Si es compara el cos humà amb una fàbrica, els intestins són la "estació de servei" i la "clavera" de la fàbrica, que són els principals responsables del treball brut del cos, perquè aquí es descompondran i s'absorbiran diversos aliments, i els residus restants també seran excretats del cos des d'aquí. Entre els aliments que entren als intestins, alguns són bons amics dels intestins i poden ajudar-los a "funcionar" millor, mentre que alguns són molècules destructives que perjudiquen la salut intestinal. Bons amics dels intestins Aliments rics en fibra dietètica. La fibra dietètica és com un "netejador" als intestins Pot afavorir la motilitat intestinal i la secreció de sucs digestius, absorbir toxines i reduir la incidència de malalties intestinals com el càncer colorectal. A més dels cereals secundaris com les mongetes vermelles i les mongetes mungo, els aliments fongs i d'algues com ara fongs, algues, wakame i bolets també són rics en fibra dietètica. A més, les verdures d'arrel, com les pastanagues i els moniatos, també són riques en fibra. Aliments rics en probiòtics. Els probiòtics i els bacteris patògens coexisteixen als intestins. Quan els bacteris patògens derroten els probiòtics, es trenca l'equilibri de la flora intestinal, cosa que pot provocar restrenyiment, diarrea i altres problemes. Per tant, beure més aliments rics en probiòtics, com el iogurt, pot ajudar a equilibrar la flora intestinal i mantenir la salut intestinal. Aliments rics en prebiòtics. Els prebiòtics són aliments per als milers de bacteris beneficiosos del vostre intestí. Aliments com les cebes i les mongetes són rics en prebiòtics, que poden aportar nutrients als probiòtics intestinals que contenen arabinogalactosa, que és un prebiòtic natural. A més, aliments com l'all i la cúrcuma també són rics en prebiòtics, que ajuden al creixement dels probiòtics. Verdures crucíferes. Les verdures crucíferes com la col xinesa, el bròquil, la coliflor i la kale contenen un fitoquímic anomenat isotiocianat, que no només ajuda a netejar les deixalles intestinals, sinó que també té efectes anticancerígens. A més, els antioxidants de les verdures crucíferes poden millorar la resistència del cos i ajudar al creixement de bacteris intestinals beneficiosos. Aliments rics en pectina. La pectina, que és rica en fruites com pomes, lledoners i plàtans, és un polisacàrid sense midó que pot retardar l'absorció de greixos i sucres als intestins i reduir el colesterol i el sucre en sang. A més, la pectina pot proporcionar energia als bacteris beneficiosos dels intestins i promoure la reproducció i el creixement de bacteris beneficiosos. A més, la pectina descomposta produeix àcids grassos de cadena curta, que poden inhibir el creixement de bacteris nocius i així ajudar a prevenir l'aparició del càncer de còlon. Enemics de l'intestí Aliments rics en greixos. Menjar aliments rics en greixos durant molt de temps reduirà el nombre de bacteris beneficiosos al cos, provocant un desequilibri de la flora intestinal i "conflictes interns". La gran quantitat de toxines secretades pels bacteris patògens són absorbides pel cos humà, cosa que pot provocar que les persones faltin d'energia, provoquin acne a la cara i empitjorin el color de la pell. Aliments rics en sal. Menjar massa sal pot crear fàcilment un entorn de pressió osmòtica alta al tracte gastrointestinal, fent impossible que l'aigua de l'intestí s'absorbeixi, provocant així problemes intestinals com la diarrea. A l'hora de cuinar, si utilitzeu salsa de soja, MSG, pasta de mongetes i altres condiments al plat, utilitzeu menys sal. A més, també heu de tenir cura amb la "sal invisible" que us envolta. El pa, les galetes, les nous rostides i les salsitxes contenen una certa quantitat de sal. Carn processada. La carn processada és alta en greixos, i els additius químics utilitzats en el processament i altres substàncies produïdes després del processament poden provocar mutacions cel·lulars, donant lloc a una sèrie de malalties cròniques. Un estudi de 450.000 persones realitzat per investigadors de les universitats de Cambridge i Oxford al Regne Unit va trobar que els que consumien més de 160 grams de carn processada al dia tenien una taxa de mortalitat més gran del 44% en comparació amb els que només consumien 20 grams al dia. Aliments fregits. Els aliments fregits produiran diversos agents cancerígens a altes temperatures. Els estudis clínics també han demostrat que el consum a llarg termini i excessiu d'aliments fregits pot augmentar de 3 a 5 vegades la incidència de càncer colorectal i càncer gàstric. Menjar picant. L'alcohol, el cafè fort, el te i altres begudes estimulants, els aliments massa picants, etc. irritaran els intestins, causaran danys a la mucosa gastrointestinal i provocaran una disfunció gastrointestinal. dolços. Les substàncies àcides produïdes quan els dolços es metabolitzen al cos alteraran l'equilibri àcid-bàsic del cos. Un estudi britànic va confirmar que les persones a qui els agraden els dolços tenen un risc un 18% més gran de patir càncer de còlon que les persones a qui no els agraden. |
<<: Menjar all negre després dels àpats millora molt la immunitat
>>: 8 fets bojos sobre el cos humà
L'extracte de malta Quanjian és considerat pe...
Com tots sabem, els meridians són de vital import...
En primer lloc, entumiment i formigueig als braço...
El plàtan és una fruita amb un alt valor nutricio...
Què és Piaget? Piaget és una de les marques de rel...
L'apendicitis aguda és una de les malalties g...
Una llengua engrandida amb marques de dents sol s...
Si de sobte apareixen taques a la cara, cal enten...
El clima de boira ha afectat la vida de tothom. E...
Els intestins dels adults són molt llargs, en gen...
La malaltia gàstrica és una malaltia crònica en g...
Què és www.sg? www.sg és una finestra a Singapur i...
El lupus eritematós sistèmic també és una malalti...
La suplementació de calci s'ha convertit en u...
La caiguda del cabell és un problema que preocupa...