Com triar l'arròs?

Com triar l'arròs?

Com diu la dita, les set coses que necessites quan surts són llenya, arròs, oli, sal, salsa, vinagre i te. L'arròs és l'aliment més indispensable a la nostra vida diària. Tanmateix, l'aparició de l'arròs verinós ens ha fet entrar en pànic. Hi ha tantes marques i varietats d'arròs al mercat. Com escollim l'arròs d'alta qualitat i evitar l'arròs ranci i l'arròs verinós?

1. [Mira la duresa]

La duresa dels grans d'arròs ve determinada pel contingut de proteïnes Com més dur és l'arròs, més gran és el contingut de proteïnes i millor és la transparència. En termes generals, l'arròs nou és més dur que l'arròs vell, l'arròs amb baix contingut d'humitat és més dur que l'arròs amb alt contingut d'humitat i l'arròs índica tardana (japonica) és més dur que l'arròs índica primerenca (japonica).

2. [Mira la panxa blanca]

Sovint hi ha una taca blanca opaca al ventre de l'arròs. La part blanca del ventre de l'arròs té un contingut en proteïnes més baix i més midó. En general, els grans d'arròs que tenen un contingut d'humitat massa alt o no són prou madurs tenen el ventre blanc més gran.

3. [Mira l'explosió de la cintura]

L'esclat de l'arròs és causat pel ràpid escalfament de l'arròs durant el procés d'assecat, que fa que l'interior i l'exterior dels grans d'arròs perdin l'equilibri. Quan es menja arròs esclatat, l'exterior està podrit i l'interior cru, i el seu valor nutricional és baix. Per tant, quan escolliu l'arròs, heu d'observar amb atenció la superfície dels grans d'arròs.

4. [Mira els grans grocs]

El groguenc dels grans d'arròs es deu a reaccions químiques de certs nutrients de l'arròs en determinades condicions, o a causa de microorganismes a l'arròs. Aquests grans grocs tenen un aroma i un sabor pobres, així que assegureu-vos d'observar la quantitat d'arròs de gra groc en comprar.

5. [Veure el nou i el vell]

El color de l'arròs vell és més fosc, la seva viscositat es redueix i perd l'aroma original. Observeu amb atenció el color dels grans d'arròs L'arròs amb una superfície grisa en pols o amb ranures blanques és l'arròs vell com més contingut de crom és. Al mateix temps, agafeu l'arròs i oloreu-lo per veure si l'olor és normal. Si hi ha olor de floridura, vol dir que és arròs ranci. A més, també cal comprovar si hi ha grans de cuc entre els grans d'arròs Si hi ha grans de cuc i cadàvers d'insectes, vol dir que l'arròs està ranci.

6. [Mira l'etiqueta]

Els consumidors també han de parar atenció al contingut marcat a l'envàs quan compren arròs. Per exemple, si l'embalatge està marcat amb el nom del producte, contingut net, nom i adreça del fabricant, data de producció i vida útil, grau de qualitat, número estàndard del producte, etc.

<<:  Coneixes les regles de beure?

>>:  El restrenyiment no es pot tractar només amb plàtan i mel

Recomanar articles

Com tractar la pancreatitis aguda

La pancreatitis és una malaltia clínica freqüent ...

Precaucions de seguretat a l'estiu

El clima a l'estiu és extremadament calorós i...

La rinitis estacional es pot alleujar ràpidament prenent aquest medicament

La rinitis estacional és un tipus comú de rinitis...

Quines són les causes de l'encefalopatia hipotònica?

Moltes persones no saben sobre l'encefalopati...

Quines són les malalties cardiovasculars i cerebrovasculars?

Tot i que els nivells de vida actuals milloren co...

Què tal Box Office Mojo? Taquilla Mojo Revisió i informació del lloc web

Què és Box Office Mojo? Box Office Mojo és un lloc...

Quins són els perills de l'asma?

A la vida, algunes persones sempre pensen que sím...

Quins són alguns consells per desfer-se dels àcars?

Els paràsits són una de les criatures més terrorí...

Tractament de la tiroïditis

La glàndula tiroide té un paper indispensable en ...

Quins són els inconvenients d'utilitzar l'aire condicionat a l'estiu?

A l'estiu calorós, la gent queda ofegada pel ...

Beveu cinc tipus de sopa per desfer-vos de les taques facials

Entre els aliments naturals, hi ha molts tipus d&...