Com es transmet la toxina del botulisme?

Com es transmet la toxina del botulisme?

La toxina botulínica és un bacteri altament patògena. Quan les persones mengen accidentalment aliments que contenen toxina botulínica, sovint desenvolupen malalties tòxiques. Si el rescat no és oportú, fins i tot pot suposar una gran amenaça per a la seguretat de la vida del pacient.

1. Fonts d'infecció: El bestiar, les aus de corral i els peixos són les fonts d'infecció.

Les espores d'aquest fong estan àmpliament distribuïdes a la natura. Els bacteris s'excreten dels intestins dels animals (principalment herbívors), contaminant el sòl i la sorra de la costa, contaminant així els aliments en conserva, les espores produïdes no es destruiran i l'entorn amb deficiència d'oxigen produirà una gran quantitat de toxina botulínica.

2. Es transmet principalment a través dels aliments

És més freqüent en la carn en vinagre, la cansalada, la carn de porc i els aliments en conserva mal fets. En algunes zones, la malaltia ha estat causada per menjar fesols negres fermentats, pasta de mongetes, tofu pudent, sopa d'arròs i peix ranci, porc i fetge. La reproducció dels bacteris botulínics no requereix necessàriament condicions anaeròbies estrictes i els bacteris de tipus E poden reproduir-se i produir toxines a una temperatura baixa de 6 °C i els bacteris de tipus B poden produir enzims proteolítics, fent que els aliments es facin malbé.

En un entorn de guerra, l'enemic pot utilitzar la toxina botulínica per propagar-se a través d'aerosols, contaminant àmpliament l'aigua potable, els aliments i els utensilis, si no es manipula a temps, pot provocar una intoxicació col·lectiva.

(III) Susceptibilitat

Generalment és susceptible i no provoca transmissió de persona a persona. Gestioneu i inspeccioneu estrictament els aliments, prestant especial atenció a la producció i emmagatzematge de conserves, pernil i aliments curats. Si hi ha protuberàncies als dos extrems d'un aliment en conserva, o si el color, l'aroma o el gust del contingut ha canviat, no s'ha de vendre ni menjar, encara que estigui bullit. Els cereals i els fesols també poden estar contaminats amb botulisme, per la qual cosa s'han d'evitar els aliments fermentats o podrits.

<<:  Quin és el millor tractament per a la malaltia de Sjögren?

>>:  Quina és la malaltia que provoca mal de cap quan estàs nerviós?

Recomanar articles

Quins són els mètodes per millorar la funció sexual?

Com a home, per descomptat, espera que es pugui r...

Què tal B&Q? Ressenyes de B&Q i informació del lloc web

Què és B&Q? B&Q està afiliada a Kingfisher...

Es pot curar l'atàxia cerebel·losa?

L'atàxia cerebel·lar també és un tipus d'...

Com emmagatzemar el vi negre obert?

El vi negre ens pot ajudar a apreciar els diferen...

Quins són els símptomes de la malaltia de Pakinson?

La malaltia de Pankinson és una malaltia amb la q...

La diferència entre els immunosupressors i les hormones

Per a la gent normal, quan veu un metge, espera q...

Quin tipus de dentadura fixa és millor?

Tenir dents sanes ens pot permetre gaudir millor ...

No utilitzeu sagnant a la punta de l'orella a voluntat

En la medicina tradicional xinesa, molts mètodes ...

Les persones amb calor interna poden menjar raïm?

Moltes persones són molt aficionades al raïm, com...

Què tal Al Athar TV? Revisió i informació del lloc web d'Al Athar TV

Què és Al Athar TV? Al Athar TV és un mitjà de tel...

Què causa el dolor ocular i les llàgrimes?

El dolor ocular i les llàgrimes involuntàries pod...

Quins són els avantatges i els contres de dormir nu?

Dormir nu pot relaxar tot el nostre cos, garantir...