De què està feta la gelatina?

De què està feta la gelatina?

Tots sabem que el niu d'ocell és un tònic amb un valor nutritiu molt alt. Té grans beneficis per a la gent gran, els nens i les dones embarassades. Per tant, el preu de venda del niu d'ocells és extremadament elevat. De fet, la gelatina és una mena de proteïna que es fa bullint pells o ossos d'animals a l'aigua, i el preu de la gelatina no és car.

Què és la gelatina

La gelatina és una mescla de proteïnes solubles en aigua. Es produeix per hidròlisi parcial del col·lagen a la pell, els lligaments i els tendons amb àcid o àlcali o per ebullició en aigua. És incolora o lleugerament groguenca, en pols cruixent, s'infla en aigua a 35-40 °C per formar un gel propi. És una proteïna nutricionalment incompleta que manca de certs aminoàcids essencials, sobretot triptòfan. S'utilitza molt en l'alimentació i en la producció d'adhesius, films fotogràfics, filtres, etc. S'utilitza habitualment per fer gelees i altres postres, s'elabora amb ossos, pell i tendons d'animals bullits. Una alternativa és l'agar-agar, fet d'algues marines, una altra està feta amb arrel de kudzu. L'agar-agar venut generalment es presenta en tires semblants a fideus, pols o blocs llargs, i sovint és de color blanquinós.

Com distingir la gelatina comestible de la gelatina industrial

La diferència entre la gelatina industrial i la gelatina comestible no es nota. La manca de mètodes de detecció comporta la possibilitat de l'ús il·legal de gelatina industrial, igual que el fracàs anterior per detectar la melamina, el producte va passar la prova però no és segur.

Com mantenir-se allunyat de la gelatina

El paper de la gelatina

La gelatina és soluble en aigua calenta per formar un gel termoreversible, que té propietats físiques extremadament excel·lents, com ara poder gelificant, afinitat, alta dispersibilitat, baixa viscositat, estabilitat de dispersió i retenció d'aigua. La gelatina té les propietats de recobriment, duresa i reversibilitat, per la qual cosa és un additiu alimentari important, com un agent gelificant i estabilitzador per als aliments. Agent espessidor, espumant. S'utilitzen àmpliament emulsionants, dispersants, clarificants, etc. A més dels usos industrials de la gelatina, també s'utilitzen àmpliament la gelatina comestible i la gelatina medicinal, excepte la gelatina que s'utilitza a les píndoles d'oli de fetge de tauró d'Olejian, altres productes sanitaris de tipus càpsula d'Olejian utilitzen bàsicament gelatina.

<<:  Què és la teràpia de desensibilització?

>>:  La litotrícia làser és perjudicial per als ronyons?

Recomanar articles

Puc menjar pinya si el sucre en sang és alt Quines altres fruites puc menjar?

La dieta és especialment important per als pacien...

Quins són els perills de la trombosi del vedell

Si apareixen coàguls de sang als vedells, és caus...

Com tractar el reumatisme?

En primer lloc, no penseu que el reumatisme només...

Quins són els símptomes de la podridura del peu i com classificar-lo

També hi ha diferents tipus de podridura del peu....

Mètodes de tractament de la medicina tradicional xinesa per a la pulpitis

Si pateix pulpitis, per descomptat, heu de presta...

Quins són els usos màgics de la clara d'ou

La clara d'ou és molt rica en nutrients com v...

Què tal Tom Cruise? Comentaris de Tom Cruise i informació del lloc web

Què és el lloc web de Tom Cruise? Tom Cruise (àlie...

Mesures preventives per a la pneumònia aguda causada per refredats

Gairebé tothom es refreda i els refredats greus s...

La fruita del monjo pot reduir el sucre en la sang? Com ​​utilitzar-la?

Com a planta medicinal xinesa comuna, Luo Han Guo...

Es pot tractar la fibrosi pulmonar He de deixar de fumar?

La fibrosi pulmonar és una malaltia mundial i mol...

Quina és la causa de la gastritis superficial amb erosió?

La gastritis és una inflamació severa de l'es...