Tots sabem que els pets són un fenomen fisiològic normal, que es produeix principalment per una inflor a l'estómac, per la qual cosa és normal que ens peguem. A la nostra vida diària, som propensos a tirar pets quan mengem fesols o moniatos. Això es deu al fet que els fesols i els moniatos poden provocar fàcilment inflor, que naturalment condueixen a fer pets. Ara anem a entendre per què menjar fesols et fa tirar pets. Tot i que els fesols són nutritius, menjar-ne massa pot causar inflor, cosa que fa que alguns amics que els agrada menjar fesols es preocupin. De fet, si processeu una mica les mongetes abans de cuinar-les, es pot resoldre el problema de la inflor. Quan els aliments entren al sistema digestiu, a més de ser degradats i absorbits pels enzims digestius, també hi ha molts bacteris als òrgans digestius (normalment més a l'intestí gros, com la famosa Escherichia coli). Aquests bacteris es descomponen i absorbeixen els aliments que mengem. Quan els aliments que ingerim produeixen gas després d'haver-se descompost, el gas no és absorbit pels òrgans digestius. Què hem de fer, doncs, a mesura que l'estómac i els intestins es mouen, el gas es descarrega del cos. Com que el gas és causat per la descomposició dels aliments, l'olor de cada pet és diferent. Quan mengem aliments que contenen hidrats de carboni que no poden ser totalment absorbits pels intestins (com els fesols), aquests ingredients no absorbits fermentaran als intestins i produiran molts gasos. Quan el gas s'acumula massa, "explota" i s'allibera, cosa que s'anomena "pets". El gas es compon de mitjana d'un 59% de nitrogen, un 21% d'hidrogen, un 9% de diòxid de carboni, un 7% de metà, un 4% d'oxigen i, de vegades, una mica de sulfur d'hidrogen (que fa olor a ous podrits). No obstant això, el menjar no és l'única causa de fer pets, de vegades, menjar massa ràpid o estar massa nerviós quan mengeu pot fer que s'empasseu molt d'aire, que també pot provocar. Per descomptat, també pot ser causat per problemes intestinals. A més de la soja, la rafinosa i l'estaquiosa també es troben en cultius de llegums com llenties, pèsols, faves, mongetes i cacauets. Els estudis han demostrat que els factors de flatulència són resistents a les altes temperatures, però solubles en aigua. Una vegada que la soja es remulla, es cou al vapor i germin, el contingut d'estaquiosa i rafinosa es pot reduir considerablement. Per tant, remulleu les mongetes durant aproximadament una hora abans de cuinar-les i després aboqueu l'aigua per reduir la capacitat de producció de gas de les mongetes. Per a les persones propenses a la inflor, és important augmentar lentament la freqüència i la quantitat de consum de fesols, i no menjar massa alhora, perquè el cos s'adapti gradualment. Aquest article ens presenta amb detall per què menjar fesols provoca pets. Espero que entenguis per què ets propens a fer pets després de menjar fesols. De fet, fer pets és un fenomen fisiològic normal. No cal ser massa tímid o preocupat. |
<<: Quina és la temperatura per elaborar la llet en pols?
>>: Presentació del pastís Pu'er Tea Seven
A més de la carn de porc brasada, un altre plat q...
El foc excessiu del cor sovint es manifesta com u...
Quin és el lloc web de l'Atlanta Football Club...
Quina és la situació actual dels jocs entre pares...
Per a moltes dones embarassades, de fet, hi ha mo...
Quan les persones estan interessats en la cura de...
Què és Heckler & Koch? Heckler & Koch (H&a...
La principal causa de la bronquitis crònica és qu...
Els nens d'avui es tornen miopes des de l'...
La sinusitis és un tipus de rinitis relativament ...
Si la roba està tacada amb taques d'altres co...
Tenir "ulls de panda" severs ens farà s...
Els nivells de vida actuals han millorat molt, i ...
Què és Temasek Polytechnic? Temasek Polytechnic es...
Amb el desenvolupament de l'economia de les p...