulla verda i verdures d'albergínia és relativament alta, mentre que els melons i els fongs comestibles són més tranquils. El laboratori del Centre de seguiment de productes agrícoles del districte de Yuhang a la ciutat de Hangzhou va provar 440.000 mostres de verdures durant un període d'un any i els resultats van mostrar que la taxa d'aprovació variava amb diferents varietats vegetals. Els percentatges de superació de baix a alt són fesols (caupí, mongeta espasa) < Solanàcies (albergínia) < verdures de fulla verda (api, enciam) < taro i hortalisses d'arrel (patata) < cebes i alls (cebolletes) < melons (cogombre, meló amarg), fongs comestibles (bolets). Les hortalisses entre parèntesis han superat el límit de residus de pesticides. Entre ells, les verdures aquàtiques, les hortalisses silvestres i les hortalisses germinades són les més tranquil·litzadores, amb un percentatge d'aprovació del 100%. Val la pena assenyalar que a causa de les diferències en les zones de producció d'hortalisses, aquesta regla no s'aplica a totes les parts del país. 3. En termes de mesos, la taxa qualificada d'hortalisses és la més baixa al juny i l'agost, i la més alta al març. Investigadors del Centre de Supervisió, Inspecció i Proves de la Seguretat de la Qualitat dels Productes Agrícoles del Ministeri d'Agricultura van trobar en una enquesta que la taxa de superació de l'estàndard de residus de plaguicides en hortalisses al llarg de l'any va augmentar primer i després va disminuir amb el pas del temps. La taxa d'excés de residus de pesticides a les hortalisses va ser la més baixa al març, la més alta al juny, la segona més alta a l'agost i després va tornar a baixar significativament al novembre. Això és gairebé similar a molts altres resultats de recerca a la Xina. Li Shidong va assenyalar que els alts i baixos d'aquesta corba intuïtiva també es barregen amb moltes variables, com ara el canvi climàtic i l'aparició greu de malalties i plagues d'insectes a l'estiu. 4. Les verdures dels supermercats no són necessàriament més segures que les dels mercats de pagès. Des de desembre de 2007 fins a setembre de 2008, una prova sobre residus de pesticides organofosforats en prop de 40.000 mostres vegetals a Changsha va mostrar que la taxa de superació de les proves de residus de pesticides vegetals de 22 mercats d'agricultors era superior a les dades combinades de 26 supermercats. L'equip d'investigació especula que les verdures dels supermercats provenen principalment de bases de producció vegetal designades, que presten atenció a l'aspecte i la qualitat de les verdures, i la quantitat de pesticides utilitzats pot ser superior a la de les verdures produïdes a petita escala pels agricultors. Finalment, cal assenyalar que, tot i que es va trobar que moltes hortalisses contenen residus de pesticides en excés, segons una sèrie de dades de proves rellevants, la taxa d'aprovació mitjana dels residus de pesticides vegetals és superior al 90%. Després d'un processament adequat, tothom pot menjar aliments segurs. |
<<: Nou mals hàbits per fer el teu cos més sa
>>: El tros de carn addicional aquí és en realitat una sobredosi de toxines
Les abdominals són la forma més senzilla d'ex...
Quan moltes persones tenen problemes amb les seve...
Què és Maguire? MacGregor Golf és un dels proveïdo...
1. A la família hi ha moltes persones de llarga v...
El tractament de les bronquiectasies cròniques in...
Avui en dia, el "càncer" s'ha cobra...
Els sostenidors que apreten el pit afectaran la c...
Molta gent instal·larà les dentadures quan se li ...
El cloasma és un problema que trobaran moltes don...
Una panxa gran afectarà directament la forma de t...
El cabell és molt important per a moltes persones...
Què és el lloc web de Philadelphia Flyers? Els Phi...
Els símptomes de la majoria dels pòlips de la ves...
L'hepatitis activa crònica, també coneguda co...
A moltes persones els agrada beure iogurts ajuda ...