El citrat trisòdic és un compost orgànic sense olor peculiar i amb un sabor fresc, salat i picant. És una matèria primera comuna a la indústria alimentària. Hi ha moltes maneres de fer-lo, com l'ús d'àcid cítric i hidròxid de sodi, o l'ús de citrat de calci i hidròxid de sodi, etc. Mètode de preparació Segons les diferents matèries primeres, els mètodes de preparació del citrat de sodi són principalment 1. Mètode àcid cítric + hidròxid de sodi Aquest és també el primer procés de producció investigat i desenvolupat. Dissoleu l'àcid cítric en aigua i afegiu-lo a la solució d'hidròxid de sodi es produeix una reacció de neutralització i s'obté una gran quantitat de calor mitjançant la filtració, la concentració, la cristal·lització i l'assecat. Aquest mètode té un procés senzill i una bona puresa del producte, l'inconvenient és que el cost de producció és elevat. Ara només s'utilitza per preparar material de laboratori. 2. Mètode àcid cítric + àlcali pur El mètode de neutralització millora el procés L'àlcali pur com a matèria primera és fàcil de comprar i emmagatzemar i té els avantatges d'un baix cost de producció. 3. Mètode àcid cítric + bicarbonat de sodi Aquest mètode és un mètode de preparació millorat per als productes del mètode àlcali pur que no són adequats per a la indústria farmacèutica. Aquest mètode utilitza bicarbonat de sodi d'alta qualitat, que es dissol en aigua segons la quantitat calculada i després es neutralitza amb àcid cítric, després de la concentració i la cristal·lització, es prepara citrat de sodi de qualitat farmacèutica. Les seves característiques són condicions de reacció suaus, bona qualitat del producte i bona operabilitat del procés. Actualment, aquest mètode s'utilitza principalment en algunes fàbriques farmacèutiques. 4. Citrat de calci + mètode àlcali pur Aquest mètode utilitza la reacció de doble descomposició de citrat de calci i àlcali pur, i la matèria insoluble es filtra per obtenir citrat de sodi. La puresa del producte és deficient i el procés d'operació és llarg. Fa uns anys, es va informar que ajustant el valor del pH de les condicions de mescla, es va simplificar el procés, es va reduir el cost de producció i es van obtenir productes de millor qualitat. Recentment, algunes persones han adoptat el mètode d'intercanvi de resina per produir citrat de sodi. El líquid clar de fermentació s'intercanvia amb resina iònica i l'àcid cítric adsorbit s'elueix amb una solució d'hidròxid de sodi La solució de sal de sodi obtinguda es concentra i es cristal·litza per obtenir el producte de citrat de sodi. Aquest mètode és lliure de contaminació i de baix cost, i és un camí que els fabricants de fermentació d'àcid cítric haurien de desenvolupar. |
<<: El mal alè és causat per un incendi fals o un incendi real?
>>: Què és l'àcid cítric anhidre
El malson, també conegut com a "fantasma pre...
La gent comuna no presta massa atenció als símpto...
La lligabosa és una medicina tradicional xinesa a...
Jo solia beure massa i em vaig fer mal l'estó...
Quin és el lloc web de la East Japan International...
Què és el lloc web de Montreal Impact? Montreal Im...
Les mongetes negres són un ingredient habitual i ...
El motiu principal de la gola seca i la set és qu...
Si hi ha taques de vi negre a la roba, en general...
Normalment bevem alguns productes lactis, els més...
Què és el lloc web de Kawasaki Frontale? El Kawasa...
A la nostra vida diària, tothom es trobarà amb in...
Molta gent està familiaritzada amb la depressió, ...
Pel que fa al mètode de massatge del cap, tothom ...
Les persones que pateixen sovint de boca seca pod...