1. Eviteu utilitzar olles d'alumini per contenir aliments durant molt de temps L'alumini té propietats químiques molt actives i es pot oxidar fàcilment a l'aire per formar una pel·lícula d'òxid d'alumini. La pel·lícula d'alúmina és insoluble en aigua però soluble en solucions àcides o alcalines. La sal també pot destruir l'alúmina. Si la sopa o els plats es mantenen en recipients d'alumini durant molt de temps, no només es faran malbé els productes d'alumini, sinó que més molècules d'alumini es dissolen a la sopa o als plats. Aquestes molècules d'alumini patiran reaccions químiques amb els aliments per formar compostos d'alumini. El consum a llarg termini d'aliments que contenen grans quantitats d'alumini i compostos d'alumini destruirà la proporció normal de calci-fòsfor en el cos humà, afectarà el creixement, desenvolupament i metabolisme dels ossos i les dents humans, i també afectarà l'activitat de certs enzims digestius, debilitant la funció digestiva de l'estómac.
2. Eviteu utilitzar recipients metàl·lics per contenir begudes àcides Quan les begudes àcides entren en contacte amb envasos metàl·lics, es produirà una reacció química que farà que les substàncies metàl·liques es dissolguin a la beguda. Un cop beu aquest tipus de beguda, provocarà una intoxicació alimentària química, amb símptomes com ara mal de cap, nàusees i diarrea.
3. No s'ha d'utilitzar vaixella de plàstic suau per subjectar objectes grassos La vaixella de plàstic suau no s'ha d'utilitzar per emmagatzemar articles grassos, perquè la vaixella de plàstic suau té poca resistència a l'oli i no s'ha de col·locar fàcilment amb greix, perquè la vaixella de plàstic suau té una forta absorció d'olors i l'olor de peix és difícil d'eliminar després de col·locar peix fresc.
4. Eviteu utilitzar estris d'esmalt per cuinar o retenir els aliments Es fabriquen diversos productes esmaltats recobrint la superfície dels productes de ferro amb esmalt, i l'esmalt conté compostos de plom com el plom d'esmalt que són nocius per al cos humà. Per garantir la seguretat, el millor és no utilitzar productes d'esmalt per cuinar aliments o utilitzar-los per contenir aliments àcids. Com que l'esmalt aplicat a la superfície dels productes d'esmalt es compon principalment de diverses sals metàl·liques. Per exemple, els esmalts grocs i vermells brillants són compostos de cadmi i plom, i tant el plom com el cadmi són verinosos. Quan s'utilitzen productes d'esmalt de colors per contenir aliments àcids, les substàncies tòxiques com el plom i el cadmi es dissolen als aliments i provoquen una intoxicació crònica al cos humà.
5. Evita utilitzar vaixella de porcellana de colors per servir aliments àcids Tant si es tracta d'un esmalt d'alta temperatura o de baixa temperatura pintat sobre porcellana o ceràmica, els pigments es componen d'alguns metalls pesants tòxics i altres compostos. Per exemple, el vermell brillant de l'esmalt és principalment compostos que contenen cadmi, el groc crema conté òxid de plom i el verd maragda conté òxid de crom. Quan s'utilitza aquest tipus de vas d'esmalt de porcellana per contenir aliments poc àcids com el suc, el vinagre i el vi, els metalls pesats tòxics de l'esmalt de porcellana de colors es dissolen i entraran al cos humà amb el menjar, causant danys al cos i fins i tot provocant una intoxicació crònica per cadmi.
6. Evita fer servir olles d'acer inoxidable o ferro per bullir la medicina xinesa Com que la medicina tradicional xinesa conté una varietat de bioàlcalis i diverses substàncies bioquímiques, especialment en condicions de calefacció, patiran diverses reaccions químiques amb l'acer inoxidable o el ferro, que poden fer que el medicament sigui ineficaç o fins i tot produir una certa toxicitat.
7. Evita utilitzar com a taula de tallar fusta amb olor peculiar La gent sol triar fusta de ginkgo, fusta de salze, etc. per fer taules de tallar. Tanmateix, algunes fustes, com el banús, contenen olors peculiars i substàncies tòxiques El seu ús per fer taules de tallar no només contamina els plats amb la seva olor, sinó que també provoca fàcilment vòmits, marejos i dolor abdominal.
8. Evita utilitzar escuradents de bambú pintats o tallats La pintura dels escuradents no només conté productes químics com el plom i el benzè, que són perjudicials per a la salut, sinó que també fa una olor quan s'escalfa, afectant la gana. Els escuradents de bambú tallats poden semblar bonics, però alberguen fàcilment brutícia i són difícils de netejar, reprodueixen bacteris i poden causar malalties fàcilment.
9. Eviteu utilitzar recipients de porcellana de diversos colors per contenir ingredients Els ingredients es serveixen millor en recipients de vidre. A mesura que la porcellana estampada envelleix i es descompone, el "radó" dels pigments del patró també pot contaminar els aliments i ser perjudicial per al cos humà. |
<<: El paper de les algues salines
Què és el lloc web de NH Hotel Group? NH Hotels és...
L'atròfia dels músculs de la cuixa afectarà l...
A l'estiu, el clima és relativament calent, d...
De fet, a la vida, moltes persones trobaran que e...
Alguns dels meus amics han utilitzat el mètode de...
Molts de nosaltres tenim el peu d'atleta, i é...
La idea que el cos té un excés d'humitat s...
Molts amics estan acostumats a utilitzar un assec...
Les persones modernes sovint pateixen malalties a...
La vestibulitis és causada principalment per la i...
Avui en dia, moltes persones es preocupan pel nom...
Com que els estàndards estètics de moltes persone...
Què és el lloc web xinès de finestreta única? Zhon...
El fetge gras té un impacte relativament gran en ...
En l'actualitat, amb la millora del nivell de...