Tots sabem que el nitrit de sodi es troba principalment en verdures en vinagre, carn, verdures malmeses, etc., i algunes verdures fresques com la col xinesa, verdures verdes, porros, espinacs, fulles de rave, etc. també contenen més nitrit i nitrat de sodi. En particular, les fulles de verdures podrides, les restes cuites o les verdures i els escabetx recentment en vinagre tenen el contingut més alt de nitrit de sodi aproximadament una setmana després de l'escabetx. Es pot produir una intoxicació per nitrit de sodi si beu aigua de pou que conté nitrit de sodi durant molt de temps o afegeix massa nitrit de sodi quan s'escabat el cansalada. Llavors, quins són els símptomes de la intoxicació per nitrit de sodi? Com s'ha de tractar? Manifestacions clíniques El nitrit de sodi és verinós. Els efectes secundaris tòxics de la ingestió excessiva són la paràlisi del centre vasomotor, el centre respiratori i els vasos sanguinis perifèrics i la formació de metahemoglobina. Els símptomes d'intoxicació aguda inclouen debilitat general, mal de cap, marejos, nàusees, vòmits, diarrea, opressió al pit i dificultat per respirar. L'examen revela una cianosi evident de la pell i les mucoses. En casos greus, es poden produir caigudes de pressió arterial, coma i mort. tractar Els casos lleus no requereixen tractament especial i, generalment, es recuperaran per si mateixos després d'haver aconsellat descansar i beure molta aigua. Per a aquells amb intoxicació severa, s'han d'enviar immediatament a l'hospital. Per a aquells amb un temps d'enverinament curt, primer utilitzeu una solució de permanganat de potassi per al rentat gàstric, la catarsi i l'ènema, i doneu 1% de blau de metilè a una dosi d'1-2 mg/kg de pes corporal diluït a 5 en 200 ml de solució de glucosa intravenosa, no repetiu la meitat de la solució dosi si cal. Si la condició no millora després del tractament anterior, s'ha de donar simultàniament un tractament de suport vital i un tractament simptomàtic. prevenció 1. Evita que el nitrit de sodi es confongui amb sal de taula o àlcali. 2. Les verdures s'han d'emmagatzemar adequadament per evitar la podridura, i no s'han de menjar verdures podrides. 3. Les restes d'aliments cuinats no s'han d'emmagatzemar a altes temperatures durant molt de temps abans de menjar-les. 4. No mengeu grans quantitats de verdures acabades d'escabetx Afegiu-hi més sal a l'hora d'escabetxar-les durant almenys 15 dies abans de menjar. 5. No mengeu una gran quantitat de verdures de fulla en un curt període de temps, ni les remulleu en aigua bullint durant 5 minuts i descarteu la sopa abans de cuinar. 6. La quantitat de nitrat de sodi i nitrit en els productes carnis ha de complir estrictament les normes de salut nacionals i no s'ha d'afegir en excés per cuinar farinetes, especialment no s'ha d'emmagatzemar durant la nit. |
<<: Aquests són els remeis contra la caiguda del cabell
>>: Quins són els remeis més efectius per al creixement del cabell?
Quin és el lloc web de Grass Valley Corporation? G...
Si els homes volen complementar millor les hormon...
Què és Al Sadd? Al-Sadd és un club esportiu de Qat...
Si el nivell de sucre en la sang després d'un...
La llet en pols comuna generalment es divideix en...
No hi ha cap conclusió científica sobre si és més...
Les pastilles de rinitis Danxiang són un tipus de...
Què és el lloc web dels New Orleans Pelicans? Els ...
La majoria de les amigues que estimen la bellesa ...
Molta gent sap que les dones que prenen medicina ...
A algunes persones els agrada molt menjar en vina...
El nostre ritme de vida és massa ràpid ara, la qu...
Quin és el lloc web de la Universitat de Lieja a B...
A la vida hi ha diversos tipus de taques d’oli, m...
És fàcil cremar-se pel sol a l'estiu calorós,...