La importància de l'alimentació saludable i els seus beneficis

La importància de l'alimentació saludable i els seus beneficis

La salut és extremadament important per a tothom Si t'hi adhereixes durant molt de temps, treballaràs de manera més eficient, et sentiràs més feliç, tindràs menys estrès, controlaràs millor el teu gust i menjaràs menys.

1. Treballar de manera més eficient. Com un cotxe, el cervell necessita combustible d'alta qualitat per funcionar de manera eficient. Un estudi va trobar que menjar malament augmenta el risc de perdre productivitat a la feina en un 66 per cent. Una dieta sana i equilibrada pot garantir que el cervell tingui el combustible necessari per funcionar, emmagatzemar més energia i millorar l'eficiència laboral.

2. Sentir-se millor. El que mengen les persones pot tenir un impacte significatiu en la funció cerebral. Un plàtan conté 10 mg de dopamina, una substància química que augmenta l'estat d'ànim. La xocolata negra, rica en polifenols, pot afavorir la producció de serotonina, un neurotransmissor que pot ajudar a alleujar la depressió.

3. Menys estrès. Alguns aliments poden regular el nivell d'hormona de l'estrès (cortisol) al cos. Alguns estudis demostren que els aliments rics en vitamina C, àcids grassos omega-3 i magnesi poden ajudar a reduir els nivells de cortisol. Quan el cos humà està sota estrès crònic, les proteïnes es descomponen. Menjar aliments rics en proteïnes (inclosos peix i productes lactis) pot reposar els nivells de proteïnes i frenar la secreció de cortisol.

4. Controla el teu pes. Algunes substitucions senzilles i saludables (com ara aigua en lloc de refresc, pastanagues en lloc de patates fregides i oli d'amanida en lloc d'oli normal) no només us poden ajudar a perdre pes, sinó que també us poden ajudar a estalviar diners. Una enquesta als Estats Units mostra que la llar mitjana gasta uns 850 dòlars anuals en refrescos, que es poden substituir completament per aigua potable barata.

5. Menjaràs menys. La qualitat de la vostra dieta és molt més important que la quantitat. Els aliments frescos contenen menys substàncies baixes en nutrients, cosa que impedeix que el cos consumeixi els nutrients massa ràpidament.

6. Tindrà millor gust. Tot i que el gust és una avaluació subjectiva, els aliments saludables tenen un millor gust quan es preparen amb cura. En proves aleatòries de doble cec, els participants van valorar el cafè orgànic com més saborós que el cafè normal, fins i tot quan les dues tasses eren idèntiques. És totalment una consciència subjectiva del cervell.

<<:  Què és Sophora japonica? De fet, té aquest efecte

>>:  Quins són els símptomes de l'àcid úric alt?

Recomanar articles

Quina és la causa de les taques blanques al pit?

Emmalaltir és una cosa de la qual tothom no pot e...

Com fer front a les butllofes causades per escaldades?

En la nostra vida diària o en el treball, entrare...

Què fer si els músculs del panxell són massa grans

Si els músculs de la panxell són massa grans, afe...

És bo beure aigua bullida abans d'anar a dormir?

Ara, amb la millora contínua dels nivells de vida...

Es poden menjar algues fresques si estan florides?

L'alga és una cosa que sovint veiem i mengem ...

Com tractar les ferides amb picor després de la cirurgia

La picor de la ferida després de la cirurgia és u...

Quin tipus de roba interior he de portar?

Les noies encara tenen molt a què prestar atenció...

Quins són els passos correctes per prendre les impressions dentals?

Cada cop hi ha més gent que acudeix a l'hospi...

Què passa amb Monoprix? Revisió de Monoprix i informació del lloc web

Què és Monoprix? Monoprix és una gran cadena minor...

Quins són els símptomes tardans de l'herpes?

L'herpes és una malaltia amb una taxa de recu...

Seqüeles de trauma cerebral, aquestes s'han de prevenir

El trauma cerebral sembla ser una malaltia molt n...

Menjar mangos causarà taques? Valor nutricional i precaucions del mango

És bo menjar mangos, perquè els mangos són conegu...