La llet materna és el millor regal per a un nadó que acaba d'arribar a aquest món. El valor nutricional de la llet materna és relativament alt. És la millor manera de millorar la immunitat d'un nen i promoure el seu creixement i desenvolupament. De fet, la producció de llet materna està relacionada amb molts factors, com l'estimulació hormonal, el mecanisme de secreció de la llet materna, etc., que contribueixen a la producció de llet materna. Com es produeix la llet materna 1. El paper de les hormones Quan el nadó succiona el mugró, l'estimulació es transmet a la glàndula pituïtària i produeix hormones anomenades prolactina i oxitocina. La prolactina transmet l'ordre de convertir la sang en llet materna, i l'oxitocina juga un paper en provocar l'alliberament de la llet materna acumulada als conductes de la llet. Quan el nadó xucla el mugró, s'allibera la llet materna. Quan comences a donar el pit per primera vegada, pot ser que no sigui fàcil perquè tant el nadó com la mare són nous. No obstant això, amb la lactància materna repetida, la mare i el nadó gradualment es tornaran competents i cooperaran entre ells. 2. Mecanisme de secreció de la llet materna Els alvèols estan formats per un gran nombre de cèl·lules glandulars. La llet materna es produeix a les cèl·lules glandulars i després segrega als alvèols. La llet materna es descarrega del cos a través dels conductes de llet. Les cèl·lules mioepitelials que envolten els alvèols es contrauen com una bomba per expulsar la llet materna. Composició de la llet materna La llet materna té molts beneficis, un dels quals és que conté nutrients equilibrats. Els seus components principals inclouen greixos, lactosa i proteïnes. En diferents etapes, les proporcions d'aquests ingredients s'ajusten automàticament per adaptar-se a les necessitats de creixement del nadó. Això fa que la llet materna sigui el millor aliment per al vostre nadó. Els components principals de la llet materna -greix, lactosa i proteïnes- tenen les següents característiques. La lactosa és una font d'energia i representa la major proporció dels components principals de la llet materna. El greix és un component important per al desenvolupament del cervell del vostre nadó i per al manteniment de l'estructura corporal. Quan la proteïna és absorbida pel cos del nadó, es descompone en aminoàcids i es converteix en una font de construcció muscular. També conté proteïnes immunitàries importants com la lactoferrina i les immunoglobulines secretores. Altres components de la llet materna tenen les funcions següents: 1. Reduir l'aparició d'al·lèrgies Les substàncies de la llet materna poden formar una pel·lícula protectora a la paret intestinal i afavorir el desenvolupament de l'epidermis intestinal. Això evita que els al·lèrgens entrin al cos del nadó a través dels intestins no desenvolupats del nadó, que tenen innombrables obertures. 2. Ajuda a la digestió i l'absorció de la llet materna. La llet materna conté enzims com la lipasa i l'amilasa que ajuden a la digestió. La llet materna es divideix en dues categories: calostre i llet madura El calostre és la llet materna secretada fins al 5è dia aproximadament després del part. Es caracteritza per contenir grans quantitats de proteïnes immunitàries com la lactoferrina i la immunoglobulina secretora (IgA). El calostre és de color groc perquè conté betacarotè (que es troba a les pastanagues i altres verdures). La llet madura és la llet materna secretada 10 dies després del part. Les seves característiques són que, en comparació amb el calostre, té un menor contingut en proteïnes i un major contingut en lactosa i greixos, per la qual cosa té un contingut calòric més elevat. La llet materna en aquest moment és blanca lletosa. Canvis en la composició de la llet materna La composició de la llet materna varia en funció de molts factors, com ara el nombre de dies després del part, les alimentacions diàries, cada alimentació, l'estació i la dieta de la mare. Aquí, presentarem com canvia la composició de la llet materna amb el nombre de dies després del part i cada lactància. La composició canvia durant la lactància La primera meitat de la llet materna que surt al començament de cada lactància s'anomena prellet, i la segona meitat de la llet materna que surt s'anomena posterior. Durant la lactància materna, el contingut de greix, que és una font d'energia important per al desenvolupament del cervell del nadó i el manteniment de l'estructura corporal, continuarà augmentant. |
<<: Què tal el te deshumidificant d'arç, llavors de cassia i seda de blat de moro?
>>: Quin és el motiu de la llet materna
La fractura és un símptoma relativament greu En l...
Hi ha moltes persones que tenen problemes amb les...
Què és el lloc web del Conservatori de Música de R...
El fetge és l'òrgan bàsic més important per a...
Què és Atihariwafa Bank? Attijariwafa Bank és una ...
Com tots sabem, cadascú conté toxines en diferent...
La salut de la gola és una cosa a la qual cal pre...
Molta gent té els llavis esquerdats quan canvien ...
Per a la majoria de les noies, la menstruació hau...
Saltar a la corda és una forma d'exercici i e...
Molta gent té el problema que les sabates no es p...
Les deformitats dentals sovint requereixen un tra...
Crec que a tothom li agrada menjar peix a la vida...
A moltes persones els agrada combinar alguns cere...
Avui en dia, hi ha molts remeis populars per trac...