Tot i que els crancs són criatures molt delicioses, estan coberts de petxines i tenen un aspecte molt intimidatori quan estan completament armats, especialment les seves grans urpes, que poden causar un gran dolor a l'enemic si els pinçan accidentalment. Aquesta situació s'ha d'afrontar de manera oportuna. Fem una ullada a què fer si un cranc et sagna. 1. Quan t'enganxi un cranc, recorda no estirar-lo amb força ni intentar separar-lo per força, ja que només s'estrenyirà. En lloc d'això, col·loqueu suaument el cranc i la mà a l'aigua i toqueu l'esquena del cranc al mateix temps. El cranc alliberarà les seves urpes. Alternativament, agafa uns escuradents o un pal de fusta prim o alguna cosa semblant i s'acosta cap a les urpes del cranc. Agafarà ràpidament l'esquer i girarà per agafar els escuradents, i les teves mans estaran lliures. El mateix mètode s'utilitza per a llagostes. 2. Quan el cranc deixa anar les urpes, si et pinça la mà i sagna, no t'espantis: (1) Primer, hem de rentar-lo amb aigua tèbia; (2) A continuació, netegeu i desinfecteu la ferida, utilitzeu iode o desinfectant per netejar-la i mantenir-la seca. (3) Finalment, només cal cobrir-lo amb una tirita. 3. Busqueu atenció mèdica i obteniu un diagnòstic en funció de la gravetat de la malaltia. Si veus petites taques vermelles al lloc on t'has pinçat la mà després de curar-te, no t'espantis, són contusions que queden de la cicatrització de la ferida i desapareixeran en uns tres dies. Com evitar que els crancs es pessiguen en rentar-los Molta gent té por de ser pessigada per les urpes de cranc quan els renta. 1. Quan renteu crancs, podeu fer servir el polze i el dit mitjà per pessigar els costats esquerre i dret del cranc amb la closca del cranc cap amunt. 2. Poseu el cranc en una conca, aboqueu-hi una quantitat adequada d'aigua neta, després afegiu-hi una petita quantitat de vi blanc i barregeu-lo de manera uniforme. Després de beure el cranc, podeu rentar-lo amb confiança. 3. Col·loqueu la panxa del cranc en aigua tèbia a 45 graus Espereu fins que el cranc quedi atordit i després comenceu a fregar-lo. Però heu de parar atenció a controlar la temperatura de l'aigua, si la temperatura de l'aigua és massa baixa, no atordirà els crancs si la temperatura de l'aigua és massa alta, afectarà fàcilment el gust de la carn de cranc. |
<<: Quins són els tabús de les fulles d'ordi?
Què és la revista Men's non-no? Men's non-...
La manca d'aigua és la principal causa de les...
Quan es tracta de tos, el primer que pensa la gen...
Les infeccions urinàries recurrents són molt peri...
El blanqueig és un tema al qual les dones sempre ...
Tothom sap que fumar és perjudicial per a la salu...
Els cinc elements de la medicina tradicional xine...
L'òrgan immune més gran del cos humà és l'...
El clima de smog persistent a l'hivern té un ...
Els nois a l'adolescència són relativament ac...
El sulfat de magnesi s'utilitza sovint a la v...
De fet, a més d'utilitzar alguns medicaments ...
La luffa és molt nutritiva. Es pot utilitzar per ...
Les malalties són molt comunes a la vida, com ara...
La sensació de tenir alguna cosa a l'oïda és ...