Desmentir el mite de l'"enzim de la fruita".

Desmentir el mite de l'"enzim de la fruita".

Caqui Recentment, una tendència a l'"enzim de la fruita" ha arrasat pel meu país. L'eficàcia i els mètodes dels "enzims de la fruita" s'han convertit en un tema candent a diverses plataformes en línia. Escrivint les paraules "enzim de la fruita" a Internet tornarà a l'instant més de 8 milions de resultats de cerca, el que significa que és molt popular. Els diferents beneficis de l'"enzim de la fruita" com ara "perdre pes", "cura de bellesa" i "desintoxicació" promoguts per "enzim de la fruita" l'han convertit en objecte de competència entre els amants de la bellesa Junt amb els mètodes de producció "naturals" i "casosals", sembla que estaràs desfasat si no fas unes quantes ampolles i pots de fruita a casa teva.

Aleshores, què són exactament els "enzims de la fruita" i quins són els seus efectes màgics?

◆ Sona de gamma alta, però en realitat és hortera

Tot i que hi ha molts resultats de cerca per a "enzim de fruita", una mirada més propera revelarà que la majoria d'aquests missatges són descripcions repetides dels efectes i mètodes de producció, però no hi ha una definició clara de què és "enzim de la fruita". Per tal d'entendre què és "enzim de la fruita", fem una ullada a com es fa "enzim de la fruita". La manera més habitual és rentar la fruita, tallar-la a trossos, barrejar una certa proporció de sucre i aigua, posar-la en un recipient net, tancar-la i posar-la en un lloc fresc durant una o dues setmanes. El líquid resultant és l'"enzim de la fruita".

Tanmateix, els que heu cuinat, especialment els de Sichuan, us sembla que aquest procés és familiar? Si substituïu les fruites per verdures i afegiu una mica de sal i xile addicional, no és aquest un escabetx típic de Sichuan? L'"enzim de la fruita" que beu és en realitat equivalent al "suc de kimchi" amb més sucre però sense sal ni pebre.

Per als que han estudiat biologia, quan veuen la paraula "enzim", potser no pensen que "enzim de la fruita" és tan alt. La paraula "enzim" es va originar al Japó, i al meu país continental, la paraula "enzim" té un nom més conegut: "enzim". De la mateixa manera que anomenar maduixes "maduixes" immediatament les fa semblar de gamma alta, l'"enzim" importat a Hong Kong i Taiwan ha superat els "noms locals" a la Xina continental i s'ha convertit en una celebritat d'Internet.

Aleshores, quins ingredients contenen aquest "enzim de la fruita" fet de manera semblant a l'escabetx?

◆Què conté l'"enzim de la fruita"?

Es pot veure que aquest mètode de producció d'"afegir sucre a les matèries primeres i emmagatzematge segellat" és essencialment una fermentació natural. L'anomenada fermentació natural és un procés de fermentació en què no s'afegeixen bacteris artificialment, sinó que només es basa en els microorganismes transportats a la superfície de les matèries primeres per multiplicar-se i formar una determinada estructura de colònies durant el procés de producció. El procés de fermentació és un procés microbià fisiològic i metabòlic complex, i els tipus de substàncies produïdes també són força diversos.

Segons el mètode de producció a Internet, l'"enzim de la fruita" obtingut hauria de tenir un gust "dolç i agre". La font de dolçor és fàcil d'entendre: és el sucre afegit per endavant i el sucre alliberat per la mateixa fruita. El gust àcid prové de l'activitat dels bacteris làctics. De fet, el gust àcid del kimchi i de les verdures en vinagre també és gràcies als bacteris de l'àcid làctic. Els bacteris de l'àcid làctic són un tipus de bacteris amants del sucre. El sucre de les fruites i els sucres afegits els proporcionen un entorn de vida còmode, que els permet multiplicar-se en gran nombre i convertir el sucre en àcid làctic.

No obstant això, moltes persones també han informat que "l'enzim de la fruita" que van fer té un gust d'alcohol. Aquest és el resultat de l'activitat d'un altre microorganisme: el llevat. El llevat també té una afició especial pel sucre i creix ràpidament en un ambient de fermentació. Tanmateix, quan s'esgota l'oxigen del recipient, el llevat comença a produir alcohol i es crea el gust del vi.

Es pot veure que una ampolla d'"enzim de la fruita" és essencialment una barreja de sucres alliberats i afegits per les fruites, àcid làctic produït per bacteris làctics o alcohol, aminoàcids, vitamines i altres metabòlits produïts pel llevat, a més d'una gran quantitat de bacteris làctics o cèl·lules de llevat. La seva composició no és essencialment diferent del suc de xucrut o de l'arròs glutinós fermentat.

Espera, sembla que falta alguna cosa: on és l'"enzim" a "enzim de la fruita"? De fet, els enzims, com una forma de proteïna, es descomponen i absorbeixen ràpidament els microorganismes després de ser alliberats de les cèl·lules vegetals. Al cap i a la fi, als ulls dels microorganismes, els enzims d'aquests fruits, com altres proteïnes, es poden utilitzar com a nutrients. Per tant, el contingut d'enzims de la fruita en "enzim de la fruita" és extremadament baix. I més d'ells són enzims secretats per activitats microbianes o alliberats després de la mort i descomposició dels microorganismes. Potser seria més adequat canviar el nom d'"enzim de la fruita" per "enzim bacterià" o "enzim bacterià". Tot i així, la proporció de proteïnes totals en tot el brou de fermentació és només d'un 0,02% i la quantitat d'enzims actius és encara menor.

◆El "enzim de la fruita" té aquests efectes màgics?

El principal argument de venda de "l'enzim de la fruita" és que afirma que "l'enzim" pot tenir efectes com ara "pèrdua de pes", "cura de bellesa" i "desintoxicació". Però el fet és que confiar en "enzims" o enzims per aconseguir aquests efectes és només una bella imaginació. De l'anàlisi anterior, s'ha conclòs que la quantitat de proteïna en tot el brou de fermentació és molt baixa. Per no parlar del rumor de "beure 100 ml al dia", fins i tot si beu un quilo d'"enzim de la fruita", la proteïna total que obteniu és només de 0,2 g, no tan bona com menjar una poma de mida mitjana. A més, fins i tot si s'ingereix la lamentable quantitat d'enzims, no poden exercir el seu paper: com que no tenen protecció, les proteases dels sucs gàstrics i intestinals els tallaran en trossos petits en passar pel tracte digestiu i els convertiran en oligopèptids i aminoàcids i seran absorbits.

Els enzims dels "enzims de la fruita" ja no es poden confiar, així que altres ingredients poden aconseguir els efectes esmentats anteriorment? La situació no és optimista. L'àcid làctic i l'alcohol són els principals productes de fermentació, i no tenen els efectes anunciats com a "enzims de la fruita". Pel que fa a substàncies com les vitamines, també es descomponen i es destrueixen a causa de l'activitat i la utilització dels microorganismes. Per exemple, després d'una setmana de fermentació, el contingut de vitamina C pot baixar a 1/10 del valor inicial. Tanmateix, atès que el llevat i els bacteris de l'àcid làctic tenen una capacitat limitada per descompondre els teixits vegetals a base de cel·lulosa, si només confieu en beure "enzims de fruita", les substàncies de cel·lulosa que poden tenir certs beneficis per a la salut no podran ser absorbides pel cos humà.

Per tant, els llevats i els bacteris làctics continguts als "enzims de la fruita" poden tenir beneficis per a la salut? Tot i que la investigació sobre la flora intestinal s'ha aprofundit en els darrers anys, en l'actualitat, l'efecte de la millora de la flora intestinal a través de la flora obtinguda a través de la dieta diària està encara lluny de ser ideal. El motiu és que, en primer lloc, els microorganismes que s'ingereixen a la dieta no estan protegits per materials auxiliars com els agents bacteris intestinals, sinó que s'han d'enfrontar directament al dur entorn del fluid gàstric i intestinal si poden entrar sense problemes als intestins és un gran problema. En segon lloc, encara que puguin entrar als intestins, enfrontant-se a l'enorme flora intestinal de fins a 1014, els microorganismes que s'ingereixen amb la dieta són realment "un drac fort no pot vèncer una serp local", i els costa colonitzar i jugar el paper corresponent.

En resum, la possibilitat de confiar en beure "enzims de la fruita" per aconseguir propòsits sanitaris és molt petita. Fins i tot quantitats més grans de nutrients estan segellades dins de les cèl·lules vegetals que encara no s'han destruït completament. Tanmateix, si necessiteu menjar la matèria sòlida de l'"enzim de la fruita", per què no mengeu la fruita directament?

◆Fer els vostres propis enzims comporta grans riscos per a la salut

Bé, com que aquests bells desitjos no es poden complir, està bé fer-ho només per diversió i gaudir del gust àcid i dolç, oi? Tot i que es tracta d'un hobby personal, val la pena tenir en compte els riscos que comporta.

En primer lloc, cal afegir una gran quantitat de sucre quan es fa "enzim de la fruita", segons la informació en línia, la proporció de sucre, fruita i aigua oscil·la entre 1:3:10 i 1:1:5. En altres paraules, el contingut de sucre de "l'enzim de la fruita" és superior al 10%. Tot i que tant sucre fa que el gust sigui "deliciós", també augmenta de manera invisible la ingesta de sucre.

Si la ingesta excessiva de sucre es pot resoldre amb l'exercici, val la pena prestar atenció al següent problema. Com que "l'enzim de la fruita" utilitza la fermentació natural, la composició de la colònia durant el procés de fermentació es veu molt afectada per les condicions inicials. A la natura, la composició microbiana a la superfície dels fruits és molt complexa. A més dels llevats o bacteris làctics necessaris per a la fermentació, hi ha altres microorganismes, inclosos els bacteris patògens. Si hi ha un lleu error en el procés de producció i es permet que diversos bacteris es facin càrrec del procés de fermentació, l'"enzim de la fruita" produït d'aquesta manera no només no jugarà un paper sanitari, sinó que també suposarà una amenaça per a la salut.

Entre els diferents tipus de contaminació bacteriana, la contaminació per floridura és la més important. Alguns floridures, incloses diverses espècies de Penicillium i Aspergillus, poden produir una substància anomenada patulina (també coneguda com a patulina). La patulina ha demostrat neurotoxicitat, embriotoxicitat i certa carcinogenicitat en experiments amb animals, i té un efecte inhibidor sobre el sistema immunitari animal. Encara que no hi ha una conclusió clara sobre el dany per al cos humà, la ingesta diària màxima provisional és de 0,4 micrograms per quilogram de pes corporal, és a dir, un adult de 70 quilos no hauria de consumir més de 28 micrograms de patulina al dia. No obstant això, per als productes de fruita contaminats per floridura (especialment les pomes), el contingut de patulina pot arribar a 1 microgram/gram Segons la proporció 3:10 de fruita a aigua en "enzims de fruita", beure 100 ml al dia s'aproxima o fins i tot supera la ingesta diària màxima provisional. Per tant, si veus que "l'enzim de la fruita" que has fet li ha fet créixer els cabells, és millor llençar-lo ràpidament!

A més, fins i tot els “enzims de la fruita” que no estan florits contenen substàncies que no són beneficioses ni fins i tot perjudicials per a la salut humana. El nitrit és una substància nociva produïda durant el procés de fermentació de "l'enzim de la fruita" que no es pot menystenir. Com que s'utilitza la fermentació natural, la soca bacteriana és difícil de controlar, de manera que es produirà més nitrit en comparació amb la fermentació d'inoculació. Durant el procés de fermentació dels bacteris làctics, els nitrits van mostrar una tendència d'augment i després de disminució, amb la concentració màxima assolint el seu màxim en aproximadament 1 setmana i després disminuint. Aproximadament una setmana és el temps de consum recomanat per a alguns "enzims de la fruita" a Internet. Encara que el contingut de nitrit disminuirà amb l'allargament del temps d'emmagatzematge, l'augment del temps de fermentació augmentarà la producció d'altres substàncies. Les fruites contenen molta pectina i un dels principals productes de la pectina després de la fermentació microbiana és el metanol. Durant el procés de fermentació del llevat, el contingut de metanol pot arribar a gairebé 20 mg/ml En els "enzims de fruites" que no tenen un gust d'alcohol tan fort, el contingut de metanol també pot arribar a diversos mil·ligrams per mil·lilitre. L'àcid butíric també es produeix durant el procés de fermentació de l'àcid làctic.

En la producció industrial de kimchi i verdures en vinagre, la producció d'aquestes substàncies inútils o fins i tot perjudicials per al cos humà es pot reduir al màxim mitjançant la selecció de soques bacterianes i el control de les condicions de producció. No obstant això, per a "enzims de fruites" casolans i kimchi i verdures en vinagre, ja que és impossible controlar les soques bacterianes i les condicions de producció són inevitables. Tot i que el contingut d'aquestes substàncies no és suficient per emmalaltir la gent en un àpat (excepte per la contaminació bacteriana), beure "enzims de fruites" a la recerca d'efectes "salut" poc fiables i, per tant, augmentar els riscos reals per a la salut no val la pena. Sens dubte, és irònic que avui en dia, quan la gent s'anima a menjar menys kimchi i verdures en vinagre, la gent persegueix "enzims de la fruita", que no són més que un nou nom.

en conclusió

"L'enzim de la fruita" és essencialment una mena de producte de fermentació natural No importa en termes de principis o ingredients reals, no pot aconseguir els diferents efectes màgics reclamats per "l'enzim de la fruita". Al mateix temps, com que la fermentació natural és difícil de controlar, és fàcil provocar contaminació per bacteris, produir toxines i generar altres substàncies nocives. Beure aquests "enzims de la fruita" augmentarà els riscos per a la salut. Si realment voleu obtenir els ingredients beneficiosos de la fruita, menjar-ne directament és la manera més directa i eficaç.

<<:  Quins són els desavantatges de menjar massa greix?

>>:  Menjar aliments dolços després de prendre medicaments amargs és molt perjudicial per a la melsa

Recomanar articles

Quins són els símptomes de la varicel·la?

La varicel·la és una malaltia infecciosa aguda ca...

Quina roba interior pot fer que els teus pits semblin més grans?

Els pits de moltes amigues no estan ben desenvolu...

Què menjar per millorar el son?

Per a la gent moderna, la mala qualitat del son é...

Quines són les causes i els símptomes de l'hèrnia inguinal?

L'hèrnia és una malaltia comuna en l'actu...

Què tal Neste Petroleum? Revisions de Neste Petroleum i informació del lloc web

Què és Neste Petroleum? Neste Oil, el grup petroli...

Què he de fer si tinc dolor de cor per isquèmia miocàrdica?

La isquèmia miocàrdica és una manifestació d'...

Què és Fengreganmao? Què és el vent-calor fred?

Què és el vent-calor fred? La medicina tradiciona...

Quins són els mètodes d'autotractament per a l'espondilosi toràcica?

Per als pacients amb espondilosi toràcica, potser...

Diferència entre l'àcid giberèl·lic i l'auxina

Moltes persones poden tenir la impressió que algu...

Estigueu alerta als signes d'infart agut de miocardi!

La majoria dels pacients pateixen d'infart ag...

Què passa si menges massa ronyons de xai?

Els ronyons de xai són un aliment conegut. A molt...

Què passa amb Karrimor? Revisió de Karrimor i informació del lloc web

Què és Karrimor? Karrimor és una famosa marca espo...

Quins són els valors medicinals dels cogombres de mar?

El cogombre de mar, el ginseng i el niu d'oce...