Quan tallava els pebrots a casa, tot i que tenia molta cura, les meves mans, fins i tot després d'esbandir-les amb cura després de tallar-les, encara estaven cremades pels pebrots picants, i vaig sentir una sensació de cremada a les mans durant diverses hores després. Per què és tan picant? La substància dels pebrots que fa que la gent se senti "calenta" és un tipus de capsaicina, que col·lectivament s'anomena capsaicina. Quan talleu els pebrots, la capsaicina arriba a la pell, fent que els capil·lars es dilatin, provocant enrogiment i calor a la pell, i també estimula els nervis del dolor. La capsaicina es concentra als tendons blancs de l'interior del pebrot, de manera que la punta del pebrot no és tan picant com l'arrel. Les persones que no suporten el menjar picant treuen els tendons blancs que hi ha al mig dels pebrots en fregir-los per reduir-ne el picant, però al mateix temps també s'elimina la part més nutritiva dels pebrots. Què fer si és picant? 1. Frega repetidament amb alcohol mèdic o vinagre La capsaicina és soluble en etanol i solucions aquoses alcalines, però insoluble en aigua freda. Basant-nos en aquest principi, podem entendre per què la sensació de cremor no es pot eliminar amb aigua freda. En conseqüència, l'alcohol pot dissoldre la capsaicina a les mans i el vinagre pot neutralitzar la capsaicina. Si no tens alcohol mèdic, pots utilitzar una mica de vi blanc. 2. Renteu-vos les mans amb aigua i sabó El principi és el mateix que l'anterior, l'aigua alcalina i sabonosa pot dissoldre capsaicina a les mans. 3. Aplicar una mica de pasta de dents Encara seguint el principi anterior, la majoria de pastes de dents són alcalines i poden dissoldre capsaicina a les mans. 4. Rentar-se les mans amb aigua calenta Si no tens alcohol o vinagre medicinal, pots rentar-te les mans amb aigua calenta. Com que la capsaicina produirà una evaporació irritant a alta temperatura, tot i que no és tan forta com l'alcohol i el vinagre, i l'aigua calenta intensificarà la sensació de cremada, el seu efecte és pitjor que l'aigua freda, "un dolor curt és pitjor que un dolor llarg". 5. Glaçons o llaunes congelades Les compreses de gel alleugen principalment les sensacions d'ardor. Recordeu embolicar els glaçons o les begudes congelades amb un drap o una tovallola quan apliqueu gel i, a continuació, subjectar-los amb les dues mans. |
>>: Diversos exercicis de tonificació renal que s'han de fer cada dia
Tothom vol tenir els cabells negres i gruixuts, p...
Es pot menjar arròs caducat Quan es tracta d'...
Quin és el lloc web de Bunge Corporation? Bunge és...
Per als humans, el son és una necessitat vital i ...
Què és el lloc web de la Universitat de Kentucky? ...
Avui en dia, les condicions de vida de la gent ha...
El cervell és el teixit més complex del cos humà ...
A moltes persones els agrada menjar caquis perquè...
Encara es pot menjar fideus instantanis si estan ...
Com a font d'energia per al creixement de tot...
La cua de porc és una part del cos del porc que m...
Què és el lloc web de United Credit Group? UniCred...
El mareig és un símptoma molt comú a la vida Hi h...
A la tardor i a l'hivern, el clima és relativ...
Quin és el lloc web de la Universitat d'Estudi...