Com es transmet la toxina del botulisme?

Com es transmet la toxina del botulisme?

La toxina botulínica és un bacteri altament patògena. Quan les persones mengen accidentalment aliments que contenen toxina botulínica, sovint desenvolupen malalties tòxiques. Si el rescat no és oportú, fins i tot pot suposar una gran amenaça per a la seguretat de la vida del pacient.

1. Fonts d'infecció: El bestiar, les aus de corral i els peixos són les fonts d'infecció.

Les espores d'aquest fong estan àmpliament distribuïdes a la natura. Els bacteris s'excreten dels intestins dels animals (principalment herbívors), contaminant el sòl i la sorra de la costa, contaminant així els aliments en conserva, les espores produïdes no es destruiran i l'entorn amb deficiència d'oxigen produirà una gran quantitat de toxina botulínica.

2. Es transmet principalment a través dels aliments

És més freqüent en la carn en vinagre, la cansalada, la carn de porc i els aliments en conserva mal fets. En algunes zones, la malaltia ha estat causada per menjar fesols negres fermentats, pasta de mongetes, tofu pudent, sopa d'arròs i peix ranci, porc i fetge. La reproducció dels bacteris botulínics no requereix necessàriament condicions anaeròbies estrictes i els bacteris de tipus E poden reproduir-se i produir toxines a una temperatura baixa de 6 °C i els bacteris de tipus B poden produir enzims proteolítics, fent que els aliments es facin malbé.

En un entorn de guerra, l'enemic pot utilitzar la toxina botulínica per propagar-se a través d'aerosols, contaminant àmpliament l'aigua potable, els aliments i els utensilis, si no es manipula a temps, pot provocar una intoxicació col·lectiva.

(III) Susceptibilitat

Generalment és susceptible i no provoca transmissió de persona a persona. Gestioneu i inspeccioneu estrictament els aliments, prestant especial atenció a la producció i emmagatzematge de conserves, pernil i aliments curats. Si hi ha protuberàncies als dos extrems d'un aliment en conserva, o si el color, l'aroma o el gust del contingut ha canviat, no s'ha de vendre ni menjar, encara que estigui bullit. Els cereals i els fesols també poden estar contaminats amb botulisme, per la qual cosa s'han d'evitar els aliments fermentats o podrits.

<<:  Quin és el millor tractament per a la malaltia de Sjögren?

>>:  Quina és la malaltia que provoca mal de cap quan estàs nerviós?

Recomanar articles

Com eliminar ràpidament les taques de te?

A la vida moderna, el te s'ha convertit en un...

Un got d'aigua bullida pot curar nou malalties

L'aigua és l'origen de la vida humana. Se...

És bo aplicar gingebre al melic per tractar el restrenyiment?

Alguns de vosaltres heu sentit que l'aplicaci...

Puc prendre mel i medicaments junts?

Fa poc vaig veure un tema molt pràctic a Internet...

Què fer si us pica el cap? Resulta que aquesta és la solució

A la vida diària, hi ha moltes raons que poden fe...

Com tractar la síndrome de Guillain-Barré?

En la societat moderna, a mesura que les persones...

Què fer si tens acne al front?

L'acne no és només un fenomen que es produeix...

Perills dels massatges de pròstata

En el passat, el tractament de la pròstata de la ...

Com tractar l'arítmia sinusal

Pel que fa a l'arítmia sinusal, la majoria de...

Els símptomes de deficiència d'estómac i fredor són causats per aquests motius

La principal causa del refredat estomacal comú és...

Quins són els símptomes i el tractament de la prostatitis?

Moltes persones han patit prostatitis en la seva ...