Coneixeu els orígens dels deu millors aliments clàssics?

Coneixeu els orígens dels deu millors aliments clàssics?

Creus que les crispetes i el xiclet són especialitats americanes. De fet, tots aquests són productes importats. Fem una ullada a d'on provenen aquests aliments.

1. Crispetes

En una cova de l'estat de Mèxic, la gent va trobar crispetes de blat de moro menjades pels antics indis fa més de 4.000 anys. Els antics indis encadenaven crispetes de blat de moro en collarets per utilitzar-los com a decoració.

2. Xiclet

El xiclet tal com el coneixem avui es remunta als maies. Als maies els encantava mastegar un tipus de chicle. El 1869, el general Antonio va portar el xiclet a Staten Island, Nova York, en un intent d'utilitzar-lo com a substitut del cautxú. Tanmateix, l'empresari Thomas Adams va descobrir l'alegria de mastegar i va inventar el xiclet.

3. Patates

Fa uns 7.000 anys, les patates es conreaven al Perú. L'any 1536, els exploradors espanyols van portar tubercles de patata al continent europeu. Van pensar que era una tòfona. Els espies britànics creien que les patates eren un superaliment i les van enviar a Irlanda. Durant aquest temps, les patates van acabar a França. La reina de França estimava tant les patates que fins i tot portava les seves flors als cabells com a decoració.

4. Tomàquet

Els tomàquets van créixer per primera vegada a les muntanyes dels Andes a Amèrica Al segle XV, els espanyols van començar a cultivar tomàquets en grans quantitats. Es creia que els tomàquets eren verinosos, i els nobles els anomenaven "pomes verinoses". Per tant, durant dècades, els tomàquets es van utilitzar només com a plantes ornamentals. Aquesta situació no va canviar fins al segle XVII.

5. Pretzels

Cap a l'any 600 dC, els monjos van cuinar els primers pretzels. Els monjos van pastar la massa, la van retorçar en forma de braços de gent plegats en pregària i després la van coure. Els monjos els feien servir per recompensar els nens que memoritzessin la Bíblia. Després que l'Església catòlica va prohibir els ous i el pa, els pretzels es van convertir en el berenar preferit i es van estendre a Àustria i Bèlgica. A principis del segle XVII, els immigrants alemanys van portar pretzels a Pennsilvània, EUA, provocant la bogeria dels pretzels entre els nord-americans.

6. Okra

Segons la llegenda, l'okra es va originar a Etiòpia i es va introduir a l'Àfrica a causa de la migració del poble bantú. Okra va continuar estenent-se cap a l'est des d'Àfrica fins a l'Índia. Al segle XV, els exploradors europeus van descobrir la planta i la van portar al Brasil i les Índies Occidentals. Els colons francesos i els esclaus africans van introduir okra a Amèrica a principis del segle XVII.

7. Cafè

Els habitants de la península aràbiga van ser els primers a cultivar i comercialitzar grans de cafè. El 1615, els europeus van descobrir el cafè durant la seva expedició a la Meca i van portar la beguda al continent europeu. Al principi, els sacerdots anomenaven el cafè "la beguda del diable". No obstant això, després que el papa Climent VII el va provar, va quedar sorprès pel seu deliciós sabor. Posteriorment, la febre del cafè va arrasar per Europa i, a mitjans del segle XVI, hi havia més de 300 cafeteries a Londres. Els immigrants holandesos van portar la bogeria a Nova York. No obstant això, no va ser fins al 1773, en protesta contra els aranzels britànics sobre el te negre, que el cafè va substituir el te negre com la beguda elaborada preferida dels Estats Units.

8. Poma

Al segle IV aC, Alexandre el Gran va envair Kazakhstan i va introduir pomes a Macedònia. La gent va començar a empeltar i trasplantar, i va conrear moltes varietats.

9. Gelat

Fa 2.200 anys, els xinesos van barrejar per primera vegada arròs i llet a la neu. Marco Polo va introduir el primer sorbet xinès a Itàlia. Més tard, aquesta idea d'aprofitar un fort fred es va estendre a França. El 1744, la idea es va estendre a les colònies americanes i el gelat es va produir per primera vegada a les fàbriques de gel.

10. Ketchup

Originalment, el ketchup no tenia tomàquets a la dècada de 1740, el ketchup era una especialitat de la cuina britànica. Aleshores, el ketchup es feia amb puré de bolets i ostres amb salses com la mostassa, la nou moscada i la canyella. James Meese, un metge de Filadèlfia, va descobrir que el tomàquet, que llavors s'anomenava "fruita de l'amor" als Estats Units, feia un deliciós salsa de tomàquet, i el 1812 va publicar la primera recepta de ketchup. El ketchup es va fer popular després de la Guerra Civil Americana.

<<:  El principi de la descalcificació de vinagre blanc

>>:  L'alçada determina la taxa de càncer, revelant qui té més probabilitats de patir càncer

Recomanar articles

La tetraciclina tracta l'acne?

La tetraciclina és un antibiòtic que també té pro...

Què tal Astro Group? Ressenyes del grup Astro i informació del lloc web

Què és Astro Group? Astro Holdings SDN. BHD. és un...

Com cuidar el teu cabell després de la permanent

És la naturalesa de les dones estimar la bellesa,...

Tipus de celles

A la vida, la forma de les celles de cadascú és d...

Quins són els perills de prendre pastilles per perdre pes?

Hi ha moltes persones que persegueixen excessivam...

Què he de fer si les hemorroides internes sagnen?

Les hemorroides internes són un tipus molt comú d...

Quins són els beneficis de practicar ioga

El ioga és un mètode molt antic per practicar el ...

La dieta per a la hipertensió pulmonar té aquestes coses a fer i a no fer

Com tots sabem, la hipertensió arterial pulmonar ...

Quins són els efectes de la crema hidratant de vaselina

Les dones estimen molt la bellesa Basant-se en aq...

Quins són els beneficis i efectes del card marià?

Per a les persones que beuen amb freqüència, el c...

Quin medicament pot curar ràpidament una tos amb molta flema?

Tossir amb molta flegma és molt incòmode, per tan...

Principi del compressor d'aire condicionat

Cada estiu gaudim de la frescor que aporta l'...