Crec que molts dels meus amics han experimentat que quan tenen un refredat i un nas tapat, tot el que mengen no té gust. Si no tens gust a l'hora de menjar, primer pots tractar el refredat o la febre, el teu sentit normal del gust es restaurarà. Si teniu una boca sense gust, pot ser que es degui a una melsa i un estómac febles. 1. Sabor amarg a la boca Segons la medicina tradicional xinesa, el gust amarg a la boca es veu sovint en la síndrome de calor del fetge i la vesícula biliar, la síndrome de calor gastrointestinal, etc. La medicina moderna creu que el gust amarg a la boca és principalment una manifestació d'una inflamació aguda, la majoria de les quals és una malaltia del fetge i la vesícula biliar, i pot ser causada per una excreció anormal de la bilis. Els pacients amb càncer tenen un llindar d'amargor més baix i un llindar de dolçor més alt, de manera que sentiran un sabor amarg a la llengua fins i tot quan mengen coses dolces. 2. Sabor dolç La medicina tradicional xinesa creu que els pacients amb excés de calor a la melsa i l'estómac, l'estancament de la calor humida i l'acumulació interna de flegma i foc al fetge i la melsa poden tenir una sensació dolça a la boca i la llengua, l'anomenat "sabor dolç a la boca a causa de la calor de la melsa". Els estudis han demostrat que la disfunció del sistema digestiu pot provocar una secreció anormal de diversos enzims, augmentar el contingut d'amilasa a la saliva, estimular les papil·les gustatives de la llengua i provocar un sabor dolç a la boca. Els pacients diabètics tenen nivells alts de sucre en sang i el contingut de sucre a la saliva també augmenta, de manera que sovint senten un sabor dolç a la boca. 3. Insípid Un gust suau a la boca és comú en pacients amb malaltia a llarg termini o amb melsa i estómac febles. Els pacients amb pèrdua de gana després d'una cirurgia important també sentiran que la seva boca és insípida. Les mesures clíniques han demostrat que els pacients amb boca suau severa són insensibles als gustos dolços, àcids, amargs i salats, i els seus llindars de gust són generalment elevats. Una boca sense gust també és freqüent en les infeccions inflamatòries, però es produeix principalment en l'etapa d'inici o de recuperació de la malaltia. Els pacients amb malalties del sistema digestiu com l'enteritis i la disenteria sovint senten un sabor suau a la boca, que és causat principalment per la humitat a l'estómac i els intestins o el mal de fred. 4. Sabor astringent Quan el llindar d'amargor de les cèl·lules gustatives de la llengua es redueix i la percepció tàctil de la llengua és anormal, es produeix un gust astringent. La medicina tradicional xinesa creu que això és causat per la melsa i la insuficiència renal i l'estasi de la sang. Els pacients amb calor del fetge i la vesícula biliar que danya el yin o la melsa i la insuficiència renal sovint tenen la boca i la llengua seques o sense gust. Després d'estar despert tota la nit o patir una neurosi severa, la secreció de saliva disminueix i la boca i la llengua poden sentir-se seques i astringents. Diversos càncers solen tenir un gust amarg en les etapes posteriors. |
<<: Quina és la raó per tenir una boca dolça?
>>: Quins són els mètodes per prevenir les convulsions febrils en nens?
A la vida, alguns amics poden estar sempre ocupat...
El mètode de teràpia de desensibilització sistemà...
Si el cos humà deixa de respirar, la vida s'a...
Estic segur que tothom no està molt familiaritzat...
Crec que tothom espera poder mantenir-se sempre e...
Què és la xarxa immobiliària d'Albània? Albani...
Què és el lloc web de l'Associació Polonesa de...
La hipertensió pulmonar pot provocar fàcilment un...
A la nostra vida diària, sempre retenem l'ori...
En la nostra vida diària, sempre mengem un bon àp...
A la vida diària, la majoria de les persones sole...
Les cicatrius es poden deixar enrere accidentalme...
Moltes persones estan deprimides pel creixement d...
Quin és el lloc web de la Universitat Pedagògica E...
La barbacoa és una delicadesa estimada per molts ...