Com diu la dita, "després dels àpats", "llenya, arròs, oli, sal, salsa, vinagre i te", el te sempre ha estat indispensable a la vida de la gent comuna. El te pot conrear el propi caràcter i millorar els sentiments; el te pot refrescar la ment i eliminar l'avorriment; Tanmateix, en el procés diari de beure te, encara hi ha alguns aspectes que sovint es passen per alt i mereixen la nostra atenció. Mite: La dolçor del te prové de l'amargor de la vida. Rumor: el "regust dolç" quan es beu te es deu al fet que les substàncies amargues adormin la nostra percepció de l'amargor, que al seu torn afavoreix la nostra percepció del regust dolç. La veritat: la raó per la qual el te té un regust dolç és perquè conté sucre o aminoàcids. No obstant això, la llengua és més sensible a l'amargor, per la qual cosa prova la substància amarga primer i després la dolçor. Argument: "Després de l'amargor ve la dolçor" és un modisme domèstic, que sembla suggerir que la dolçor ve de l'amargor, però potser no és així. En general, quan bevem te, el primer que sentim és l'amargor, per la presència de substàncies com la teanina i els polifenols del te. Per tant, aquestes substàncies amargues adormen la nostra sensació d'amargor i, per tant, ens indueixen a sentir dolçor (aquesta és la nostra comprensió comuna) Proveu de prendre una pastilla amarga com la quinina, i trobareu que només hi haurà amargor a la boca? De fet, la mateixa sopa de te conté substàncies dolces, és a dir, sucre i aminoàcids. És que la nostra llengua és més sensible a l'amargor, així que les primeres coses que tastem són la teanina i els polifenols del te. Només llavors vaig tastar la dolçor. Aquesta és la font real del regust dolç. A més, beure te també té l'efecte de promoure la salivació, la qual cosa significa simplement augmentar el flux de saliva. A més de l'amargor, els polifenols del te també tenen un sabor astringent especial Un grup de proteïnes riques en prolina (PRP) es troben a la saliva humana. Aquestes proteïnes tenen efectes hidratants i lubricants, però els polifenols del te poden canviar les seves propietats i formar complexos, que fan que l'epidermis oral desapareix el gust de la lubricació. Aquest gust astringent, com el gust àcid, pot afavorir el flux de saliva, fent-nos sentir així "producció de saliva". La veritat: prendre medicaments amb aigua de te neutralitzarà l'efecte del medicament Rumor: no prenguis medicaments amb te, ja que neutralitzarà l'eficàcia del medicament i no tractarà eficaçment la malaltia. La veritat: els polifenols i tanins del te poden formar precipitacions amb els ingredients del medicament i reduir-ne l'eficàcia. Els medicaments s'han de prendre amb aigua tèbia. Argumentació: En la majoria dels casos, no es recomana prendre medicaments amb el te, especialment els medicaments occidentals que contenen ferro com el sulfat fèrric, el carbonat fèrric, l'àcid cítric, l'amina fèrrica i l'alumini com l'hidròxid d'alumini. Algunes herbes medicinals xineses, com ara efedra, coptis chinensis, diaotenghoo, scutellaria baicalensis, ginseng i els corresponents preparats àlcalis biològics, així com fàrmacs com l'atropina i l'aspirina, generalment no són adequats per barrejar-los amb el te, en cas contrari, els ingredients actius de la medicina xinesa com l'efedrina es precipitaran en l'àcid tannic i la seva eficiència. No s'aconsella beure te quan es prenen preparats enzimàtics com la proteasa i l'amilasa. Els polifenols del te poden combinar-se amb enzims i reduir l'activitat dels enzims. A més, el te conté cafeïna (també coneguda com a "cafeïna"), que té un efecte estimulant. Per tant, quan es prenen sedants, hipnòtics i antitussius, no és aconsellable prendre'ls amb te per evitar conflictes de drogues i reduir l'eficàcia dels fàrmacs. Mite: beure te durant la nit pot causar càncer Mite: El te és una beguda molt saludable. Però la gent sovint diu: "El te durant la nit és tan verinós com una serp", així que molta gent opta per beure te acabat de fer i abocar el te preparat el dia abans. Recentment, un internaute va publicar un missatge que deia: "El te anirà malament si es deixa durant molt de temps i també pot produir una gran quantitat de nitrit, que és perjudicial per al cos humà, de manera que el te durant la nit no s'ha de beure realment és perjudicial per al cos humà". La veritat: el principal canvi en el te durant la nit és que els polifenols del te s'oxiden per formar més pigments, de manera que la sopa de te sembla més fosca. Al mateix temps, algunes substàncies de sabor, com els aminoàcids, s'oxiden i perden el seu sabor umami. Si no hi ha contaminació microbiana estranya, és segur. Argument: el programa de CCTV "Is It True?" va investigar aquesta afirmació i va concloure que el te durant la nit és segur i potable. Primer, comproveu la veritat mitjançant experiments. Els periodistes de CCTV van seleccionar tres tipus de te que la gent beu habitualment: Longjing, Pu'er i te de crisantem. A les 9 del matí del primer dia de l'experiment, el periodista va preparar els tres tipus de te i va deixar reposar el te. A les 9 d'aquell vespre, el periodista també va preparar tres tasses de te i les va deixar de banda. A les 9 del matí de l'endemà, el periodista va preparar tres noves tasses de te. En aquest moment, el te elaborat a les 9 del matí del dia anterior s'ha elaborat durant 24 hores, i el te elaborat a les 9 del vespre del dia anterior s'ha elaborat durant més de 12 hores. Després d'haver estat deixat fora durant molt de temps, què tan diferents són aquests tes nocturns dels tes acabats de fer? L'equip de la veritat va convidar el tastador de te sènior nacional Lou Guozhu a realitzar una avaluació professional del gust d'aquests tes durant la nit. El Sr. Lou va comparar el sabor i el sabor i va determinar que el te durant la nit no s'havia deteriorat tant si es va deixar durant 12 hores com 24 hores "Tot i que s'ha fet durant molt de temps, encara té el gust que hauria de tenir. El te Pu'er és sobre la presentació i la suavitat, i el te durant la nit pot ser encara millor". Lou Guozhu, un tastador nacional de te sènior, va dir: "Si es deixen una tassa d'aigua bullida i una tassa de te durant la nit, el contingut de nitrit del te és menor que el de l'aigua bullida. Això és degut a que el te conté un contingut relativament alt de polifenols del te, així com algunes substàncies semblants a les vitamines, que tenen un paper en la inhibició de la formació de nitrits naturals". Te durant la nit: s'ha demostrat que és segur i potable. Pel que fa a com beure te d'una manera més saludable, els experts suggereixen: "Beure te amb l'estómac buit pot causar una gran irritació a l'estómac. Cal evitar beure te d'herbes durant la nit amb l'estómac buit. Afegir-hi una mica d'aigua tèbia o te calent encara és bo per al cos humà". Veritat: beure te pot reduir la mortalitat Rumor: el professor Nicolas Danchin de França va anunciar un estudi amb 131.000 persones a la reunió anual de la Societat Europea de Cardiologia el 31 d'agost. L'estudi va revelar que beure te pot reduir la mortalitat no cardiovascular en un 24%. La veritat: els resultats de l'enquesta mostren que els bevedors de cafè tenen més probabilitats de patir malalties cardiovasculars que els bevedors de te, mentre que els bevedors de te tenen una condició física relativament millor. El motiu principal és que el te conté ingredients antioxidants com els flavonoides, que ajuden a prevenir malalties cardiovasculars. Argument: el cafè i el te són parts importants de les nostres vides. Els seus efectes sobre la salut cardiovascular (CV) s'han estudiat en el passat, amb resultats de vegades contradictoris. Els subjectes de recerca del professor Tang Shan eren 131.401 persones d'entre 18 i 95 anys, totes elles sotmeses a exàmens físics al Centre de Medicina Preventiva de l'Escola Lliure de Filosofia i Psicologia de París entre gener de 2001 i desembre de 2008. Durant una mitjana de 3,5 anys, hi va haver 95 morts cardiovasculars i 632 morts no cardiovasculars. El consum de cafè o te es va classificar en tres nivells en un qüestionari autoadministrat: cap, 1-4 tasses al dia i més de 4 tasses al dia. Els investigadors van trobar que els bevedors de cafè tenen un risc més elevat de patir malalties cardiovasculars que els no bevedors, especialment els fumadors. Entre els no bevedors, el 17% eren fumadors actuals, en comparació amb el 31% i el 57% dels que bevien 1-4 copes al dia i 4 o més copes al dia, respectivament. Els que no beveven cafè eren més actius físicament, amb un 45% que va informar nivells alts d'activitat física en comparació amb només el 41% dels grans bevedors de cafè. El professor Tang Shan va dir: "Aquesta és una bretxa important en la nostra enorme població de mostra". Els grans bevedors de cafè eren més grans que els no bevedors, els primers amb una mitjana de 44 anys i els segons una mitjana de 40 anys. Les diferències en la pressió arterial eren més petites, amb els grans bevedors de cafè que tenien una pressió arterial sistòlica lleugerament més baixa i una pressió arterial diastòlica lleugerament més alta després d'ajustar-se a l'edat. El factor de risc per als bevedors de te és exactament el contrari al dels bevedors de cafè, ja que els bevedors tenen un risc més baix de patir malalties cardiovasculars que els no bevedors. Un terç (34%) dels no bevedors són fumadors actuals, en comparació amb el 24% i el 29% dels que beuen d'1 a 4 copes al dia i 4 o més copes al dia, respectivament. L'activitat física també va augmentar amb el nombre de tasses de te consumides al dia, del 43% entre els bevedors moderats al 46% entre els grans bevedors. El te té un efecte més significatiu sobre la pressió arterial que el cafè. Després d'ajustar-se a l'edat, els grans bevedors de te tenen una pressió arterial sistòlica 4-5 mmHg més baixa i una pressió arterial diastòlica 3 mmHg més baixa que els no bevedors. El cafè va tendir a augmentar la mortalitat cardiovascular en els grans bevedors en comparació amb els no bevedors, però l'efecte no va ser significatiu. El consum de cafè va augmentar significativament la mortalitat no cardiovascular, però aquest efecte va desaparèixer després d'ajustar-se al comportament de fumador. El professor Tangshan va dir: "La tendència dels bevedors de cafè a tenir una taxa de mortalitat més alta es pot explicar en gran mesura pel fet que hi ha més fumadors entre les persones que beuen molt cafè". El consum de te tendeix a reduir la mortalitat cardiovascular, però l'efecte no és significatiu després de l'ajust per edat, sexe i comportament de fumador. Tanmateix, el consum de te va reduir significativament el risc de mort no cardiovascular, amb una relació de risc de 0,76 per als bevedors de te en comparació amb els no bevedors. Va concloure: "Els antioxidants del te poden proporcionar un benefici per a la supervivència. Els bevedors de te també tenen estils de vida més saludables, de manera que si el consum de te reflecteix algun tret personal o el te mateix produeix millors resultats és, al meu entendre, una pregunta oberta. Te i sucre Rumor: el te té un gust amarg i fred a la natura. La gent beu te per estimular les glàndules digestives amb l'ajuda de l'amargor del te, promoure la secreció de sucs digestius i millorar la funció digestiva. Si s'afegeix sucre al te, aquesta funció s'inhibeix. Desintoxicació: els efectes de "favorir la digestió, eliminar la calor i desintoxicar" són precipitats efectius en el te, com la teanina i els polifenols del te, alguns d'aquests precipitats tindran un gust amarg, però no és el gust el que és efectiu sinó la substància que presenta el gust. El sucre blanc no Pot reaccionar químicament amb les substàncies precipitables de les fulles de te, fent que es tornin ineficaç, com a màxim, pot augmentar la calor del te i destruir el sabor original del te. La medicina tradicional xinesa també utilitza la mel per neutralitzar l'amargor dels materials medicinals. Te i ous Rumor: l'àcid tànic del te pot convertir la proteïna dels aliments en una substància coagulada que és difícil de digerir, afectant l'absorció i la utilització de proteïnes per part del cos. Desintoxicació: en realitat no hi ha proves que els ous de te siguin més difícils de digerir que simplement els ous bullits. La coagulació de la proteïna de l'ou és causada per l'escalfament i la cocció L'addició o no de fulles de te no afecta la coagulació dels ous. El cos humà no té cap problema per absorbir proteïnes desnaturalitzades, com la carn cuita, els ous i el tofu solidificat a partir de la llet de soja. De fet, quan es cuina ous de te, els antioxidants com els polifenols del te poden evitar que el colesterol dels ous s'oxidi i, en canvi, protegir els nutrients del te. Els amants de la cuina que els agrada menjar ous de te poden estar tranquils. Te i xai Diuen els rumors que quan es menja carn de vedella i es beu te, la rica proteïna del xai pot "casar" amb l'àcid tànnic del te per produir una substància anomenada proteïna de l'àcid tànnic. Aquesta substància té un cert efecte astringent sobre els intestins, que pot debilitar el peristaltisme intestinal, reduir el contingut d'aigua a les femtes i fer que es produeixi més probabilitat de restrenyiment. Desintoxicació: els nòmades solen beure te mentre mengen carn de vedella i carn de vedella, i no pateixen de restrenyiment. De fet, beure te té l'efecte d'afavorir la digestió i la defecació, i "desintoxicar el bestiar boví i oví". Els polifenols del te del te no tenen la mateixa capacitat de coagulació de proteïnes forta que l'àcid tànic, i anomenar-lo "àcid tànic" en si és un terme poc professional. Té amb llet Rumor: l'àcid oxàlic del te reaccionarà amb el calci de la llet per formar oxalat de calci, que no només redueix l'absorció de calci per part del cos, sinó que també és tòxic per al cos. Desintoxicació: el contingut d'àcid oxàlic del te no és elevat. L'àcid oxàlic contingut en 10 g de te farà aproximadament que el cos humà absorbeixi 5 mg de calci, això és equivalent al contingut de calci en 5 g de llet. Encara podem permetre el luxe de perdre una quantitat tan petita de calci o(╯□╰)o El cos humà no pot absorbir l'oxalat de calci, de manera que aïllarà el dany de l'àcid oxàlic per al cos humà |
<<: L'àcid et mata, l'àlcali et salva La recepta secreta per salvar-te la vida que has de conèixer!
>>: Menjant ametlles amargues per combatre el càncer Va ser enverinada fins a la mort!
Quan arriba l'estiu, el primer que em ve al c...
El vitiligen és una malaltia comuna de la pell. E...
Cada vegada que canvien les estacions, algunes pe...
L'hepatitis C és una malaltia contagiosa, per...
Quina és la pàgina web de l'ambaixada xinesa a...
La vitamina C que conté el mango és bona per trac...
L'herpes simplex també s'anomena mal de c...
PerkinElmer Corporation_Què és el lloc web de Perk...
Quan és incòmode utilitzar aigua en sortir, les t...
Quan la gent compra roba avui en dia, els agrada ...
La mala postura asseguda a llarg termini i les ac...
Què és Youfang? Perfect Potion és la primera marca...
En realitat, és un fenomen habitual que la part d...
Què és Hades? Hardee's (Hardee's; traduït ...
Els pacients han de parar atenció als problemes d...