Per a les persones que viuen a les zones muntanyoses o forestals, cada principi de tardor, després d'una pluja de tardor, creixeran molts bolets a terra. Sabem que els bolets tenen un valor nutritiu relativament elevat, especialment els bolets frescos, que tenen molt bon gust, però, alguns dels quals són verinosos i, per tant, no s'envenen habitacions, hem d'entendre quines són tòxiques. Com identificar els bolets verinosos 1. Mira la zona de creixement. Els bolets comestibles no tòxics creixen majoritàriament a l'herba neta o als pins i roures, mentre que els bolets verinosos sovint creixen en zones fosques, humides i brutes. 2. Mira el color. La superfície dels bolets verinosos és de colors vius, com ara vermell, verd, tinta negra, morat, etc. Els morats, en particular, són molt verinosos i solen canviar de color després de ser collits. 3. Mira la forma. La tapa dels bolets no tòxics és relativament plana, la superfície del paraigua és llisa, no hi ha rodes a la superfície i no hi ha un estèril a la part inferior. La tapa dels bolets verinosos és convexa al centre i té una forma estranya. 4. Mira les secrecions. Arranqueu les tiges dels bolets silvestres acabats de collir. Les secrecions no tòxiques són tan fresques com l'aigua (algunes són blanques) i la superfície del bolet no canvia de color quan es trenca. 5. Olorar l'olor. Els bolets no tòxics tenen una fragància especial, mentre que els bolets verinosos tenen olors estranyes, com ara picants, àcids i de peix. 6. Fes la prova. Quan colliu bolets, podeu fregar el tap de bolets amb ceba verda. Si la ceba es torna verda-marró, és verinosa. 7. Identificar el color després de la cocció. A l'hora de cuinar bolets, afegiu-hi una mica d'all o arròs. Si l'all o l'arròs canvien de color quan es couen els bolets, són verinosos si no canvien de color i segueixen sent el seu color original. 8. Identificació química. Agafeu els bolets sospitosos que heu recollit o comprat, extreu-ne el suc, remulleu-lo amb paper i, immediatament, afegiu-hi una gota de diluent o vinagre blanc Si el paper es torna vermell o blau, és verinós. Precaucions 1. El període d'incubació de la intoxicació per bolets verinosos és de 2-24 hores, i de vegades només 10 minuts. 2. Actualment, no hi ha cap tractament especial per a la intoxicació per bolets verinosos, de manera que la taxa de mortalitat és relativament alta. 3. Les toxines d'alguns bolets verinosos reaccionaran amb l'etanol per agreujar la intoxicació, per la qual cosa és millor no beure alcohol quan mengeu bolets. 4. Un cop es produeix l'enverinament per ingestió accidental de bolets verinosos, s'han d'utilitzar mètodes senzills per induir el vòmit, rentat gàstric, catarsi o ènema, i la persona ha de ser enviada a l'hospital per rebre tractament tan aviat com sigui possible. Al mateix temps, informar a l'oficina de supervisió sanitària local i al Centre de Prevenció i Control de Malalties (antiga Estació de Salut i Prevenció d'Epidèmies). |
<<: 3 manifestacions comunes dels tumors orbitaris
>>: Quant de temps és el millor per cuinar xai en una olla a pressió?
Quan la pell està escaldada, el tractament d'...
Què és Macquarie Group? Macquarie Group és un cone...
Moltes persones trien la litotrícia extracorpòria...
La tos és una activitat reflexa defensiva provoca...
Tianqingdibaicao no es diu només amb aquest nom e...
La sang existeix en molts animals o cossos humans...
Què és la veu de Finlàndia? La veu de Finlàndia és...
Què és la Constitució jordana? Ad-Dustour és un co...
Quan trobeu una pell seca i descamada severa, el ...
La tortuga Hawksbill és un dels materials de joie...
La hipoplàsia uretral és una malaltia molt freqüe...
L'encefalopatia hipoglucèmica és causada prin...
Quin és el lloc web de Ju Zhengzong? Kikumasamune ...
El fenomen de les canes en els joves és comú dava...
Si accidentalment et poses tinta a la teva roba, ...