La quitina és un medicament comú a la natura. Pot controlar eficaçment la proteïna i el colesterol del cos. També pot inhibir l'activitat dels bacteris i tenir un paper en el control de la pressió arterial alta. El quitosà també es coneix com a deacetil quitosà S'obté per desacetilació de la quitina, que és àmpliament present a la natura. El seu nom químic és poliglucosamina (1-4)-2-amino-BD glucosa. Des de 1859, quan el francès Rouget va obtenir per primera vegada el quitosà, les excel·lents propietats d'aquest polímer natural, com ara la biofuncionalitat, la compatibilitat, la compatibilitat sanguínia, la seguretat i la degradabilitat microbiana, han atret l'atenció generalitzada de tots els àmbits de la vida, i s'han fet avenços significatius en la seva recerca d'aplicació en molts camps com la medicina, l'alimentació, la indústria química, la cosmètica, l'extracció i la recuperació de metalls, la recuperació de metalls, la biomedicina, la biomedicina. Per als pacients, els informes d'investigació han demostrat que el quitosà pot reduir els lípids a la sang i el sucre en sang. Al mateix temps, el quitosà s'inclou als additius alimentaris nacionals que utilitzen l'estàndard GB-2760 com a espessidor i agent de recobriment. Activitat fisiològica 1. Controlar el colesterol Un dels problemes més grans de la salut humana és el colesterol, que provoca moltes malalties greus. El quitosà té dos mecanismes per reduir el colesterol. Un és evitar l'absorció de greix i l'altre és excretar el colesterol de la sang humana. En primer lloc, el quitosà inhibeix l'activitat dels enzims lipases que ajuden a l'absorció de greixos. La lipasa descompon els greixos per a l'absorció pel cos. Un altre és l'excreció d'àcids biliars. Un cop s'excreta l'àcid biliar, el colesterol de la sang s'utilitza per fer àcid biliar. Aquests dos mecanismes fan que el quitosà sigui un potent eliminador de colesterol. El quitosà és un material natural amb una forta capacitat d'adsorció d'anions i és adequat per reduir el colesterol sense cap efecte secundari. 2. Inhibir l'activitat bacteriana El quitosà és fàcilment soluble en dissolvents àcids febles. Val la pena destacar que la solució dissolta conté grups amino (NH2+), que inhibeixen els bacteris combinant electrons negatius. L'activitat antibacteriana del quitosà fa que sigui àmpliament utilitzat en medicina, tèxtils, alimentació i altres camps. 3. Prevenir i controlar la hipertensió Un dels factors més influents per a la pressió arterial alta és l'ió clorur (Cl-). Normalment es pren a través de sal de taula. Des del 2010, moltes persones han consumit quantitats excessives de sal. L'enzim de conversió d'angiotensina (ACE) produeix angiotensina II, un material que provoca vasoconstricció i la seva activitat prové dels ions clorur. El quitosà d'alt pes molecular actua com la fibra dietètica i no s'absorbeix a l'intestí. El quitosà excreta ions clorur mitjançant l'adsorció entre els seus propis ions clorur i ions amoni. Així, el quitosà redueix l'angiotensina II. Ajuda a prevenir la pressió arterial alta, especialment en aquells que consumeixen massa sal. 4. Adsorció i excreció de metalls pesants Una propietat notable del quitosà és la seva capacitat d'adsorció. Molts materials de baix pes molecular, com ara ions metàl·lics, colesterol, triglicèrids, àcids biliars i mercuri orgànic, poden ser adsorbits pel quitosà. En particular, el quitosà pot adsorbir no només magnesi i potassi, sinó també zinc, calci, mercuri i urani. L'activitat d'adsorció del quitosà es pot exercir selectivament. Aquests ions metàl·lics són nocius en altes concentracions al cos humà. Per exemple, altes concentracions d'ions de coure (Cu2+) a la sang poden provocar intoxicació per coure i fins i tot conseqüències cancerígenes. S'ha demostrat que el quitosà és un medi quelant eficient. La capacitat d'adsorció del quitosà depèn del seu grau de desacetilació. Com més gran sigui el grau de desacetilació, més forta serà la capacitat d'adsorció. 5. Efecte immunitari El quitosà té una capacitat d'adsorció de proteïnes més alta sota l'acció d'enzims degradatius (lisozima, kitinasa), el quitosà es pot transformar fàcilment en fils, apte per a la fabricació de materials mèdics en forma de làmina, adequat per a la producció de diversos derivats de quitosà; el quitosà té una biodegradabilitat més alta; el quitosà presenta un efecte selectiu i altament inhibidor sobre el creixement dels estreptococs orals, sense afectar el creixement d'altres bacteris beneficiosos. |
<<: Quins són els efectes i les funcions de l'exercici de trepitjar les mans sobre el cos?
>>: La flor de l'herba groga pot tractar la malaltia del fetge. Quins són els seus efectes?
Quin és el lloc web del Banc Nacional de Dinamarca...
La vida és molt estressant avui en dia No importa...
Què és el lloc web del Zimbabwe Tourism Board? Aqu...
La caiguda del cabell és una cosa molt comuna avu...
Ens raspallem les dents cada dia, i tots sabem qu...
Quin és el lloc web de Madagascar Cactus Travel? C...
Què és el clima global i les línies aèries? Univer...
Tothom necessita beure una mica d'aigua cada ...
Els nens s'injecten per primera vegada vacune...
Quan es tracta de l'ús dels òrgans del nostre...
Quan entrem en contacte amb electrodomèstics, de ...
Tothom al dormitori té un ordinador, i ningú l...
Les galteres també són una malaltia contagiosa, d...
Moltes dones dormen nues, dient que és bo per al ...
Els principals símptomes del melanoma són picor, ...