De què està feta la gelatina?

De què està feta la gelatina?

Tots sabem que el niu d'ocell és un tònic amb un valor nutritiu molt alt. Té grans beneficis per a la gent gran, els nens i les dones embarassades. Per tant, el preu de venda del niu d'ocells és extremadament elevat. De fet, la gelatina és una mena de proteïna que es fa bullint pells o ossos d'animals a l'aigua, i el preu de la gelatina no és car.

Què és la gelatina

La gelatina és una mescla de proteïnes solubles en aigua. Es produeix per hidròlisi parcial del col·lagen a la pell, els lligaments i els tendons amb àcid o àlcali o per ebullició en aigua. És incolora o lleugerament groguenca, en pols cruixent, s'infla en aigua a 35-40 °C per formar un gel propi. És una proteïna nutricionalment incompleta que manca de certs aminoàcids essencials, sobretot triptòfan. S'utilitza molt en l'alimentació i en la producció d'adhesius, films fotogràfics, filtres, etc. S'utilitza habitualment per fer gelees i altres postres, s'elabora amb ossos, pell i tendons d'animals bullits. Una alternativa és l'agar-agar, fet d'algues marines, una altra està feta amb arrel de kudzu. L'agar-agar venut generalment es presenta en tires semblants a fideus, pols o blocs llargs, i sovint és de color blanquinós.

Com distingir la gelatina comestible de la gelatina industrial

La diferència entre la gelatina industrial i la gelatina comestible no es nota. La manca de mètodes de detecció comporta la possibilitat de l'ús il·legal de gelatina industrial, igual que el fracàs anterior per detectar la melamina, el producte va passar la prova però no és segur.

Com mantenir-se allunyat de la gelatina

El paper de la gelatina

La gelatina és soluble en aigua calenta per formar un gel termoreversible, que té propietats físiques extremadament excel·lents, com ara poder gelificant, afinitat, alta dispersibilitat, baixa viscositat, estabilitat de dispersió i retenció d'aigua. La gelatina té les propietats de recobriment, duresa i reversibilitat, per la qual cosa és un additiu alimentari important, com un agent gelificant i estabilitzador per als aliments. Agent espessidor, espumant. S'utilitzen àmpliament emulsionants, dispersants, clarificants, etc. A més dels usos industrials de la gelatina, també s'utilitzen àmpliament la gelatina comestible i la gelatina medicinal, excepte la gelatina que s'utilitza a les píndoles d'oli de fetge de tauró d'Olejian, altres productes sanitaris de tipus càpsula d'Olejian utilitzen bàsicament gelatina.

<<:  Què és la teràpia de desensibilització?

>>:  La litotrícia làser és perjudicial per als ronyons?

Recomanar articles

La lisina té l'efecte de créixer més alt, quin és l'efecte

Moltes persones volen créixer més altes perquè el...

Menjar massa ràpid em donarà mal de panxa? què fer

Menjar és una cosa necessària Menjar ja és molt s...

Què fer si els cogombres de mar es fan floridura

El valor nutricional dels cogombres de mar és evi...

Què tal Lille I? Revisió de Lille 1 i informació del lloc web

Quin és el lloc web de la Universitat de Lille? Li...

Què tal LOFT? Comentaris de LOFT i informació del lloc web

Què és LOFT? LOFT és una marca de roba americana, ...

Quins són els efectes secundaris de Cistanche deserticola?

Cistanche deserticola és una medicina tradicional...

Quins són els efectes de Longhu Rendan

Longhu Ren Dan, els principals ingredients del qu...

Com emmagatzemar el ginkgo

Els fruits madurs de l'arbre de ginkgo són el...

Quin és el millor aliment per menjar per al mal de panxa

Les persones no haurien de subestimar mai les mal...

Quins són els símptomes de la febre baixa?

La febre baixa és el que sovint anomenem febre ba...

Quins són els mètodes per aplicar la mel per eliminar les taques?

El problema de les taques a la cara preocupa a mo...