Creus que les crispetes i el xiclet són especialitats americanes. De fet, tots aquests són productes importats. Fem una ullada a d'on provenen aquests aliments. 1. Crispetes En una cova de l'estat de Mèxic, la gent va trobar crispetes de blat de moro menjades pels antics indis fa més de 4.000 anys. Els antics indis encadenaven crispetes de blat de moro en collarets per utilitzar-los com a decoració. 2. Xiclet El xiclet tal com el coneixem avui es remunta als maies. Als maies els encantava mastegar un tipus de chicle. El 1869, el general Antonio va portar el xiclet a Staten Island, Nova York, en un intent d'utilitzar-lo com a substitut del cautxú. Tanmateix, l'empresari Thomas Adams va descobrir l'alegria de mastegar i va inventar el xiclet. 3. Patates Fa uns 7.000 anys, les patates es conreaven al Perú. L'any 1536, els exploradors espanyols van portar tubercles de patata al continent europeu. Van pensar que era una tòfona. Els espies britànics creien que les patates eren un superaliment i les van enviar a Irlanda. Durant aquest temps, les patates van acabar a França. La reina de França estimava tant les patates que fins i tot portava les seves flors als cabells com a decoració. 4. Tomàquet Els tomàquets van créixer per primera vegada a les muntanyes dels Andes a Amèrica Al segle XV, els espanyols van començar a cultivar tomàquets en grans quantitats. Es creia que els tomàquets eren verinosos, i els nobles els anomenaven "pomes verinoses". Per tant, durant dècades, els tomàquets es van utilitzar només com a plantes ornamentals. Aquesta situació no va canviar fins al segle XVII. 5. Pretzels Cap a l'any 600 dC, els monjos van cuinar els primers pretzels. Els monjos van pastar la massa, la van retorçar en forma de braços de gent plegats en pregària i després la van coure. Els monjos els feien servir per recompensar els nens que memoritzessin la Bíblia. Després que l'Església catòlica va prohibir els ous i el pa, els pretzels es van convertir en el berenar preferit i es van estendre a Àustria i Bèlgica. A principis del segle XVII, els immigrants alemanys van portar pretzels a Pennsilvània, EUA, provocant la bogeria dels pretzels entre els nord-americans. 6. Okra Segons la llegenda, l'okra es va originar a Etiòpia i es va introduir a l'Àfrica a causa de la migració del poble bantú. Okra va continuar estenent-se cap a l'est des d'Àfrica fins a l'Índia. Al segle XV, els exploradors europeus van descobrir la planta i la van portar al Brasil i les Índies Occidentals. Els colons francesos i els esclaus africans van introduir okra a Amèrica a principis del segle XVII. 7. Cafè Els habitants de la península aràbiga van ser els primers a cultivar i comercialitzar grans de cafè. El 1615, els europeus van descobrir el cafè durant la seva expedició a la Meca i van portar la beguda al continent europeu. Al principi, els sacerdots anomenaven el cafè "la beguda del diable". No obstant això, després que el papa Climent VII el va provar, va quedar sorprès pel seu deliciós sabor. Posteriorment, la febre del cafè va arrasar per Europa i, a mitjans del segle XVI, hi havia més de 300 cafeteries a Londres. Els immigrants holandesos van portar la bogeria a Nova York. No obstant això, no va ser fins al 1773, en protesta contra els aranzels britànics sobre el te negre, que el cafè va substituir el te negre com la beguda elaborada preferida dels Estats Units. 8. Poma Al segle IV aC, Alexandre el Gran va envair Kazakhstan i va introduir pomes a Macedònia. La gent va començar a empeltar i trasplantar, i va conrear moltes varietats. 9. Gelat Fa 2.200 anys, els xinesos van barrejar per primera vegada arròs i llet a la neu. Marco Polo va introduir el primer sorbet xinès a Itàlia. Més tard, aquesta idea d'aprofitar un fort fred es va estendre a França. El 1744, la idea es va estendre a les colònies americanes i el gelat es va produir per primera vegada a les fàbriques de gel. 10. Ketchup Originalment, el ketchup no tenia tomàquets a la dècada de 1740, el ketchup era una especialitat de la cuina britànica. Aleshores, el ketchup es feia amb puré de bolets i ostres amb salses com la mostassa, la nou moscada i la canyella. James Meese, un metge de Filadèlfia, va descobrir que el tomàquet, que llavors s'anomenava "fruita de l'amor" als Estats Units, feia un deliciós salsa de tomàquet, i el 1812 va publicar la primera recepta de ketchup. El ketchup es va fer popular després de la Guerra Civil Americana. |
<<: El principi de la descalcificació de vinagre blanc
>>: L'alçada determina la taxa de càncer, revelant qui té més probabilitats de patir càncer
La forta olor agre de la suor posa a moltes perso...
Alguns nens patiran una malaltia anomenada poliom...
Aquests sis tipus de cos tenen cadascun les seves...
Quin és el lloc web de l'Art Institute of Chic...
Crec que tothom hauria de conèixer la maltosa, oi...
Quin és el lloc web de la Universitat Meijo al Jap...
Les persones amb qi i sang insuficients han de pr...
L'anèmia pot aparèixer després d'una pèrd...
Quan es tracta d'olles d'acer inoxidable,...
Si el Qi no flueix sense problemes, és força incò...
A menys que siguis un metge molt professional, ti...
Avui en dia, utilitzem els ordinadors durant molt...
A l'hivern, el clima és fred i el sòl està co...
És molt comú veure sang a la femta, però per esbr...
Què hem de fer si les sabates estan massa ajustad...