Si tens mal de queixal i genives inflades, primer comproveu si tens mal de coll, perquè és més probable que un mal de coll provoqui genives inflades, cal ajustar la teva dieta a temps, menjar més meló amarg, albergínia, síndria, etc., i mantenir el bon estat d'ànim a les hores habituals. (1) Aliments netejadors i desintoxicants : com el crisantem, el cogombre, l'arrel d'isatis, el tomàquet, els brots de bambú, la mongeta mungo, el tofu, l'api, la castanya d'aigua, el caltrop d'aigua, la verdolaga, el nenúfar, etc. La majoria d'ells tenen efectes antibacterians i antiinflamatoris i són adequats per a diversos símptomes d'excés de foc. (2) Aliments amargs i freds que redueixen el foc: com el meló amarg, les herbes amargues, les castanyes d'aigua, la lufa, els cargols, l'albergínia, el mill, el fajol, la carn de conill, les granotes, etc., que poden reduir la calor i el foc amb la seva naturalesa freda i s'utilitzen principalment per als símptomes d'excés de foc. (3) Aliments que afavoreixen la diüresi i alleugen la calor: com ara meló d'hivern, síndria, llavors de coix, llenties, ordi, amarant, meló, mongeta adzuki, peix negre, carn d'ànec, carpa, carpa crucian, loach, enciam, brots de mongeta mungo, revestiment de molleta de pollastre, etc., adequat per a diversos símptomes d'excés de calor. (4) Atacar el foc excessiu: com ara ruibarbre, anemarrhena, coptis, scutellaria, plàtan, api, patata, sèsam, nucli de préssec, meduses, rave blanc, etc., adequat per a símptomes com orina curta groga, femta seca, boca seca i amarga, distensió abdominal i poca gana. (5) Aliments per refredar la sang i retener la sang: com arrel de lotus, pera, castanya d'aigua, terra crua, fongs, anguila, arròs glutinós, pols d'arrel de lotus, bossa de pastor, seda de blat de moro, mango, anguila, fulla de bambú, arrel d'imperata, verdolaga, etc condicions causades per la calor de la sang. (6) Herbes dolces i càlides que poden eliminar la calor: com ara Codonopsis pilosula, Atractylodes macrocephala, col, litchi, castanya, jujube, nucli de nou, lliri, sèsam negre, niu d'ocell, gelea reial, sorgo, fonoll, fesol d'espasa, condicions de deficiència de mostassa, etc excés de foc. (7) Aliments que nodreixen el Yin i que redueixen el foc: com ara tortuga de closca suau, algues, algues, cogombre de mar, espinacs, sang de porc, fetge de porc, sucre moreno, pollastre negre, carbassa, cloïsses, fongs blancs, etc. S'utilitzen principalment per a símptomes com la deficiència de Yin i la deficiència de Yin i l'excés de foc, la sudoració nocturna, els excés de foc i la febre en el cos de cinc parts. (8) Aliments que nodreixen els òrgans interns i apaguen la calor interna: com ara mongetes negres, ñame, cacauets, llet, llavors de coix, fongs blancs, ous de colom, guatlles, carn d'ocell, anguila, xai, carn de gos, porros, mores, etc., són adequats per a diversos símptomes de calor intern insuficient i energèticament intern. Quan utilitzeu la teràpia alimentària per tractar les genives inflamades i doloroses, heu de seguir els següents principis generals: (1) Els aliments han de consistir principalment en aliments suaus, cruixents, fàcils de digerir i absorbir. Els guarniments s'han de cuinar al vapor, estofats, bullits o rostits, com ara els fregits, els rostits o els rostits. (2) Beu més aigua per reposar l'aigua perduda quan les genives estan inflades, doloroses i calentes. També pot afavorir el metabolisme, afavorir la producció de líquids i afavorir la diuresi i accelerar l'excreció de toxines i la dissipació de la calor. (3) Eviteu menjar aliments picants o calents, com ara pebrots, gingebre sec, all cru, pebrot, te fort, tabac, licors forts, cafè, cebes verdes, etc., per evitar generar calor, cremar líquids corporals i empitjorar la condició. (4) Les persones amb excés de foc haurien de menjar més aliments freds i que aclareixin la calor, com ara mongetes mungos, albergínies, meló d'hivern, lufa, meló amarg, etc. Han d'evitar els aliments que augmenten el yang i estimulen la calor, com ara porros, xai, carn de gos, carn de pardal, sorgo, longan, cireres, etc. (5) Les persones amb calor intern haurien de prendre suplements d'aliments nutritius de yin com ara fongs blancs, lliri, morera, carn de cloïssa i carn de tortuga. Han d'evitar menjar massa fruites crues i fredes i diversos aliments freds. (6) És important parar atenció a la "dieta diferencial", analitzar la situació real de la inflor i el dolor gingival i dur a terme una teràpia dietètica dirigida, escollint aliments que puguin eliminar la calor i reduir el foc en la inflor i el dolor gingival. Si tractem la malaltia de la mateixa manera sense distingir entre el foc real i el fals, sovint no obtindrem bons resultats. Aquesta és la raó per la qual alguns pacients no presten atenció al tractament dialèctic dels aliments i s'autodiagnostiquen i s'autotracten cegament, donant lloc a resultats pobres. |
<<: Beure aigua amb sucre moreno t'engreixarà Has de saber si t'agrada la bellesa?
>>: Menjar plàtans engreixarà Si t'agrada menjar plàtans, has de parar atenció
El gruix dels llavis està relacionat en primer ll...
L'exercici tradicional de preservació de la s...
Quin és el lloc web de l'Institut Estatal d...
El fetge és una part important del cos humà. Molt...
Algunes dones tenen nivells baixos de progesteron...
Hi ha molts factors que causen vòmits, com ara re...
Crec que tothom està familiaritzat amb les serps,...
Què és el lloc web de Prince Paper? Oji Paper Co.,...
Avui en dia, les condicions de vida de la gent só...
Tothom hauria d'haver experimentat mal d'...
L'asma és un tipus de malaltia respiratòria, ...
Què és la base de dades de futbol? Football Databa...
El tema de l'alçada sempre ha estat una preoc...
Per a les mares joves amb nadons petits a casa, e...
Per què algunes persones només tenen mal de coll ...