De què està feta la gelatina?

De què està feta la gelatina?

Tots sabem que el niu d'ocell és un tònic amb un valor nutritiu molt alt. Té grans beneficis per a la gent gran, els nens i les dones embarassades. Per tant, el preu de venda del niu d'ocells és extremadament elevat. De fet, la gelatina és una mena de proteïna que es fa bullint pells o ossos d'animals a l'aigua, i el preu de la gelatina no és car.

Què és la gelatina

La gelatina és una mescla de proteïnes solubles en aigua. Es produeix per hidròlisi parcial del col·lagen a la pell, els lligaments i els tendons amb àcid o àlcali o per ebullició en aigua. És incolora o lleugerament groguenca, en pols cruixent, s'infla en aigua a 35-40 °C per formar un gel propi. És una proteïna nutricionalment incompleta que manca de certs aminoàcids essencials, sobretot triptòfan. S'utilitza molt en l'alimentació i en la producció d'adhesius, films fotogràfics, filtres, etc. S'utilitza habitualment per fer gelees i altres postres, s'elabora amb ossos, pell i tendons d'animals bullits. Una alternativa és l'agar-agar, fet d'algues marines, una altra està feta amb arrel de kudzu. L'agar-agar venut generalment es presenta en tires semblants a fideus, pols o blocs llargs, i sovint és de color blanquinós.

Com distingir la gelatina comestible de la gelatina industrial

La diferència entre la gelatina industrial i la gelatina comestible no es nota. La manca de mètodes de detecció comporta la possibilitat de l'ús il·legal de gelatina industrial, igual que el fracàs anterior per detectar la melamina, el producte va passar la prova però no és segur.

Com mantenir-se allunyat de la gelatina

El paper de la gelatina

La gelatina és soluble en aigua calenta per formar un gel termoreversible, que té propietats físiques extremadament excel·lents, com ara poder gelificant, afinitat, alta dispersibilitat, baixa viscositat, estabilitat de dispersió i retenció d'aigua. La gelatina té les propietats de recobriment, duresa i reversibilitat, per la qual cosa és un additiu alimentari important, com un agent gelificant i estabilitzador per als aliments. Agent espessidor, espumant. S'utilitzen àmpliament emulsionants, dispersants, clarificants, etc. A més dels usos industrials de la gelatina, també s'utilitzen àmpliament la gelatina comestible i la gelatina medicinal, excepte la gelatina que s'utilitza a les píndoles d'oli de fetge de tauró d'Olejian, altres productes sanitaris de tipus càpsula d'Olejian utilitzen bàsicament gelatina.

<<:  Què és la teràpia de desensibilització?

>>:  La litotrícia làser és perjudicial per als ronyons?

Recomanar articles

Tres petits portadors de virus positius

El virus petit triple positiu és un tipus de viru...

Què passa amb Pier 1 Imports? Pier 1 importa ressenyes i informació del lloc web

Què és Pier 1 Imports? Pier 1 Imports és un minori...

Com tractar el mareig?

El mareig del moviment és una cosa molt problemàt...

Quina és la necessitat de la vacuna antimeningocòccica del grup AC?

La vacuna contra el meningococ del grup AC és una...

Mètode de massatge de punt d'acupuntura manual

Potser molts de nosaltres no sabem molt sobre el ...

Quins són els símptomes de l'edema cerebral?

L'edema cerebral és una malaltia clínica freq...

Quins són els símptomes d'un timpà perforat?

L'oïda és un òrgan auditiu encarregat de reco...

Quina és la raó per tenir una boca dolça?

Molts amics experimenten un sabor amarg a la boca...

Símptomes de la microlitiasi alveolar pulmonar

La microlitiasi alveolar pulmonar és una malaltia...

Quins són els símptomes de la hiperacúsia?

Les al·lèrgies més comunes que hem sentit són les...

Què he de fer si el meu nadó creua els ulls?

Avui en dia, molts pares joves no tenen experiènc...