Normalment, el rovell d'un ou és groc, però per alguna raó, el rovell d'un ou pot tornar-se blanc Aquesta situació no és perquè l'ou hagi anat malament, sinó per algunes matèries primeres en l'alimentació habitual de les gallines. Els diferents mètodes de cria en diferents llocs i els diferents pinsos utilitzats poden provocar aquest fenomen. Què és el rovell blanc d'un ou? En circumstàncies normals, els rovells dels ous de les aus de corral, inclosos els de gallines, ànecs i ocells, tindran un color des del groc fins al taronja o fins i tot el vermell. Els estudis han descobert que el color del rovell d'ou és causat principalment per carotenoides que contenen oxigen, que inclouen luteïna, zeaxantina, cantaxantina (també anomenada cantaxantina, cantaxantina), astaxantina, criptoxantina, equinona, capsantina, etc. Els rovells d'ou generalment contenen un o diversos dels carotenoides anteriors, per això apareixen "de color". Causes dels carotenoides Com que els tipus i quantitats de pinso que mengen les aus ponedores són diferents, els tipus i quantitats de carotenoides dipositats al rovell de l'ou també són diferents, donant lloc a canvis de color del groc al taronja i fins i tot al vermell. En funció de les longituds d'ona d'absorció màxima d'aquests carotenoides, la luteïna vista a ull nu apareix de color groc, la zeaxantina apareix de color taronja a vermell ataronjat, l'astaxantina apareix de rosa a vermell (el color de la gamba i el cranc cuits) i els cantàrids i el pebrot apareixen vermells. Motius concrets Per tant, els diferents llocs adopten diferents mètodes d'alimentació (com ara en llibertat o en gàbia) o s'alimenten de diferents tipus de pinsos A causa dels diferents tipus i quantitats de carotenoides en el pinso que consumeixen les aus, els tipus i quantitats de carotenoides dipositats en els rovells de l'ou també són diferents, de manera que el color també serà diferent. En termes generals, si el contingut de carotenoides és més vermell, el color vermell serà més fosc si el contingut de carotenoides és menor o el tipus de carotenoides és groguenc, el color serà groc clar. Algú va fer un experiment en què va alimentar els pollastres amb mandioca en comptes de blat de moro Com que la yuca contenia massa pocs carotenoides, els rovells dels ous posats per les gallines eren gairebé blancs. De fet, les aus de corral no poden sintetitzar carotenoides per si soles i només poden obtenir-los menjant pinsos. Per tant, pot estar relacionat amb els ingredients específics de l'alimentació per a la posta d'ous, i no hauria de tenir gaire impacte. |
<<: Quina és la funció d'afegir ous als fideus
>>: Els ous remenats amb faves són verinosos?
La taula de tallar de colors és una eina que la g...
Amics, us heu adonat que al vostre coll s'han...
Crec que tothom ha d'haver sentit a parlar d&...
Les dents davanteres són massa grans, que comunam...
La salut de la femta sempre ha estat una cosa a l...
Fortnum & Mason_Què és Fortnum & Mason? Fo...
A la vida, sovint ens trobem amb persones que han...
Una paella antiadherent és un nou tipus de paella...
Com tots sabem, la cirurgia endoscòpica de discs ...
Els pacients amb colesterol alt poden menjar més ...
Què és Printemps? Printemps és una famosa cadena f...
Les malalties bucals són malalties comunes avui d...
Hi ha certes diferències entre l'arròs integr...
Crec que molta gent sap que deixar de fumar és di...
Pel que fa als mosquits, crec que a ningú li agra...