Efectes i mètodes comestibles dels dàtils de cotó

Efectes i mètodes comestibles dels dàtils de cotó

Els dàtils de cotó tenen una història de cultiu de més de 300 anys al meu país. Els dàtils de cotó també s'anomenen dàtils de cotó. La polpa és rica en nutrients, com ara sucres, proteïnes, oligoelements com el calci i el ferro, etc convertir-lo en melmelada de dàtils de cotó, dàtils secs o triturar-los en pols i remullar-los amb aigua per beure.

1. Dàtil de cotó

El dàtil de cotó és una espècie de fruita gran, amb una fruita més gran que la més petita. Una sola fruita pesa uns 14 grams, o uns 25 grams. La pell és de color groc-blanc i oblonga tona de llana, per això s'anomena "dàtil de cotó", té menys suc, és dolç i agradable al gust, de bona qualitat i és el més adequat per replicar els dàtils confitats. Cada 100 grams de polpa conté més de 350 mg de vitamines, així com proteïnes, sucres, greixos, àcids inorgànics, ferro, fòsfor, calci, etc. També conté substàncies especials com el carotè i la tiamina, que poden augmentar la proteïna sèrica i l'albúmina. Té els efectes de tonificar el mig i beneficiar el fetge, tractar l'insomni, enfortir tendons i ossos, vigoritzar el cervell, millorar el pensament i alleujar la sudoració deguda a la debilitat física. A més de processar dàtils confitats, també es poden convertir en dàtils secs, melmelada de dàtils, pastissos de dàtils, o assecats i triturats en pols i elaborats en aigua com a substitut del te, que és força beneficiós per a la salut física i mental.

2. Valor medicinal

Mianzao Songshan Mianzao Shizaoer (Compendi de Materia Medica per a l'Alleujament de la Fam), Tiansuan (Essencials de la naturalesa de les herbes medicinals crues), Dilan (Registres d'herbes medicinals a Lingnan), Shan Garlic (Registres de plantes medicinals de Jiangsu), Fresh White Head (Jiangsu Medicinal Materials Records, Norw Garlic-inducing), East Medicinal Plant Records), Old Crow Allium (Llista de recursos de medicina tradicional xinesa a Zhejiang), Single Leaf Spear (Su Medicine Handbook of Traditional Chinese Medicine).

Afavorir la circulació sanguínia, desintoxicar, reduir la inflor i alleujar el dolor. Tracta la congestió mamària, l'abscés intestinal, les lesions traumàtiques i el dolor a la cintura i les cames.

① "Registres d'herbes medicinals a Lingnan" diu: "Agafeu el cap i tritureu-lo, es pot utilitzar per tractar úlceres de mama i nafres verinoses".

② "Plantes medicinals del nord-est": "L'extracte alcohòlic de les fulles i els rizomes té un efecte cardiotònic i diürètic. La planta sencera es decocta i es pren com a analgèsic per al mal de queixal, dolor muscular i ossi, dolor d'esquena i cames, ferides per arma de foc, contusions, etc.; també té l'efecte d'induir el part."

③ "Directori de recursos de medicina tradicional xinesa de Zhejiang": "S'utilitza per tractar el carbuncle intestinal i el carbuncle pulmonar i els vòmits de sang".

④ "Manual de medicina herbal xinesa" de Su Yi: "Pot promoure la circulació sanguínia, reduir la inflor, desintoxicar i alleujar el dolor. Pot tractar lesions per caigudes, dolor a la cintura i les cames i dolor als tendons i ossos; els bulbs frescos es poden aixafar i aplicar externament per tractar el carbuncle i la mastitis".

3. Com menjar

1. Renteu el jujube fresc i elimineu les impureses.

2. Poseu-lo en un pot, afegiu-hi aigua i una petita quantitat de medicina xinesa preciosa Polygonatum sibiricum (comunament coneguda com a arrel de cap de pollastre) i deixeu-ho coure a foc lent fins que la sopa estigui espessa, de color vermell i les jujubes estiguin cuites.

3. Poseu-ho a l'olla, afegiu-hi aigua i una petita quantitat de salvia miltiorrhiza, arrel de palla o fulla de bambú, i deixeu-ho coure a foc lent durant 24 hores.

Una especialitat local de Zhongzhou i una fruita única a la ciutat de Xinzheng, es coneix comunament com a jujube mòlt i enganxós. Pertany a la família de les Liliaceae i és una herba perenne amb tiges de fòsfor subterranis i fulles lineals. Entre juliol i agost, les tiges de flors verticals creixen entre les fulles i petites flors roses floreixen a la part superior de les tiges. Cada mes d'abril, després de brotar i créixer les fulles, els agricultors la busquen per totes les muntanyes, treuen les tiges, renten la brutícia i, després de múltiples coccions al vapor, surt el líquid de sucre. Si afegiu una mica de sucre moreno, serà encara més dolç. El jujube és un tònic calent amb un alt valor nutricional i és de naturalesa enganxosa. El jujube té un sabor únic i pot nodrir el cos.

<<:  L'eficàcia dels ous remenats de Sophora japonica i les persones adequades per menjar-los

>>:  Quins són els beneficis de l'arròs glutinós, la mongeta vermella i les farinetes d'ordi?

Recomanar articles

Com reparar una dent trencada?

Tenir un bon conjunt de dents no només és una gar...

Ensenyeu-vos 7 consells per perdre greix del ventre

Perdre pes de vegades no és tan difícil com la ge...

Què causa nivells elevats d'urea?

La urea és una substància excretada després del m...

Quins són alguns consells per eliminar les taques de la roba?

De vegades, quan es porta la roba durant molt de ...

Què fer amb l'esclerosi vascular venosa i què menjar

Crec que tothom està familiaritzat amb l'arte...

Quants anys pot viure un pacient amb infart cerebral?

El dany de l'infart cerebral és relativament ...

Quina és la manera més senzilla i eficaç de reduir la inflor i l'estasi?

Avui en dia, moltes persones pateixen contusions ...

Com fer melmelada de maduixa amb màquina de llet de soja i consells

Molta gent vol provar de fer la seva pròpia melme...

Què tal L'Epee? Comentaris i informació del lloc web de L'Epee

Què és L'Epee? L'Epée Clocks és una famosa...

Com tractar l'estenosi espinal?

Els problemes de columna sempre afecten a milions...

Com tractar les malalties endocrines?

El sistema endocrí és un dels sistemes més import...