No hi ha escassetat de rumors a la vida, especialment en l'era de la informació actual, on la generació i la difusió de rumors són molt més intenses que la seva refutació. Impulsada pels nous mitjans mòbils, la indústria alimentària s'ha convertit en l'àrea que té més possibilitats de cridar l'atenció i on és més probable que sorgeixin rumors. El 2014 està a punt d'acabar i hem convidat experts en alimentació autoritzats a seleccionar els rumors més populars del cercle de l'alimentació aquest any i interpretar-los un per un. 1. Petita molècula anti-envelliment de col·lagen Seguiment de rumors: a principis d'any, l'artista Jimmy Lin es va convertir en un tema candent a causa del seu "creixement invers". Entre els productes llançats per la seva empresa, hi ha una beguda de col·lagen amb "colagen de molècula petita" com a matèria primera principal Jimmy Lin va dir que el secret de la seva eterna joventut rau en això. Opinió d'experts: Yun Wuxin, doctorat en enginyeria d'aliments del Departament d'Agricultura i Biologia de la Universitat de Purdue als Estats Units, va dir que no hi ha proves que el col·lagen hidrolitzat (o l'anomenat "colagen de molècula petita") pugui ajudar amb la bellesa i la cura de la pell. El col·lagen hidrolitzat equival a dur a terme part del procés de digestió humà fora del cos, de manera que la velocitat de digestió i absorció és més ràpida després de la ingestió. A més, molts dipèptids i tripèptids del col·lagen hidrolitzat s'absorbeixen directament a la sang, però no poden entrar a les cèl·lules com a matèries primeres per a la síntesi de proteïnes. En altres paraules, s'absorbeixen efectivament a la sang, però no es poden utilitzar i finalment s'excreten del cos. 2. L'aigua enriquida amb oxigen pot "omplir l'oxigen" Seguiment de rumors: l'aigua potable pot "omplir l'oxigen" i el contingut d'oxigen dissolt és de 6 a 10 vegades superior al de l'aigua potable normal... A finals de febrer, Hangzhou Wahaha Group va llançar una aigua alcalina feble rica en oxigen anomenada "beguda revolucionària", afirmant que beure una ampolla d'aigua rica en oxigen pot absorbir la concentració elevada d'aigua a través de l'oxigen digestiu. L'opinió dels experts Yun Wuxin va dir que, en primer lloc, l'aigua rica en oxigen no és màgica, alliberarà oxigen quan s'obre l'ampolla. En segon lloc, absorbir oxigen bevent aigua no és gaire realista. L'aigua que bevem entra a l'aparell digestiu, tot i que alguns "científics" han proposat la teoria de "l'absorció d'oxigen d'alta concentració a l'aigua mitjançant la infiltració de la mucosa de l'aparell digestiu", no ha estat reconeguda per la comunitat científica. Reomplir l'oxigen bevent aigua no és teòricament factible. Finalment, el contingut d'oxigen a l'aigua és massa baix en comparació amb el que podem respirar. Fins i tot si tot l'oxigen de l'aigua rica en oxigen pot ser absorbit pel cos humà, la quantitat és insignificant en comparació amb la respiració. 3. Els aliments modificats genèticament són perjudicials Seguiment de rumors: a principis de març, molts llocs web van llançar un documental sobre transgènics rodat pel presentador de televisió Cui Yongyuan als Estats Units, que va rebre un gran nombre de visualitzacions i publicacions. A la reunió del CPPCC, va proposar una proposta per prohibir la comercialització d'aliments bàsics modificats genèticament i acabar immediatament amb els projectes modificats genèticament de les empreses de llavors. L'opinió d'experts Luo Yunbo, degà de la Facultat de Ciència dels Aliments i Enginyeria Nutricional de la Universitat Agrícola de la Xina, va assenyalar que fins ara no s'han trobat efectes adversos dels aliments modificats genèticament aprovats sobre la salut humana. Els organismes modificats genèticament només canvien els gens dels cultius. Quan el cos humà menja aquests gens modificats, es digeriran juntament amb altres gens i no canviaran els gens humans. Els aliments modificats genèticament s'han de sotmetre a una estricta avaluació de seguretat abans d'entrar al mercat. Cal dir que els aliments modificats genèticament que podem comprar són segurs i es poden menjar amb confiança. 4. La fruita i la llet no es poden menjar junts Seguiment de rumors: es difonen àmpliament entre la gent diversos tabús sobre el consum de llet. En un programa de televisió d'aquest any, un expert va dir a tothom mitjançant un experiment de "abocar suc de taronja a la llet per produir una precipitació floculent" que no hauríeu de menjar fruites àcides dins d'1 hora abans i després de beure llet. Opinió d'experts: Hu Changli, metge del Laboratori Clau de Productes Lactis Funcionals de la Universitat Agrícola de la Xina, va dir que la precipitació quan s'exposa a l'àcid és la propietat bàsica de la "caseïna" a la llet. Fins i tot si no beu llet amb suc, s'instal·larà a l'estómac. Com que hi ha una gran quantitat d'àcid gàstric a l'estómac, el seu component principal és l'àcid clorhídric, que és molt més àcid que l'àcid de la fruita de les fruites. Després que la llet entri al tracte gastrointestinal, primer entrarà en contacte amb l'àcid gàstric i es flocularà abans de la seva digestió i absorció. Des d'una altra perspectiva, la fruita i la llet són una bona combinació, i el contingut nutricional de les dues és una combinació perfecta. 5. La calefacció del microones provoca càncer Seguiment de rumors: l'afirmació que els forns de microones causen càncer fa molt de temps que existeix. Aquest estiu, una publicació titulada "Deixeu d'utilitzar forns de microones, això provoca càncer!" va ser àmpliament difosa a WeChat. La publicació afirmava que els aliments escalfats als forns de microones poden produir cancerígens, cosa que va tornar a despertar la preocupació de la gent. Opinió d'experts: Fan Zhihong, professor associat de la Facultat de Ciència dels Aliments i Enginyeria Nutricional de la Universitat Agrícola de la Xina, va assenyalar que els microones només escalfen les molècules d'aigua dels aliments. Lu Jianguo, director del Departament d'Inspecció Integral del Centre Nacional de Supervisió i Inspecció de la Qualitat d'Electrodomèstics, també va dir que els forns de microones de qualitat qualificada s'han sotmès a proves rigoroses i experiments repetits, i que les fuites de microones i la radiació generada estan dins dels estàndards prescrits per l'estat. 6. Els bolets són rics en metalls pesants Seguiment de rumors: a l'octubre d'aquest any, un article titulat "Menja menys bolets" va circular a WeChat L'article deia que un doctor de la Universitat de Zuric a Suïssa que estudia els fongs va dir que, tot i que els bolets són bons, tenen una forta capacitat per acumular metalls pesants com el plom i el mercuri, fins a més de 100 vegades. Opinió d'experts: el professor Lin Xinying de l'Institut de Nutrició i Higiene dels Aliments de la Universitat de Shandong va dir als periodistes que, en comparació amb alguns aliments, els bolets tenen una capacitat més alta per acumular metalls pesants. Tanmateix, si el contingut de metalls pesants dels bolets supera l'estàndard està relacionat principalment amb el seu entorn de creixement. La majoria dels bolets que es venen al mercat ara es conreen en medis de cultiu preparats amb subproductes agrícoles i forestals, com ara closques de cotó i segó, per tant, la possibilitat que entrin en contacte amb metalls pesants és molt petita, i molt menys que superin l'estàndard de metalls pesants. A més, els bolets contenen polisacàrids, que poden inhibir la dissociació de metalls pesants, fent-los incapaços de convertir-se en ions a l'organisme i, per tant, difícils de ser absorbits pels intestins. Per tant, fins i tot si la gent menja bolets, l'impacte sobre el cos humà és relativament petit. 7. “Jicao” té efectes màgics Seguiment de rumors: el Jicao 5X Cordyceps sinensis, un producte que diu que es pot "menjar per boca" i que té els efectes de millorar la immunitat humana i antitumoral, és ben conegut per tothom pel seu alt preu i la seva freqüència publicitària. El novembre d'aquest any, Wang Hai, un conegut expert en la lluita contra la falsificació, va enviar Jicao 5X Cordyceps Classic Lozenges per a la seva inspecció, i els resultats van mostrar que les pastilles no contenien cordycepin. Opinió d'experts: no hi ha proves en la investigació occidental que doni suport als efectes miraculosos de Cordyceps, i les conclusions de la investigació solen ser "negatives". A la literatura científica, la major part de la investigació sobre Cordyceps la fan xinesos, i el nivell d'investigació és bàsicament al nivell d'"identificació d'ingredients". Es pot dir que la investigació sobre Cordyceps encara té un llarg camí per recórrer abans que es pugui demostrar que és eficaç en assajos humans. Actualment no hi ha resultats de proves científiques que demostrin que les pastilles de Cordyceps són més fàcils d'absorbir o tenen millors efectes. 8. Fer te en una tassa d'acer inoxidable és tòxic Seguiment de rumors: després que va arribar l'hivern, alguns mitjans van filmar un vídeo dient que després de fer te en una tassa d'acer inoxidable durant 72 hores, la tassa es va "corrodir". Com que l'acer inoxidable conté crom de metalls pesants tòxics, que s'alliberarà al te L'opinió d'experts Yun Wuxin va dir que no és fàcil corroir l'acer inoxidable. L'acer inoxidable s'ha de posar en remull en condicions corrosives fortes durant un temps suficient abans que es puguin produir resultats visibles de corrosió. L'aigua del te és gairebé neutra i té una força iònica molt baixa, la qual cosa la fa gairebé no corrosiva, i molt menys provoca corrosió visible en desenes d'hores. La possibilitat més probable és que les taques de te s'hagin dipositat a la tassa i es considerin "corrosió". A més, l'acer inoxidable només es corroirà en determinades circumstàncies i es dissolrà una mica de crom, però el contingut és extremadament petit. |
<<: No bullis els ous a l'aigua, són tan deliciosos que et penediràs si no aprens això!
>>: Sigues fort com un tigre l'any que ve, tot gràcies a l'alimentació d'hivern!
La TC és un dispositiu d'examen mèdic àmpliam...
Thermos és una eina que tots fem servir a la nost...
El sofre s'ha utilitzat en diverses indústrie...
L'arç és una fruita que mengem sovint. La car...
Potser sovint us queixeu de la injustícia de Déu:...
En els darrers anys, la possibilitat que les done...
Els pòlips nasals són una malaltia molt comuna a ...
El nespre és un aliment amb un alt valor nutricio...
Molts criadors de pollastre opten per alimentar e...
A la vida real, el remull dels peus és una forma ...
Les malalties del cervell són molt greus perquè e...
Què és el lloc web de Lukoil? Lukoil és una compan...
Per a la majoria de les dones, les fundes de mugr...
Què és el lloc web d'UPS Express? UPS Express ...
Què és Discover Financial Services? Discover Finan...