Tots sabem que el nitrit de sodi es troba principalment en verdures en vinagre, carn, verdures malmeses, etc., i algunes verdures fresques com la col xinesa, verdures verdes, porros, espinacs, fulles de rave, etc. també contenen més nitrit i nitrat de sodi. En particular, les fulles de verdures podrides, les restes cuites o les verdures i els escabetx recentment en vinagre tenen el contingut més alt de nitrit de sodi aproximadament una setmana després de l'escabetx. Es pot produir una intoxicació per nitrit de sodi si beu aigua de pou que conté nitrit de sodi durant molt de temps o afegeix massa nitrit de sodi quan s'escabat el cansalada. Llavors, quins són els símptomes de la intoxicació per nitrit de sodi? Com s'ha de tractar? Manifestacions clíniques El nitrit de sodi és verinós. Els efectes secundaris tòxics de la ingestió excessiva són la paràlisi del centre vasomotor, el centre respiratori i els vasos sanguinis perifèrics i la formació de metahemoglobina. Els símptomes d'intoxicació aguda inclouen debilitat general, mal de cap, marejos, nàusees, vòmits, diarrea, opressió al pit i dificultat per respirar. L'examen revela una cianosi evident de la pell i les mucoses. En casos greus, es poden produir caigudes de pressió arterial, coma i mort. tractar Els casos lleus no requereixen tractament especial i, generalment, es recuperaran per si mateixos després d'haver aconsellat descansar i beure molta aigua. Per a aquells amb intoxicació severa, s'han d'enviar immediatament a l'hospital. Per a aquells amb un temps d'enverinament curt, primer utilitzeu una solució de permanganat de potassi per al rentat gàstric, la catarsi i l'ènema, i doneu 1% de blau de metilè a una dosi d'1-2 mg/kg de pes corporal diluït a 5 en 200 ml de solució de glucosa intravenosa, no repetiu la meitat de la solució dosi si cal. Si la condició no millora després del tractament anterior, s'ha de donar simultàniament un tractament de suport vital i un tractament simptomàtic. prevenció 1. Evita que el nitrit de sodi es confongui amb sal de taula o àlcali. 2. Les verdures s'han d'emmagatzemar adequadament per evitar la podridura, i no s'han de menjar verdures podrides. 3. Les restes d'aliments cuinats no s'han d'emmagatzemar a altes temperatures durant molt de temps abans de menjar-les. 4. No mengeu grans quantitats de verdures acabades d'escabetx Afegiu-hi més sal a l'hora d'escabetxar-les durant almenys 15 dies abans de menjar. 5. No mengeu una gran quantitat de verdures de fulla en un curt període de temps, ni les remulleu en aigua bullint durant 5 minuts i descarteu la sopa abans de cuinar. 6. La quantitat de nitrat de sodi i nitrit en els productes carnis ha de complir estrictament les normes de salut nacionals i no s'ha d'afegir en excés per cuinar farinetes, especialment no s'ha d'emmagatzemar durant la nit. |
<<: Aquests són els remeis contra la caiguda del cabell
>>: Quins són els remeis més efectius per al creixement del cabell?
Després de tenir acne, moltes persones sempre toc...
La deficiència de sang pertany a la categoria de ...
L'espatlla congelada adhesiva es produeix pri...
Les sabates esportives sovint les portem. Hi ha m...
La salut física és molt important per a tothom, d...
Tots sabem que hem d'utilitzar un coixí quan ...
La pell del pollastre és una malaltia de la pell,...
El mal d'esquena afectarà la vostra vida i el...
Què és el lloc web de Bottega Veneta? Bottega Vene...
És inevitable beure aigua quan es pren medicament...
El clima és fred a l'hivern i, de vegades, ca...
Les pastilles de Shimusheng pertanyen a la catego...
Què és About.me? About.me és un blog de perfil per...
Els pneumàtics de l'aspirador també són difer...
Què és la Kent State University? Kent State Univer...